19. kolo
13.01.2008 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Valencia CF 1:0

Atlético dokázalo porazit v zajímavém utkání Valencii a posunulo se v tabulce na třetí místo před Espanyol, který prohrál v Almeríi. Valencie předvedla v prvním poločase velmi špatný výkon, ovšem ve druhém poločase, kdy na hřiště přišla dvojice Banega, Žigič se hra Los Ches o mnoho zlepšila a domácí fotbalisté zejména v závěru utkání udrželi vítězství jen silou vůle.

První příležitost ke skórování měli v páté minutě hosté, po přihrávce Montora pálil nikým neatakován z hranice velkého vápna kapitán Ruben Baraja nad branku domácích. Poté ovšem přišla ofenzivní smršť domácího mužstva, nejprve ve 13. minutě vyslal krásnou střelou z přímého kopu obránce Atlétika Antonio Lopez, pokus mířící do šibenice hostující branky vytáhl na tyč skvělým zákrokem brankář Valencie Timo Hildebrand. Minutu nato musel zasahovat německý brankář proti střele Forlana. V 16. minutě pálil tvrdě z pětadvaceti metrů Aguero, ovšem i napotřetí Hildebrand uspěl a s vypětím všech sil vytáhl střelu argentinského útočníka na tyč.

Poté se hra trochu uklidnila, s další šancí přišla ve 22. minutě Valencie, Joaquin vyzval ke střele Montora, jenž namířil svůj pokus z deseti metrů do boční sítě domácí branky. O pět minut později si poradil brankář Abbiati s tečovanou střelou Maty. V 28. minutě šlo Atlético do vedení, Hildebrand nedokázal zpacifikovat lehký centr z pravé strany, míč německému gólmanovi propadl a pozorný Aguero ho dopravil do prázdné branky – 1:0. Domácí se od té doby zatáhli spíše do obrany a soustředili se na to, aby udrželi vedení do konce poločasu, to se jim málem vymstilo v nastaveném čase první půle, kdy musel Abbiati nadvakrát zlikvidovat hlavičku Arizmendiho.

Do druhého poločasu poslal trenér Valencie Ronald Koeman na hřiště na místo Montora a Maty čertovou posilu Evera Banegu, který nastoupil k prvnímu zápasu v dresu Valencie a Nikolu Žigiče. První šanci druhého dějství měl Sergio Aguero, jenž však nedokázal svůj pokus usměrnit mezi tři tyče. V 51. minutě vyslal na zteč Diega Forlana záložník Maxi Rodriguez, útočníka Atlética však v dobré příležitosti vychytal Timo Hildebrand.

Po hodině hry pálil hostující záložník Baraja dva metry vedle levé tyče Abbiatiho branky. Aktivnější Valencie měla další šanci v 64. minutě, kdy Baraja vymyslel dobrou přihrávku na rozběhlého Žigiče, jenž levačkou napálil míč do břevna. V 70. minutě spálila Valencie další šanci, agilní Žigič hlavičkoval po rohovém kopu Baraji do tyče domácí branky. Deset minut před koncem utkání střílel ze střední vzdálenosti do připravených rukavic gólmana Abbiatiho záložník Ever Banega. V další šanci hostujícího mužstva zachránil Atlético včasným vyběhnutím Abbiati. V samém závěru základní hrací doby hlavičkoval těsně vedle branky Atlétika po rohovém kopu Ivan Helguera, který měl v nastaveném čase ještě jednu příležitost, střelu bývalého stopera Realu Madrid však na brankové čáře vykopl obránce Eller.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsme v tomto zápase jasným favoritem, tak to musíme potvrdit. Valencia se už pomalu hrabe z nejhoršího, ale na nás se vyšponuje. Nesmíme nale nic připustit. Tip 2:0. ATLÉTICO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Neopoustime moc Anglii,ale nyni udelame vyjimku, nebot nam to neda,ale stimto tipem nesouhlasime...

Zde Valencia opravdu ukaze proc je tak znama jako "VALENCIA"

Tip: Valencia neprohraje.

A zpet do nasi Anglie.

Bueno"s dias...

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie Ti svědčí víc, poněvadž naše Atlético zase vyhrálo.

Reagovat
-Kopy-

1:2 AMUNT VALENCIA!

Reagovat
Pharrell

neprohra Atletica

Reagovat
smazaný uživatel

ale ani Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Forlán, Agüero - Joaquin)

Reagovat
smazaný uživatel

super, zaváhal Espanyol, výhra by nás posunula na 3. místo. Valencia musí odjet s prázdnou!!

Reagovat
smazaný uživatel

goooool Kun!

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda !!! Výhra a jsme zase na bronzovém stupni. Hodí se nám, že zakopl Espanyol. ATLÉTICO MADRID !!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jéžiš to bylo neuvěřitelný drama až do konce!!! Úžasnej zápas, sledoval jsem na TVU se skvělým komentářem. Ty závary po rozích těsně před koncem fakt stály za to! No ale tři body jsou doma a hlavně jsme se posunuli na třetí místo! Jen tak dál!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska smůla jak prase. Blbá chyba golmana, břevno, obánce zachránil na lajně, plno nevyužitých šancí a hlavně neodpískanej jasnej loket na brankové čáře, nechápu jak to oba rozhodčí mohli přehlédnout Atletiko odehrálo posledních deset minut se staženýma půlkama. Bohužel taková ztráta bude v konečném účtování mrzet, hlavně s konkurentem v boji o LM, stejně jako ztráta minule s Levante. Doufám jen, že konec mizérie přijde v co nejkratší době, jinak se musí zase přistoupuit ke změně trenéra. Koemanovi už moc šancí na napravení dojmu nezbývá.

Reagovat
smazaný uživatel

čertovou posilu ??

Reagovat
smazaný uživatel

Sice sme zase prohráli, ale jak tak čtu, už se to asi opravdu zlepšuje, teď ještě toho Varta ale jinak Christian Abbiati zasluhuje zlatou helmu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele