28. kolo
16.03.2008 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Levante UD 3:0

Atlético Madrid si poradilo s Levante a posunulo se zpět na čtvrtou příčku. Domácí nastoupili v sestavě bez zraněného Maxi Rodrígueze, místo něhož hrál Luis García, ve středu zálohy dostali přednost zkušení Cleber Santana a Raúl García. Pravý kraj obrany ještě zůstal Antonio Lópezovi, v brance stál Abbiati. Hosté postarádali Alvara a Courtois, místo nichž hráli Armando a Rubiales.

Atlético se zakouslo do outsidera hned od začátku. Dobrý centr Forlána odvracel Serrano, první skutečnou, i když nevyužitou šanci měl po přihrávce Simaa Luis García. V 6. minutě šla nad hlavička Forlána. Levante ale brzo vyrovnalo hru a před brankami bylo skoro prázdno. Ve 20. minutě přišla vážnější akce hostí, ale neprosadili se ani Geijo ani Juanma. Ve 25. minutě už Atlétiko vedlo. Forlán přihrál do vápna do šance Aguerovi, ten byl zablokován a přesnou hlavičkou skóroval Simao. Další šance domácích přišla po půlhodině hry. To si Kujovič výborně poradil s volejem Luise Garcíi. Nebezpečně pálil na druhé straně i Geijo. Znovu se před domácí brankou blýskalo ve 35. minutě, roh byl zahraný nakrátko, ale Riga ani Berson Abbiatiho neprostřelili. O čtyři minuty později ale dalo Atlétiko uklidňující druhý gól. Simao se skvěle uvolnil na levé straně a předložil lahůdkovou přihrávku před branku Forlánovi, který nemohl nedat. První půli zakončil svou šancí ještě Riga.

Po změně stran nejprve trestuhodně nezpracoval v dobré příležitosti míč domácí Luis García, v 51. minutě zase před Simaem včas uklidil míč Descarga. O minutu gól dal třetí gól Raúl García, ale ten nebyl uznán. Pojistka ale přišla hned v zápětí, když Kujovič jen vyrazil střelu Aguera a Forlán snadno doklepl míč do sítě. Na druhé straně zahrozil po centru Geija Riga, ale Abbiati byl proti. Atlético poslalo na plac dva mladé střední záložníky a to de las Cuevase a Camacha, Levante zase Pedra Leona. V 65. minutě nedosáhl na pas Juanmy hostující forward Riga. V 66. minutě mohli možná hosté kopat penaltu, ale střet Antonia Lópeze s Leonem byl sudím posouzen jako dovolený. Riga byl nebezpečný, i další jeho pokus Abbiati Kryl. Na druhé straně skryl v náručí Kujovič hlavičku Aguera.

V 74. minutě zakombinovali Aguero s Forlánem a prvně jmenovaný ohrozil Kujoviče, stejně jako později hlavičkující Camacho. Pak Simao našel Forlána, ten s míčem zaběhl až ke kraji pokutového území, přihrál dovnitř Aguerovi, který ale zakopl a vystřelil špatně a míč šel pomalu do autu. Ve 34. minutě si zase Forlán obhodil protihráče a zkraje vápna trefil jen boční síť. Po něm zase střílel de la Cuevas po zemi zdálky těsně vedle. V 38. minutě Forlánovi míč odskočil a z úhlu střílel jen do gólmana. Další možnost měli hosté. Pedro Leon vystřelil, Abbiati jen vyrazil k Rigovi, ten poslal hlavou míč do sítě, ale byl v ofsajdu. V nastaveném čase ještě zkusil technicky Kujoviče překonal Aguero, zdálky jen slabě po zemi střílel Riga, jen těsně vedle kroutil míč domácí střídající Jurado.

Autor: Radek Nosil / www.marca.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednička jak višitá, neváhejte a vsaďte si !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Papírově jo,ale opatrně!Můj tip 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřipouštíme si nic jiného než 3 body !!! Levante je beznadějně poslední, naše postavení v tabulce se komplikuje, musí to být ofenzivní uragán ! I když soupeř zaznamenal v poslední době pár překvapivých výsledků, jeho kádr je přece jen minimálně o stupeň níž naž náš a to se musí projevit. Tip 3:1. ATLÉTICO !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Není to tak jednoznačné, jak to vypadá v tabulce. Bohužel naše výkony jsou až smutně nevyrovnané, zatímco Levante dokáže potrápit favorita. Přesto si myslím, že se dnes naladíme na tu správnou notu a zvítězíme 3:1 (Luis García, Forlán 2x - Riga)! Bude to důležitý odrazový můstek k těžkým a mimořádně důležitým zápasům v Seville a s Villarrealem.

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético splnilo předpokládanou roli favorita. Aspoň 4.místo je zatím v suchu a do budoucna je prioritou ho udržet. Jede se dál a přijdou těžší zápasy, ze kterých musíme vytěžit maximum možného ! ATLÉTICO !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele