15. kolo
09.12.2007 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Getafe CF 1:0

Malé madridské derby bylo velmi emočně vypjatým zápasem, který sice skončil jen 1:0 pro domácí, zato ale diváci viděli hned čtyři červené karty. Za domácí je viděli Aguero a Reyes, za hosty Licht a Abbondanzieri, karetních ocenění přišlo celkem patnáct.

Atlético se tak propracovalo již na třetí příčku tabulky, což jeho fans nezažili už několik let. V domácí sestavě chyběl stoper Pablo, před Reyesem dostalv základní sestavě přednost Simao. V té hostující tentokrát nebylo místo pro Sousu ani Ucheho. Oba celky navíc absolvaly v týdnu zápasy Poháru UEFA, shodou okolností oba v Dánském království.

Zpočátku se hrálo bez šancí, až po patnácti minutách otestoval gólmana hostů Abbondanzieriho Raúl García. Před opačnou brankou zkoušel lobovat Abbiatiho Cortés, ale míč skončil nad brankou. Pak přišla gólová akce, když zleva poslal před branku přízemní centr Simao a nabíhající Forlán poslal svým šestým gólem v sezoně míč do sítě. O minutu později zmařil dobrou příležitost na vyrovnání Cata Díaz, ale poslal trestný kop mimo, stejně jako o chvilku později Albín. Ve 32. minutě to mohlo být již o dvě branky, ale Pernía napálil míč jen do břevna.

Zajímavé věci se ale začaly dít v druhé půli. Nejprve Abbiati zmařil nadvakrát povedenou střelu hostujícího Granera, poradil si i s dorážkou Albína. Následovaly smutné okamžiky jednoho z největších talentů světového fotbalu Sergia Aguera. První žlutou kartu dostal za filmování ve vápně, druhou za "maradonovsky" úmyslné zahrání rukou a šel předčasně do sprch. O sedm minut později se k brance hostí prodíral Maxi Rodríguez, neštrně ho fauloval Licht a byl také vyloučen. Show pokračovala, Abbondanzieri vyběhl na dlouhý míč, za kterým běžel Maxi, ale zasáhl ho nešťasně rukou a byl třetím, kdo viděl červenou kartu.

Getafe již mělo vystřídáno, tak šel do branky jeden z hráčů v poli, a to de la Red. O chvilku později ale bezohledně srazil skluzem Belenguera čerstvý Reyes a vyloučen byl i on. Atlético pak zahrozilo nepřesnou stranou Forlána a Manicheho, na druhé straně vyrazil Abbiati Volej Kepy, Granero poslal trestný kop nad, v další příležitosti byl Kepa v ofsajdu. Svěřenci Michaela Laudrupa tak ukončili pětizápasovou sérii neporazitelnosti.

Autor: Radek Nosil / sportinglife.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Malé madridské derby. Doufám, že pro nás úspěšné. Vše hovoří pro nás, aktuální forma, bilance doma-venku, atd. Naše ofenzivní síla by se měla vytáhnout, nebude to tolik o obranách. Tip 3:1. ATLÉTICO !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Byla to teda divočina, úplný mariáš. Ale 3 body jsou doma. A k tomu krásné 3 místo v tabulce, jen tak dál !!! ATLÉTICO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

jjj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele