31. kolo
21.04.2007 22:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Valencia CF 2:1

Real Madrid vyhrál extrémně důležitý zápas s Valencií a průběžně se dostal na druhé místo jen dva bodíky za vedoucí Barcelonu. Hosté naopak již s největší pravděpodobností odpadají z bojů o titul, navíc je ohrožena i jejich účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Utkání začalo opatrně několika náznaky šancí na obou stranách, změnu pak přinesla sedmnáctá minuta. Nejdříve mířila střela Davida Villy těsně vedle, aby jen o pár chvil později otevřel střelecký účet Ruud van Nistelrooy, když napřáhl po přihrávce Torrese a nechytatelnou dělovkou poslal Merengues do vedení.

Domácí se snažili kout železo dokud je žhavé, uběhly sotva čtyři minuty, když se ve velké šanci ocitl Raúl, ale madridský kapitán po centru Higuaína zaváhal. V dalších minutách se toho opět příliš mnoho nedělo, za zmínku stojí snad jen Nistelrooyův přímý volný kop, který skončil nad. Krátce před přestávkou se do velké šance dostal Morientes, když si poradil s Ramosem v pokutového území, aby poté z nadějné pozice zamířil vedle. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0.

Na rozdíl od poločasu prvního vstoupili do druhé pětačtyřicetiminutovky aktivněji hosté, po pěti minutách hry zmařil svou šanci David Villa, jehož střela zapadla jen kousek vedle od Casillasovy branky. Vyrovnání však přišlo v zápětí. Joaquínův bleskový průnik po pravé straně skončil centrem do velkého vápna, kde už číhal pohotový a nikým nehlídaný Morientes a střelou z první zmrazil celý Santiago Bernabeu. Hosté se ovšem nemuseli radovat dlouho, po zmatcích v obraně se totiž do šance užuž dostával Higuaín, Caňizares ale stihl včas zasáhnout. Zmatky byly i na druhé straně, závar před Casillasem skonči nepřesnou střelou Albeldy. Madridští opět začali přebírat aktivitu, Raúlův gólem zavánějící pokus k bližší tyči zlikvidoval pozorný Caňizares. Veterán v bráně Netopýrů si poté poradil i s Ruudem van Nistelrooyem, jenž se před ním ocitl naprosto sám, nakonec se ale stejně mával ofsajd.

Fabio Capello poté oživil hru Davidem Beckhamem s Gutim a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Aktivní byl hlavně bývalý anglický kapitán, svým centrem nejdříve vybídl Robinha, před nímž zakročil včas Miguel a poté, v 72. minutě, si již připsal gólovou asistenci. Jeho přímý volný kop totiž perfektně našel hlavu Sergia Ramose, který míč usměrnil za Caňizarese. Real byl při chuti, o minutu později se dalším svým centrem prezentoval Beckham, Robinho pálil mimo. Valencie se snažila dostat do náporu, ale nedařilo se jí to, nejnebezpečnější akcí byla střela Del Horna, se kterou si Casillas poradil. V závěru mohl definitivně rozhodnout van Nistelrooy, ale i když pálil mimo, mrzet ho to rozhodně nemusí, jeho celek už si výsledek pohlídal a závěr sezóny bude ještě velmi zajímavý.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (101)

Přidat komentář
smazaný uživatel

máme lepší formu, ale taky dost absencí

Reagovat
HOST*-Kopy-

My víc

Reagovat
Pharrell

2:0?

Reagovat
HOST*hrubinho

alebo 1:0 ruud penalta

Reagovat
HOST*venab

no sice proti chelsky hrruza ale tedka sme hraly celkem dobre, pokud to vezmou zodpovědně tak jedem pro dobrý výsledek.....akorad skoda te barcelony...

Reagovat
smazaný uživatel

Hrubinho, ty seš fakt kolosální tragéd. Ten, co dával dvojité nuly před tebou měl aspoň nějakou úroveň, ale ta tvoje je rovna bodu mrazu. Navíc ještě lezeš, kam nemáš a zasíráš to tam. Ale co čekat od puberťáka, který navíc o fotbalu a slušném chování vůbec nic neví, ale hlavně že má koncovku "-inho"...

Reagovat
HOST*hrubinho

yarda klud, ved vdaka mne mate aspon nejaku navstevnost na tom vasom trapnom mrtvom fore, jakeby tam pes zdochol vole, slusny som ale nemam rad korupciu...cmuk

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tím jsi to jen potvrdil, ubožáčku...

Reagovat
HOST*hrubinho

zato ty to potvrdzujes odjakziva, drzis sa porekadla podla seba, sudim teba

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnal jsem si veškeré tvé příspěvky na našem foru a měly výpovědní hodnotu smažený nudle, tak si to přeber, nebo možná zkus nějak (jestli to umíš) rozumně argumentovat...

Reagovat
HOST*hrubinho

ktore? prosim pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Neumíš číst? Všechny!

Reagovat
HOST*hrubinho

najprv veskere a teraz vsechny, tak sa uz rozhodni.. ja si myslim alebo viem ze ten ban som dostal koli tomu ze som rozpraval o relae pravdu, ban by sa mal davat za nadavky,urazky atd.. ja som tonerobil

Reagovat
smazaný uživatel

Blebleblebleble, veškeré je totéž co všechny, tak se tady verbálně neexhibuj a radši se nad sebou zamysli...

Reagovat
HOST*hrubinho

"veškeré je totéž co všechny" tu ide o uplne inu vec tak mi prosim ta vysvetli koli comu som dostal ten ban?

Reagovat
HOST*R9

Kvůli blbosti!!! Pardón že se vměšuju ale někdo to říct zdá se musel...

Reagovat
HOST*hrubinho

za vlastny nazor a za to ze neznasam real.

Reagovat
smazaný uživatel

R9 ti sám odpověděl...

Reagovat
HOST*hrubinho

hlavna vec ze ten tvoj real madrid vie o futbale vela

Reagovat
HOST*antimadrista

1:1

Reagovat
plechi

a koho by to nebavilo furt skládat

Iker(Casila)

Cici - Ramos - Woody - Marcelo

(Ramos-Helguera/Pepe-Metzelder/Fabio-Torres)

Diarra - Gago

(Emerson/DeLaRed/Javi Garcia)

Ribery - Diego - Robinho

(Higuaín - Guti - Reyes)

Soldado (RvN)

Schuster

Reagovat
HOST*RM

Iker

Cici - Ramos - Lugano - Torres

Ribery - Javi Garcia - Diego - Bastian

Soldado - Robinho

Reagovat
HOST*

Tak tahle sestava to by byl docela průser.

Reagovat
HOST*

Nejsem si jistý zda by nám pomohli Bastian, Ribery, Garcia, Lugano, Soldado? Ribery, Lugano, Garcia snad ještě ani nehráli LM a kdoví jak ponesou ten tlak v Realu.

Reagovat
HOST*

typicky mandrilsti skladaju novu zostavu po kazdej neuspesnej sezone, zachvilu budete skladat na sezonu 08/09

Reagovat
plechi

a co jako? vadí ti to snad?

Reagovat
plechi

Co se s ním podělo???

Reagovat
HOST*hrubinho

dostal rozum a prestal tu chodit koli jednej skupine, biele sracky z madridu

Reagovat
HOST*R9

Nechceš to taky zkusit?

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*hrubinho

koli tebe ne

Reagovat
HOST*

Ale měl by jsi nad tím přemýšlet, aspoň 5krát denně

Reagovat
HOST*merengues

Reagovat
HOST*

Jak to s ním vypadá, kdy už konečně naskočí? Ramos sice napravo velice dobře, ale musí jít zpátky do středu, nebo tam Helguera hodně hoří.

Reagovat
HOST*roberto

real prohraje jedna nula

Reagovat
smazaný uživatel

...či to ešte uhráme Samozrejme ja som optimista jako vždy , ale 5 bodov strata 8 kôl pred koncom neni až tak málo Každopádne treba poraziť Valenciu a držať palce Villarealu a Bilbau - ale hlavne Villarealu Takže verím v 1:0.

Reagovat
HOST*hrubinho

a najlepsie na tom je ze vy musite pozerat na nase zapasy a vy na vase nemusime

Reagovat
HOST*hrubinho

...a my na vase nemusime

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte , že si sa vykoktal

Reagovat
HOST*hrubinho

no ved to

Reagovat
HOST*R.M.C.F.

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ma teraz , keď finišujú ligy a poháre napadli také malé prirovnania k téme, o ktorej sa tu párkrát bavilo : anglické vs. španielske kluby. Zobral som si na to prebiehajúcu LM.

Porovnanie prvé : Barcelona ako nositeľ hernej atraktivity vs. Manchester United ako nositeľ hernej atraktivity v Anglii - tu je na tom lepšie ManU , ato jak postupom, tak i herne, hraje krásne a Cristiano je teraz uršite lepší ako Ronaldinho. 0:1.

Porovnanie druhé : Chelsea ako mužstvo s veľmi prepracovaným alebo skôr chladnokrvným systémom hry vs. Real Madrid ako to isté na druhej strane / bohužiaľ , ale vychádzam len z praxe posledného roka a štýlu " Capello " / - tu treba povedať, že opäť je na tom lepšie anglický klub, pretože Capellovi sa nepodarilo to, čo sľuboval.

Porovnanie tretie : Valencia ako čierny kôň španielskej ligy / spolu so Sevillou / vs. Liverpool ako čierny kôň Anglie v pozadí dvoch predtým - znovu výhra Anglie a postup.

Výsledkom je prehra španielskych klubov 0:3 a tým aj odpoveď na otázku, kde sú teraz lepšie kluby. Predpokladám, že španielska časť sa nebude utešovať úspechom v UEFA cup.

V podstate je to príspevok len tak na okraj, ale napadlo ma si to porovnať. Mne, keďže fandím aj anglickej lige a ich futbalu / pre obrovské nasadenie, agresivitu , ale i hernú kvalitu / je to v podstate jedno, štve ma len to, a preto to sem píšem, že Real Madrid sa nemalou mierou na tom podieľa. Dúfam, že v budúcej sezóne práve Real Madrid zavelí k " odvete " . Samozrejme, ťažko to pôjde s týmto herným štýlom, s touto súpiskou a s týmto trénerom . Preto dúfajme, že náš megaprezident už konečne dostane rozum a začne s tým niečo robiť. Zatiaľ máme len Metzeldera / skoro / a x sľubov.

Reagovat
HOST*hrubinho

dobry postreh

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, Hrubinho, mám pro tebe dárek na tři písmena...

Reagovat
HOST*hrubinho

BAN?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*hrubinho

mozem otvorene napisat ze som na mandrlskom foru nenadaval iba som vyjadroval svoje nazory, nebol som hruby, nenadaval som nikomu, takze tento ban povazujem za nepredlozeny, bol som vybanovam pre to lebo fandim barcelone a prd(yarda) nemohol prekusnut ze OPAKUJEM vyjadrujem svoj nazor, nek si ten ban strci do prdele ved tam aj tak nikto nechodi, aj ked mi bol udelen nepravom a iba preto ze fandim barce tak som ine ani nemohol cakat od "madridcanov" typu prdu(yardu) holt vy sa madristi nezaprete len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Ty víš, co je "čest"? On není problém, že fandíš Barceloně, ale v něčem jiném, zkus na to přijít... ale obávám se, že právě jistý nedostatek ti to nedovolí...

Reagovat
HOST*

nadaval som? urazal ako ty? nie prdo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zkus přemýšlet...Špaňhela jsem tam a nechal a tebe ne, proč asi? Zkus to, i když chápu, že ti to půjde ztěžka...

Reagovat
HOST*hrubinho

ty mi povedz ci som nadaval alebo niekoho urazal hm?za co bol ten ban? ja ti poviem za vlastny nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti říkal, že ti to půjde těžko...

Reagovat
HOST*hrubinho

nevies odpoved, lebo si na to nemal dovod...

Reagovat
HOST*R9

Hlavní je to že jsou všichni (teda asi krom tebe) spokojeni...

Reagovat
HOST*hrubinho

ja som spokojny lenby som chcel vediet dovod, no ja ho uz viem ale nek vysvetli svoj vlastny yard

Reagovat
smazaný uživatel

Že seš blbej, kolikrát ti to mám vysvětlovat?

Reagovat
HOST*Matej

No nevem co by si pisal minulu sezonu Barcelona vs ManU 4:0 pre Barcelonu, ale sak ked vychadzas z jedenj sezony tak to je odveci!!!!!!!!§

Reagovat
HOST*

přesně

Reagovat
HOST*

Canizares-Miguel,Ayala,Abiol,Horno-Silva,Albelda,Viana,Joaquin,Villa a El Moro,takže Real-Valencia 0-2 Villa a Ayala

Reagovat
HOST*Pajec

Viana neeeee!!! místo něj Marchena

Reagovat
HOST*Kobli

0:1 VillamaraVilla

Reagovat
HOST*

marchena se vykartoval,ale jinak dobře ty

Reagovat
HOST*oblak

Nevim proč by měl mit Real lepší formu než Valencia,když hraje o titul a prohraje s provinčnim klubem.Myslim si,že s Valencií nemusí ani vyhrát.Nejlépe kdyby titul měla Zaragoza,ale ta už to asi nestihne.

Reagovat
HOST*antimadrista

Pobijte se navzájem

Reagovat
HOST*Oblak

a nebo titul by mohlo získat ještě Atletico,ale to už to asi taky nstihne anebo Sevilla.At je nějaka změna.at to pořád nemá Real nebo Barcelona

Reagovat
HOST*hrubinho

Real Madrid sice ve španělské lize ztrácí na vedoucí Barcelonu pět bodů, ale obránce Sergio Ramos je přesvědčen, že jeho tým ještě získá titul. "Myslím si, že vyhrajeme všechny zbývající zápasy a naši konkurenti budou dělat chyby. Jsem si tím jistý, budeme slavit titul," prohlásil sebevědomě. Do konce La Ligy chybí osm kol a na Real mimo jiné čekají Valencia, Sevilla či Zaragoza.

Reagovat
Shevchenko

(RvN, Robinho - Villa, Silva, Villa)

Reagovat
HOST*nedved

proc se jmenujes oblak? je to pekne blbe jmeno

Reagovat
HOST*RMCF

Real vyhraje a ještě zatopí Barceloně v boji o titul!!!

REAL 4EVER!!!

www.realmadrid-cf.estranky.cz

Reagovat
HOST*

YOUR CLUB.YOUR PASSION.YOUR GAME.***BARSA***

Reagovat
HOST*

BarSa

Reagovat
HOST*R9

Please neznátě někdo název té písničky?díky moc

http://www.metacafe.com/watch/74921/ronaldo_show/

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 (Robinho,Ramos,RvN - Villa, Joaquín)

Reagovat
HOST*Charlie.Sek

Tedle zápas skončí plichtou 0:0 nebo 1:1

Reagovat
satan_666

věřím Valencii,je v lepší formě, 1:2 ? Villa s Morientesem daj góla

Reagovat
HOST*

nevíte někdo nějakou adresu na netu, kde se to dá sledovat?

Reagovat
HOST*

Zasloužené vítězství. Jen tak dál.

Reagovat
HOST*C.I.S.I.

2:1 - Hm, skoda, doufam jsem aspon, ze budeme remizovat. Celkem lehce nadprumerny zapas, ve kterem byl mirne lepsi Real, to musim uznat. Vale se ale povedlo dobre vstoupit do 2. polocasu a srovnali jsme. Nechapu jednu vec, proc ten Flores porad stahuje Joaquina? Dela, jako by ho setril na Ligu Mistru nebo co. Nechapu, vzdyt ten jediny je schopny to tam poradne rozvirit a imho byl nejlepsi hrac na hristi na strane Los Ches. Jorge sice neni spatny hrac, ale pri vsi ucte k Lopezovi, slo poznat, ze Joaquin proste odesel. Jinak skoda ze Del Hornovi nevysla ta volej. No jak to tak vypada, tak letos jeste budeme bojovat o LM

Reagovat
smazaný uživatel

Joaquínovo střídání mi připomnělo ten Advocaatův kiks s Robbenem na Euru proti ČR.

Reagovat
smazaný uživatel

Joaquín byl prej zraněnej...

Reagovat
HOST*R9

David zbytek napíšu třeba zítra...myslím že byl dobrej fotbal a zasloužený naše vítězství, možná se mnou nebude hodně lidí souhlasit ale pomaličku začínám Capellovi věřit a není to podle tohohle zápasu...

Reagovat
HOST*R.M.C.F.

mas pravdu...ohledne toho Capella s tebou opravdu souhlasit nemuzu!

Reagovat
HOST*R9

Mě osobně poslední zápasy přesvědčuje, že udělal tým který je schopen hrát o tituly...bohužel pro něj nebyl čas s tím týmem něco udělat, než si na sebe noví hráči zvyknou (a vůbec někteří si zvyknou na styl španělského a madridského fotbalu) přece jenom nějakou chvíli trvá a věřím pokud se tým v létě doplní posty které potřebujeme (nemusím říkat které) tak věřím skálopevně v Capella na pozici trenéra...i on totiž zdá se mi pochopil že obranný styl fotbalu na Bernabeu prostě nemůže nikdy uspět...je rozdíl ale zabezpečená obrana a útočná hra, a něco jinýho je hra kterou jsme produkovali první polovinu a část druhé poloviny sezóny, ten rozdíl je teď podle mě patrný a nemyslím si že hrajeme momentálně nějak extra hnusný fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně se trošku stabilizovala sestava - Higuaín je zvyklý napravo, Robinho nalevo, navíc se pomalu vrací marodi a je to vidět, ještě máme slabiny na krajích obrany, jinak jsou teď všechny posty ok

Reagovat
HOST*R9

Jde o to že TÉMĚŘ každý fanoušek Realu i vedení chtělo okamžitě nějaký ten titul (já v této skupině nebyl) a všechno nejde hned a vůbec ne v tak silné konkurenci jako je Barca (i když letos to spíše připomínalo trápení než hru obhájce titulu šp. ligy a LM)...každopádně dnes se ukázalo že tento veledůležitý duel vyhrál jediný muž a to sám Capello...pro zlepšení výkonů (herních) v posledních zápasech bych mu dal příležitost i do příští sezóny, nejsem si totiž jist zda by Schuster či Benitéz a kdokoliv jiný (snad kromě Bosgueho a to nevím jistě) dokázal pozdvihnout Real na takovou úroveň jakou kdysi míval, tam hraje důležitou roli faktor seznámení se s mužstvem a zvykání si trenéra na hráče a naopak, a to trvá zase nějakou dobu a mohlo by nám to v příští sezóně stejně jako v letošní docela chybět, věřím totiž v tezi že kdyby jsme hráli na začátku sezóny tak jak hrajeme teď měli bychom už titul jasnej...vždyť na začátku sezóny jsme říkali že nebudeme dělat chyby jako minulé sezóny, vždyť chybama se člověk učí a střídání trenérů jak na běžícím páse mužstvu zdaleka nepomůže tak nevstupme přece znovu to téže řeky a dejme příležitost "vítěznému trenéru" i pro příští rok...toď můj názor (tuším že se objeví kolegové kteří mě za něj asi ukamenují ale myslím to smrtelně vážně i když jsem mnohokrát vášnivě propagoval Capellův odchod)...mýlil jsem se a beru svá slova zpět, chci Capella i pro příští sezónu...HALA MADRID!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

s tím nesouhlasím

Reagovat
HOST*R9

No s tím jsem počítal jak už jsem psal... Jen nevím s čím přesně, nebo jakej máš teda názor?Já jdu každopádně spokojenej spát a budu doufat v to že Katalánci zítra rupnou...

Reagovat
HOST*

Jak rupnou já je vyndám,že se poserou

Reagovat
HOST*Cracker j.

jéééééééééé,ne já myslim,že vyhrajeme 2:1

Reagovat
HOST*

REAL DO TOHO!!!! JE NEJLEPŠÍÍÍÍÍÍÍ

Reagovat
HOST*

Hra v tomto zápase byla celkem OK. Velká slabina byla na krajích obrany Salgado a ani Torres zcela nestačili. Nechápu proč nenasadí Cicinha a Torres opět vybouchl proti silnému týmu. Jinak se Capellovi povedlo střídání, sestavy na jednoho defenzivního záložníka a dva útočníky by jsme se měli držet i do dalších zápasů. I když Gago sehrál tento zápas velice slušně, akorát si koledoval o červenou kartu a nakonci prvního poločasu ji měl zřejmě dostat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužený vítězství Realu. Neodpustím si a zmíním odpuštěnou ČK pro Gaga (ale na to sme zvyklí ), ale jinak byl Real 80 minut zápasu lepším týmem a zaslouženě vyhrál.

Valencie předvedla totální trágu. Nechápu, kam až chtějí v tom svým betonu zajít, páč včera už to hraničilo s katenáčem . Ať se na mě fandové netopejrů nezlobí, ale tým, kterej má ambice na LM, neřkuli titul, by měl předvádět odpovídající hru. Bránit, bránit, bránit a pak se něco náhodnýho povede není hodná hra aspiranta na přední umístění . A hlavně se mě nesnažte namluvit, že je to trenérem Sanchézem, páč takovouhlu humushru předvádíte, co vás znám. Normálně bych Valencii fandil, páč nevidím důvod, proč bych neměl, ale když předvádí takovej beton, tak to prostě nejde

Ve Vanencii by si měli uvědomit, že patří do nepočetné skupiny klubů, které se v zápase nechali přehrát Capellovským JuventusoRealem, což je ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

ale vy tam patříte taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jednou ste nás přehráli, jednou my vás

Reagovat
smazaný uživatel

ale Vale nás u nich taky přehrála, tak jste s ní na tom stejně

Reagovat
Xavi

Reagovat
HOST*

real neumí drát fitbal vy zmrdi skurvený

Reagovat
HOST*honza

fitbal ne, ale fotbal možná trochu jo

Reagovat
HOST*oblak

a proč ty se jmenuješ nedvěd, vždyd to jméno je nejblbější z celé stránky, to neznáš lepšího fotbalistu a víš vubec kdo to byl ten oblak

Reagovat
HOST*nedved

jo vim kdo to je je to jugoslavsky fotbalista a podle tebe je asi dobry ale ostatni to vidí jinak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele