Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 4. kolo
09.11.2023 21:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Maccabi Tel-Aviv (© AFP)

Maccabi Tel-Aviv dlouhá pauza nevadila, Zarju snadno porazilo

Zarja v Polsku nestačila na návštěvu z Izraele a prohrála s ní o dvě branky. Velkou měrou se na vítězství Maccabi Tel-Aviv podílel Dor Peretz, který měl na svědomí dva góly ze tří. Zarja dokázala díky trefě Alefirenka jen snížit.

Zarja v polském azylu přivítala v Lublinu Maccabi Tel-Aviv a hrálo se o hodně. Vítěz by se posunul na druhé místo tabulky, přičemž oba týmy mají ještě jeden zápas k dobru oproti ostatním. Byla otázka, jak si Maccabi poradí s tím, že téměř měsíc nehrálo soutěžní zápas. Ale evidentně mu to takové problémy nedělalo. Zejména to, jak suverénně zvládlo první poločas, bralo dech. Na první branku jsme totiž čekali jen sedm minut. Centrovaný míč se se štěstím dostal k Derrickovi Luckassenovi, který zády k brance patičkou rozvlnil síť.

I nadále to byli hosté, kdo diktoval tempo hry. Po dalších dvaceti minutách si Eran Zahavi všiml nabíhajícího Dora Peretze, který silnou hlavičkou předčil ostatní a usměrnil míč do brány. A ještě před koncem první půle se situace téměř opakovala. Tentokrát z pravé strany odcentroval Milson a Dor Peretz opět neměl ve vzduchu konkurenci.

Tři góly za poločas, Zarja byla v šoku a vlastně nevěděla, jak zareagovat. Deset minut po změně stran se sice prosadil Petar Mičin, ale jeho trefu odvolal VAR kvůli ofsajdu. Zarja se tak regulérně prosadila až dvacet minut před koncem, kdy Kyrjuchancev našel mladého útočníka Danyjila Alefirenka a ten snížil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele