Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 6. kolo
14.12.2023 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Zarjy Luhansk (© AFP)

Zarja po famózním začátku deklasovala islandský Breidablik

Zarja sice už před tímto závěrečným zápasem skupiny B věděla, že s jistotou nepostoupí do jarní fáze Konferenční ligy, ovšem v polském azylu v Lublinu neponechala nic náhodě a hlavně díky třem trefám v úvodních dvaceti minutách nakonec přehrála severského rivala vysoko po výsledku 4:0. V tabulce tedy obsadila třetí místo se sedmi body, islandský klub naopak při své premiérové účasti hlavní fázi kteréhokoli evropského poháru skončil poslední bez jediného získaného bodu.

Klub z Luhansku zahájil toto čtvrteční střetnutí naprosto fenomenálně a už po necelých dvou odehraných minutách vedl, když po chybné rozehrávce hostujícího celku obdržel Eduardo Guerrero přihrávku před branku od Bola a zblízka obstřelil gólmana Einarssona přízemním pokusem. Neuběhlo ani dalších devět minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový, jelikož střílený centr Čurka před branku si srazil do vlastní sítě bránící Damir Muminovic.

O osudu tohoto duelu bylo definitivně rozhodnuto v 19. minutě, kdy si srbský záložník Petar Mičin seběhl za defenzívu protivníka na parádní nahrávku Myšnova a z mírného úhlu překonal vyběhnutého Einarssona ranou do protějšího spodního růžku. Breidablik pak do konce první půle zabral a vytvořil si několik solidních šancí, jenže Ingvarsson ani Svanthórsson na brankáře Saputina nevyzráli.

Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a ani jeden celek se nikam netlačil. Ukrajinský favorit uzavřel gólový účet tohoto klání necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť Ihor Horbach po pobídce Batahova přelstil ofsajdovou past a sám před islandským strážcem nezaváhal.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele