Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Joshua King a Fred (© AFP)

Fenerbahçe se v Trnavě nadřelo, místní Spartak nakonec udolalo 2:1

Turecké Fenerbahçe bylo po úvodním vítězství nad dánským Nordsjaellandem (3:1) považováno za jasného favorita také na stadionu Antona Malatinského v Trnavě, kde narazilo na značně oslabeného soupeře, nicméně v prvním poločase toho moc nepředvedlo a poté se i přes rychle nabité dvougólové vedení strachovalo o tříbodový zisk až do samotného závěru. Nakonec však houževnatého protivníka udolalo o jeden gól a udrželo se tak na čele skupiny H.

Spartak ve svém prvním střetnutí v Razgradu utrpěl debakl s Ludogorcem (0:4), teď však předvedl mnohem lepší výkon a sahal po senzačním bodu. V tabulce je sice stále poslední s nulovým bodovým ziskem, ale do dalšího průběhu ukázal, že se s ním rozhodně musí počítat. Úvodní dějství bylo z diváckého pohledu naprosto neatraktivní a k vidění v něm nebyla jediná přímá střela mezi tři tyče.

Svěřenci trenéra İsmaila Kartala poprvé zahrozili až v 52. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů postavil Zajc a jeho pěknou střelu parádně odvracel do strany až plachtící brankář Takáč. Vzápětí se ukázala také Trnava, ale dalekonosnou ránu Koštrny vyrazil do bezpečí pozorný gólman Eğribayat. Krátce po změně stran chtěla skórovat hostující hvězda Batshuayi, jenže jeho přízemní střelu zkrotil ve svých rukavicích připravený Takáč.

Istanbulský gigant se dostal do očekávaného vedení až v 70. minutě. Prosadit se dokázal jednatřicetiletý norský reprezentant Joshua King, který si po přihrávce Kenta navedl míč před hranici pokutového území a svou levačkou neomylně zamířil k pravé tyči. Neuběhlo ani dalších jedenáct minut a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový - i v tomto případě měl přesnou mušku aktivní King, neboť tentokráte si naběhl do brankového území soupeře na zpětnou nahrávku Freda a zblízka chladnokrevně rozvlnil síť.

Trnava ovšem v žádném případě nesložila zbraně a zhruba deset minut před závěrečným hvizdem se vrátila do hry o bodový zisk. Po hrůzostrašném zpracování Oosterwoldeho totiž převzal balón nigerijský kanonýr Kelvin Ofori a z první se nechytatelně trefil do vzdálenějšího spodního růžku. Vzápětí na druhé straně nebyly uznány góly Szymańskiho s Tadičem kvůli ofsajdu, a když v desáté minutě nastavení odmítl vyrovnání Ristovski střelou o kousek vedle pravé konstrukce, tak se na výsledku už nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dalibor Sladky

žeby prekvapivo dvojka?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele