Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 6. kolo
14.12.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Fanoušci Olimpije Lublaň (© AFP)

Oslabený Slovan překvapivě podlehl slovinské Olimpiji Lublaň, i přesto ho čeká play-off o osmifinále KL

Jeden ze dvou slovenských zástupců v hlavní fázi Konferenční ligy nečekaně selhal ve svém závěrečném utkání skupiny A, jelikož i kvůli vyloučení zkušeného kanadského brankáře Milana Borjana prohrál 1:2, čímž tak definitivně přišel o naději na přímý postup do osmifinálové fáze. I přesto však může být se svým celkovým působením spokojen, protože v tabulce obsadil druhou pozici s deseti body a zahraje si play off o nejlepší šestnáctku KL.

Olimpija naopak zaznamenala své druhé vítězství a se šesti body poskočila na třetí místo o dva body před poslední Klaksvík. Přitom svěřenci trenéra Vladimíra Weisse začali dobře a hned po necelých čtyřech minutách rozvlnili síť, ale trefa kanonýra Aleksandara Čavriče přeci jen neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Hostující outsider z ničeho nic udeřil krátce po odehrané čtvrthodině zásluhou Pedra Lucase.

Pětadvacetiletý brazilský forvard se totiž po přímém volném kopu Ruie Pedra rozehraném nakrátko zjevil na pravé straně pokutového území a křižnou střelou uklidil míč přímo do protějšího spodního růžku. Domácí favorit však na sebe nenechal čekat s odpovědí příliš dlouho a o deset minut později srovnal krok, když panamský obránce César Blackman se dostal k odraženému balónu na pravé straně a pak ho z mírného úhlu uklidil k vzdálenější tyči.

Slovan mohl otočit vývoj tohoto duelu necelých deset minut před přestávkou, ovšem aktivní Čavrič mířil jen do boční sítě. Bratislavský klub si výrazně zkomplikoval svou situaci v 54. minutě, neboť Borjan vyběhl daleko za své branky a evidentně podrazil rozběhnutého Bresta, turecký rozhodčí Kardeşler mu tak zcela po právu ukázal přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti.

Neuběhly ani další čtyři minuty a o osudu tohoto střetnutí rozhodl svou druhou trefu v zápase Pedro Lucas, neboť jeho volej z hranice pokutového území zapadl přesně k pravé tyči. Hosté pak ve zbývajícím průběhu hned dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci - v 69. minutě nejprve mířil z přímého volného kopu do bližší tyče Rui Pedro a v nastaveném čase pálil do břevna Motika, na výsledku se tedy už nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele