Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 4. kolo
09.11.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Paulo Fonseca (© AFP)

Slovan znovu potrápil favorizované Lille a po gólu Čavriče s ním remizoval 1:1

Slovan Bratislava před čtrnácti dny předvedl srdnatý výkony na francouzské půdě, ale po změně stran neudržel jednobrankové vedení, a nakonec se musel smířit s porážkou 1:2. Tentokráte na Tehelném poli prohrával od začátku druhého poločasu, avšak díky trefě Aleksandara Čavriče zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vybojoval cenný bod a přiblížil se tak k vytoužené účastí v jarní fázi Konferenční ligy.

Svěřenci trenéra Vladimíra Weisse totiž mají na kontě velmi solidních sedm bodů a patří jim kýžená druhá příčka, za vedoucím OSC zaostávají o jediný bod a před třetím Klaksvíkem drží ve skupině A tříbodový odstup. Úvodní dějství tohoto čtvrtečního střetnutí mnoho gólových možností nepřineslo, za zmínku stojí jen obrovská šance gruzínského obránce Kašii, jenž po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval do břevna.

Hosté z ničeho nic udeřili ze své první vážnější akce zápasu sedm minut po změně stran. Do důležitého vedení je dostal třiadvacetiletý portugalský záložník Angel Gomes, který si seběhl před hranici brankového území na povedené přistrčení Yazıcıho a zblízka ukázkově přeloboval naprosto bezmocného kanadského brankáře Borjana. Výběr vedený koučem Paulem Fonsecou chtěl navýšit svůj náskok po necelé hodině hry.

Tentokráte měl přesnou mušku aktivní Yazıcı, ale jeho přesná střela pod levou šibenici neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Domácí ve druhé polovině závěrečného dějství zvýšili své obrátky a hnali se za vyrovnáním. Blízko k němu měli v 73. minutě, protože se ve velké příležitosti zjevil unikající Dávid Strelec, nicméně ten nikým nehlídán neměl mnoho času na zakončení a tváří v tvář nevyzrál na pozorného gólmana Chevaliera.

Slovan se přeci jen dočkal kýženého vyrovnání o osm minut později. Zkušený devětadvacetiletý srbský útočník Čavrič zařídil konečný nerozhodný výsledek po zpětné přihrávce českého krajánka Jaromíra Zmrhala téměř od brankové čáry a zcela osamocen na hranici brankového území usměrnil balón k levé konstrukci kolem dívajícího se Chevaliera. Lille se poté k ničemu nebezpečnému nedostalo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele