Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 2. kolo
05.10.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Slovan doma dokázal těsně porazit Olimpiji Lublaň

Bratislavský Slovan zůstává i po dvou odehraných kolech základní skupiny A stoprocentní a dnes navečer k tomu přispěla výhra nad domácí Olimpijí Lublaň. Hostům ze Slovenska k tomu stačila větší efektivita a především jediný gól, o který se postaral penaltový střelec Aleksandar Čavrić.

Ten byl ostatně hodně aktivní od prvních minut utkání a stal se fundamentální hybnou silou Slovanu. Domácí obrana si jinak věděla rady a nenechávala Slovákům moc prostoru v zakončení. Domácí rovněž drželi míč na kopačkách a jen málokdy ho půjčovali soupeři. Pro hosty to nebylo jednoduché utkání, protože svěřenci trenéra Joãa Henriquese hráli hodně do těla a často napadali rozehrávku Slovanu už v zárodku.

Přesto se mohl Slovan dostat ještě v první půli do vedení. Aleksandar Čavrić využil chyby Mijailoviće a sprintoval směrem na Vidovšeka. Ten jej fauloval a sudí Sidiropoulos byl nucen nařídit penaltu. K ní se postavil lídr Vladimír Weiss, jenže ji nedal a Vidovšek vystihl směr jeho střely! S dorážkou pak neuspěl ani César Blackman. Samotný Čavrić ještě v nastavení mířil v dobré šanci nad bránu.

Po změně stran už se ale skóre měnilo. Tigran Barseghjan se dostal do kontaktu s brankářem Vidovšekem a ten zavinil další penaltu. Tentokrát si balon vzal na starost Aleksandar Čavrić a neomylně proměnil! Brankář Milan Borjan musel na druhé straně řešit vlastně jen akci Ruie Pedra, který mířil příliš vysoko. V závěru ještě neproměnil samostatnou akci Strelec, ale Slovanu to zásadně vadit nemuselo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ignor24

Slovan doma dokázal těsně porazit Olimpiji Lublaň - Slovan nehral doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele