Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 5. kolo
30.11.2023 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lille (© AFP)

Lille zvládlo roli favorita v Lublani a má tak nakročeno do osmifinále KL

Lille o víkendu zvládlo pikantní ligový duel s Lyonem (2:0) a stejným poměrem teď zvítězilo i na slovinské půdě proti místní Olimpiji. Podceňovaný domácí výběr byl v ofenzivě naprosto bezzubý a po porážce o dva góly se ho nebude týkat jarní fáze Konferenční ligy, jelikož je v tabulce úplně poslední čtvrtý se třemi body o bod za třetím Klaksvíkem. Naopak OSC si udrželo svou neporazitelnost a s jedenácti body uhájilo vedoucí pozici skupiny A.

Francouzský favorit momentálně drží jednobodový náskok před druhým Slovanem, a pokud v závěrečném kole doma porazí trpaslíka z Faerských ostrovů Klaksvík, tak přímo postoupí do osmifinále. Slovinský celek se rozloučí se svým účinkováním v hlavní fázi KL v Bratislavě proti Slovanu. Svěřenci mozambického rodáka Paula Fonsecy začali velmi aktivně a do vedení se dostali přesně po odehrané čtvrthodině.

Skóre tohoto utkání otevřel zkušený záložník Rémy Cabella, jenž se po akci na pravé straně zjevil před brankou a nadvakrát doslova propasíroval balón do sítě přes obětavého brankáře Pintola. Hosté mohli navýšit svůj náskok ve 26. minutě, nicméně pokus Zhegrovy ze střední vzdálenosti skvěle zneškodnil domácí strážce. Hosté byli aktivnější také po změně stran a podruhé skórovali deset minut po přestávce.

V tuto chvíli měl přesnou mušku Yusuf Yazici, jenomže jeho trefa nebyla uznána vinou ofsajdu. Turecký záložník znovu zahrozil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale Pintol opět výborně zasáhl a ukryl balón ve svých rukavicích. Yazici se však přeci jen dočkal zaslouženého gólu v 75. minutě, jelikož definitivně pojistil výhru Lille razantním projektilem z deseti metrů ke vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele