Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 3. kolo
25.11.2023 16:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Maccabi i přes nepovedený závěr porazilo ukrajinskou Zarju i podruhé

Izraelské Maccabi zvládlo i druhý zápas v základní skupině Konferenční ligy proti ukrajinskému vyzyvateli z Luhansku, a i když v závěrečné dvacetiminutovce hned dvakrát inkasovalo, tak díky trefě v samém závěru první půle a dvěma gólům Dora Peretze krátce po změně stran zvítězilo nejtěsnějším poměrem 3:2. V tabulce skupiny B si tak upevnilo druhé místo tabulky s devíti body a za vedoucím Genkem zaostává o jediný bod.

Domácí favorit kvůli válečné situaci ve své zemi musel odehrát tento duel v náhradním termínu v srbském azylu v Bačce Topole a svou úlohu zvládl, právě před svým sobotním rivalem si vytvořil dostatečný pětibodový odstup. Dohrávka 3. kola začala velmi opatrně a dlouhou dobu se nic zásadního nedělo, první větší možnost byla k vidění až necelých deset minut před přestávkou - to skóroval Kanichowsky, ale jeho trefa neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

Klub z Tel-Avivu se přeci jen dočkal důležitého vedení v první nastavené minutě úvodního dějství. Prosadit se dokázal zkušený šestatřicetiletý matador Eran Zahavi, jenž si elegantně zpracoval pas od Kanichowskyho, a pak z dvaceti metrů nádherně zavěsil přímo do pravé šibenice. Svěřenci irského trenéra Robbieho Keana pojistili svůj náskok ani ne šedesát sekund po změně stran zásluhou Peretze.

Osmadvacetiletý záložník si seběhl za defenzívu protivníka na krásný oblouček a nadvakrát dopravil balón do sítě kolem bezmocného brankáře Turbajevskyho. Stejný hráč podruhé skóroval přesně po odehrané hodině, neboť si po zpětné přihrávce Kanichowskyho od brankové čáry seběhl před hranici brankového území a přízemní ranou pokořil naprosto bezmocného hostujícího strážce - 3:0.

Od této chvíle se zdálo, že se zápas bude pouze dohrávat, ovšem Zarja to ještě nevzdala a v 71. minutě se vrátila do hry o bodový zisk. Snížit dokázal Eduardo Guerrero, který po špatné rozehrávce gólmana Mosquery usměrnil balón k protější konstrukci. Za dalších sedmnáct minut to bylo o jediný gól po brance Ihora Horbacha ze sedmi metrů přesně pod břevno, jenže ukrajinský tým se ve zbývajícím průběhu na vyrovnání nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele