Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 1. kolo
21.09.2023 21:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Radost hráčů Maccabi Tel-Aviv (© AFP)

Maccabi Tel-Aviv zvládl první půli a to mu k výhře nakonec stačilo

Izraelský Maccabi Tel-Aviv splnil povinnost a získal doma první tři body. Jeho obětí se stal islandský soupeř jménem Breidablik Kópavogur a pomohl mu k tomu zejména první poločas. V něm se domácímu mužstvu povedlo vstřelit tři branky. A to se nakonec ukázalo jako rozhodující.

Zkušený útočník z Faerských ostrovů Klaemint Olsen sice prožil velkou noc, když se prosadil hned dvakrát, ale ani jeho skvělý výkon islandskému mužstvu nakonec nestačil. Domácí prokázali větší údernost i kvalitu a těsný náskok si už do konce utkání udrželi. Na první trefu zápasu jsme nečekali dlouho, skóre se měnilo už ve 12. minutě. A postaral se o to netradiční střelec, mladý obránce Yvann Maçon. Ten číhal za vápnem na odražený míč, a když proti němu nikdo nevystoupil, napálil jej nádhernou ranou do sítě, až ji málem protrhl!

Po téhle pumelici se domácí trochu uklidnili a mohli hrát s větší rozvahou. Alespoň tak vypadala akce při jejich druhé vstřelené brance ve 24. minutě. Ve vápně hostí nastala kuriózní situace, kdy se dva obránci navzájem srazili. Míče se pak chopil Joris van Overeem a našel na středu vápna kanonýra Erana Zahavího. S jeho ránou z otočky by si asi zkušenější brankář poradil, ale Einarsson kapituloval - 2:0.

A čisté svědomí neměl určitě ani o devět minut později, kdy Dor Peretz pronikl k vápnu a nahrál na volného Dana Bittona. S jeho střelou do protipohybu si Einarsson také neporadil.

Nicméně Breidablik se nehodlal vzdát a ještě do poločasu snížil. Svanthórsson krásným pasem před bránu oslovil Klaeminta Olsena a hrotový hráč přehodil gólmana Mishpatiho. Ten navíc v 55. minutě hrubě podcenil centr od rohu, a tím umožnil Olsenovi vstřelit druhou branku. Ve zbytku klání už si ale hosté nevytvořili žádnou šanci, a odjížděli tak nespokojení.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele