Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 5. kolo
30.11.2023 18:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Juraj Kucka (© AFP)

Slovan Bratislava postupuje dál, díky Kuckovi porazil Klaksvík

Klaksvík se prezentoval velmi zajímavým fotbalem prakticky po celou svou cestu základní skupinou Konferenční ligy, pohárová pouť pro něj ovšem skončí v příštím utkání. Ve čtvrtek si totiž domácí neporadili s návštěvou ze Slovenska a postup si zajistil Slovan Bratislava.

Slovenský Slovan ve čtvrtek vyhrál 2:1 a díky tomu si zajistil postup do jarní fáze soutěže. Zbývá ale ještě určit, jestli se do ní dostane jako první nebo druhý tým tabulky, ale na to odpoví až závěrečné kolo. Prakticky od prvních minut utkání na Faerských ostrovech hráli prim hosté. Neuplynulo ani sedm minut, když se do větší šance dostal Strelec. Jeho ránu ale vyrazil pohotovým zákrokem brankář Johansson mimo tři tyče.

O to větší překvapení nastalo v sedmnácté minutě, když udeřili domácí! Vagard Forren našel nádherným pasem nabíhajícího kolegu Madse Boeho Mikkelsena. Ten si obhodil hostujícího brankáře Borjana a zasunul míč do prázdné brány i přesto, že se do ní stahovali hostující obránci - 1:0 pro Klaksvík.

Naštěstí pro Slovan se ale o pouhých sedm minut později urodila zajímavá šance i na opačné straně. David Strelec se dostal k míči, naservíroval ho svému kapitánovi Jurajovi Kuckovi a zkušený matador krásnou ranou na zadní tyč srovnal skóre na 1:1.

Delší dobu se pak nic zásadnějšího nedělo a na větší šanci jsme čekali. Brankáře Borjana trochu vystrašila situace z 52. minuty, kdy ho vyzkoušel Klettskard, jenže Borjan jeho ránu vykryl. A krátce poté Slovan definitivně rozhodl o své výhře. Po hodině hry utekl rychlonohý bek Aleksandar Čavrić krajem hřiště až k vápnu, před ním ve druhé vlně našel Juraje Kucku a velezkušený záložník si po krátkém zpracování poradil přesnou střelou i se zbytkem akce.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Hollo

Frajer

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat
Jardman

Slovan respekt

Reagovat
fsada

Dobře Slovan , jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele