Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 2. kolo
05.10.2023 18:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hráči Ballkani slaví jeden z gólů (© AFP)

Výhra Ballkani poslala Plzeň do trháku. Ofenziva Dinama se nevypořádala s absencí opory

Ballkani zvítězilo v domácím utkání druhého kola skupiny C Konferenční ligy nad Dinamem Záhřeb 2:0. Dobrou formu v závěru první půle prokázal Almir Kryeziu, jenž se v aktuálním ročníku prosadil v pohárové Evropě už potřetí. Jeho gól byl nakonec tím vítězným, jelikož chorvatský favorit i kvůli absenci elitního střelce Bruna Petkoviče v ofenzivě strádal. Kosované v hlavní fázi soutěže triumfovali před svými fanoušky poprvé v historii, z čehož profitovala i Plzeň, již v čele tabulky hřeje tříbodový náskok.

Fotbalisté Ballkani vstoupili do nového ročníku Konferenční ligy porážkou na půdě Viktorie Plzeň. Rozhodující trefa Lukáše Kalvacha ale Kosovany v následujících duelech nakopla, což potvrzovaly tři ligové výhry v řadě. Dinamo naopak nepřijíždělo v dobré náladě, jelikož o víkendu prohrálo důležitý zápas s Hajdukem Split o první místo v tabulce chorvatské nejvyšší soutěže. Zároveň při této porážce přišlo vinou zranění o kanonýra a nejlepšího střelce týmu Petkoviče.

Úvod utkání příliš zajímavého nepřinesl, v lepším světle se však prezentovali hráči kosovského celku. Na gólové příležitosti byla úvodní půle velmi chudá, poměrně aktivně se však jevil mladý záložník hostujícího celku Marko Bulat, jehož střela ze 32. minuty jen těsně minula branku. Skóre ale otevřelo Ballkani. Minutu před koncem prvního dějství z hranice pokutového území střílel Kryeziu, který poslal svůj tým do vedení.

Po změně stran už bylo aktivnější hostující Dinamo, příliš problémů pro obranu domácích ovšem nevytvořilo. Fotbalisté v bílých dresech totiž sice dominovali ve statistice držení míče, nicméně poté, co na časomíře odbila hodina, měli na kontě pouze jednu střelu mířenou mezi tři tyče. Tlak ve druhé polovině Chorvatům nakonec nestačil ani na zisk jednoho bodu. Před koncem totiž ještě skóroval střídající Walid Hamidi, jenž kompletně pohřbil všechny šance Záhřebu.

Ballkani tak potvrdilo dobrou formu z posledních zápasů a doma Dinamo překvapivě obralo o všechny body. V následujícím kole se 26. října představí proti Astaně, Záhřeb vyzve ve stejný den doma Viktorii Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele