Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 5. kolo
30.11.2023 21:00 CET
6 : 1
(2:1)
Stadión:
Farum Park, Farum

Reportáž

Benjamin Nygren (© AFP)

Nordsjaelland na domácí půdě úřadoval a favorizované Fenerbahçe rozdrtil o pět gólů

Dánský Nordsjaelland je považován za černého koně skupiny H a po minulé trestuhodné domácí remíze se slovenskou Trnavou tyto předpoklady potvrdil, neboť zaskočil favorizované turecké Fenerbahçe a po naprosto fenomenálním výkonu ho deklasoval vysoko po výsledku 6:1. Díky třetí výhře se dostal do čela skupiny s deseti body, jenže v tuto chvíli stále ještě nemá jistý postup do jarní fáze Konferenční ligy.

Domácí výběr se poprvé blýskl začátkem října, kdy rozdrtil bulharský Ludogorec dokonce 7:1, avšak kvůli zbytečné ztrátě se slovenským outsiderem se bude rozhodovat o jeho dalším působení až za čtrnáct dní v Razgradu. Severský celek je první o bod před istanbulským celkem i před bulharským konkurentem, v případě dalšího tříbodového zisku by rovnou postoupil do osmifinále. Pokud ale prohraje, tak dokonce může spadnout i na nepostupovou třetí pozici.

Fenerbahçe působilo v úvodních třech utkáních naprosto suverénním dojmem a neztratilo jediný bod, nicméně teď utrpělo druhou prohru v řadě a svou situaci si výrazně zkomplikovalo. Jistotu umístění do kýženého druhého místa mu dá pouze závěrečná výhra nad Trnavou, první skončí za předpokladu, že duel v Bulharsku skončí remízou. V domácím týmu se tentokráte blýskl střídající švédský forvard Benjamin Nygren, jenž po přestávce zaznamenal hodně rychlý hattrick.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto čtvrtečního utkání nic zásadního nepřinesla, nicméně dánský klub se vzápětí uklidnil dvěma bleskovými góly během necelých pěti minut. Do vedení ho dostal Lucas Hey, jenž se po rohovém kopu Tverskova zjevil před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou zavěsil za naprosto bezmocného brankáře Livakoviče. Ve 25. minutě byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, protože teprve jednadvacetiletý švédský obránce Daniel Svensson zakončil z osmi metrů přímo k pravé tyči.

Svěřenci trenéra Johannese Hoffa Thorupa si zkomplikovali svou situaci v samém závěru první půle. Ve 44. minutě snížil belgický kanonýr Michy Batshuayi technickým obstřelem z hranice šestnáctky do protějšího spodního růžku a ani ne o šedesát sekund později dokonce vyrovnal polský špílmachr Szymański, jehož trefa však nakonec neplatila kvůli předchozímu zpracování rukou.

Po změně stran však jasně dominoval Nordsjaelland a jeho hrdinou se stal již zmiňovaný Nygren, který přišel na trávník o poločasové přestávce. Svůj první zásah zaznamenal v 55. minutě nádhernou dělovkou z deseti metrů pod břevno, o jedenáct minut později ho doplnil Christian Rasmussen pohotovou dorážkou do zcela prázdné branky po nahrávce Schjelderupa - 4:1.

Nygren zkompletoval svůj hattrick dvěma brankami v rozmezí 75.-84. minuty. Nejprve se prosadil po samostatné akci přes několik protihráčů a svůj přízemní pokus z dvanácti metrů uklidil k pravé konstrukci, gólový účet zápasu uzavřel razantní střelou zblízka po zpětné pobídce Hardera.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele