Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 2. kolo
05.10.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Zarja Luhansk splnila povinnost a těsně porazila Breidablik

Výlet na Island se ukrajinské Zarje Luhansk vyplatil, protože si z něj odnáší výhru a tři body. Domácí Breidablik sice držel míč na svých kopačkách mnohem častěji, jenže mu to k ničemu nebylo. O výhře hostí rozhodl jedinou trefou mladíček Ihor Horbach.

Islandské překvapení jménem Breidablik přivítalo ve městě Kópavogur zkušeného zástupce ukrajinského fotbalu z Luhansku. Věřilo, že se mu povede získat první body, protože úvodní kolo mu vůbec nevyšlo. Jenže se mu dnes nic nedařilo. Domácí sice drželi míč na kopačkách velmi často, o polovinu častěji než Zarja, ale brankář Mykyta Turbajevskyj nemusel řešit prakticky nic složitého.

Deset minut před koncem první půle navíc hosté udeřili. Denys Antjuch kopal rohový kop na zadní tyč, tam si nejvýš vyskočil Ihor Horbach a tenhle devatenáctiletý mladíček hlavou poslal svůj tým do vedení! Druhá půle se navíc nesla v ještě nezáživnějším tempu. Hosté svědomitě bránili, zatímco domácí Breidablik jen marně hledal cestu skrz ukrajinskou obranu. Jedinou zajímavější šanci měl na svědomí Anton Logi Lúdvíksson, jehož ránu ale brankář Turbajevskyj skvěle vytáhl mimo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele