Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 5. kolo
30.11.2023 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

(© AFP)

Maccabi uspělo i na mrazivé islandské půdě a po výhře 2:1 si definitivně zajistilo postup do jarní fáze KL

Izraelské Maccabi má za sebou na evropské scéně velmi náročný program, nyní však naplnilo papírové předpoklady proti největšímu outsiderovi skupiny B Breidabliku a díky čtvrtému vítězství z pěti případů se alespoň dočasně vyhouplo do čela tabulky s dvanácti body o dva body před belgický Gent, čímž si minimálně zajistilo druhé místo zaručující play-off o osmifinále Konferenční ligy.

Domácí celek nepředvedl úplně špatný výkon a ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem držel nerozhodný stav, nicméně těsný úspěch favorizovanému klubu z Tel-Avivu přisoudil tradiční šestatřicetiletý kanonýr Eran Zahavi. Breidablik tak při své premiéře v hlavní fázi některého z evropských pohárů ani na pátý pokus nebodoval a jistojistě skončí poslední čtvrtý, protože se skóre 5:14 zaostává za třetí Zarjou o nedostižné čtyři body.

Úvodní poločas spíše probíhal v opatrnějším duchu - domácí vážněji zahrozili jen jednou a to po devíti odehraných minutách, kdy těsně vedle pálil Steindorsson, svěřenci irského trenéra Robbieho Keana se z ničeho nic dostali do vedení zhruba deset minut před přestávkou. Gólový účet otevřel Dan Biton, který po přihrávce Cohena napřáhl z hranice šestnáctky a svou bombou propálil vše, co mu stálo v cestě včetně nejistého brankáře Einarssona.

Maccabi mohlo navýšit svůj náskok v 56. minutě, jenomže trefa Dora Peretze nebyla uznána kvůli předchozímu zpracování rukou. Severský outsider překvapivě vyrovnal za dalších pět minut díky chytré kličce Gísliho Eyjólfssona a následnému pohotovému zakončení do zcela prázdné branky, ovšem v 82. minutě rozhodl na opačné straně nestárnoucí "veterán" Zahavi ukázkovým projektilem z dvaadvaceti metrů přesně pro břevno.

Breidablik nakonec dohrával tento zápas v oslabení, neboť v páté nastavené minutě byl po druhé žluté kartě zbytečně vyloučen právě autor jediného gólu domácího týmu Eyjólfsson.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele