Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 6. kolo
03.11.2022 18:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Slovan zlomil domáci Vilnius a vybojoval si európsku jar

ŠK Slovan Bratislava dominoval vo vysoko dôležitom zápase na pôde Žalgirisu Vilnius 2:1 (2:0) a z prvého miesta v skupine si vybojoval priamy postup do osemfinále Európskej konferenčnej ligy.

Už v prvej minúte Lovat vyletel na súpera, vbehol do jeho rozohrávky a získal loptu, no neodcentroval presne do šestnástky. V tretej minúte pri prvej ofenzívnej akcii Žalgirisu zvnútra šestnástky prestrelil bránu Oyewusi. Vo ôsmej minúte chytil nebezpečný center Chovan. Belasí boli častejšie pri lopte. V 17. minúte si dovolil Pauschek: prešiel cez dvoch hráčov, centrom do vápna však nenašiel spoluhráča. V 15. minúte Čakvetadze potiahol útok stredom ihriska. Prihral doľava Ramírezovi, ktorý už bol z uhla a cez hráča v sklze nabíjal pred bránu. Tam si nabehol Aleksandar Čavrič a zblízka pohodlne doklepol loptu do siete - 0:1. Radostná chvíľa pre Slovan! V 23. minúte dobrú prácu odviedol Čakvetadze: zrýchlil, predbehol brániaceho hráča a odcentroval na vzdialenejšiu stranu šestnástky, kde bol voľný Čavrič. Loptu trafil krížnym volejom a aj s prispením Pavelica skončila za bezmocným Gertmonasom - 0:2. V 40. minúte po Čakvetadzeho centri hlavičkoval Kašia, a lopta skončila na hornej sieti. V 43. minúte po prihrávke Milićkovića vypálil z prvej Mamić. Chovan bol pripravený a vyboxoval loptu na roh. Slovan schádzal do kabín na polčasovú prestávku s úžasným dvojgólovým náskokom pred domácim Vilniusom.

Už dve minúty po obrátke boli hráči Slovana v súbojoch neskoro. Kyeremeh vystrelil spoza hráčov a jeho strela zapadla k pravej žrdi Chovanovej brány - 1:2. V 68. minúte mohol Slovan zvýšiť opäť na rozdiel dvoch gólov. Čakvetadze sa vyhol súperovi. Mal pred sebou otvorený priestor, no prihrával. Lopta sa od brániaceho hráča odrazila k Weissovi, ktorý mohol strieľať z veľmi dobrej pozície, no lopta mu v rozhodujúcom momente odskočila. V 69. minúte Weiss v nájazde z uhla preloboval Gertmonasa, ale jeho zakončenie nemierilo medzi tri žrde. V 89. minúte bol Čakvetadze faulovaný v šestnástke a trúfol si i na penaltu. Avšak z bieleho bodu trafil iba brvno, od ktorého sa lopta odrazila na čiaru. Čakvetadze ju hlavou poslal do siete, ale hlavný rozhodca gól neuznal, pretože brankár sa lopty nedotkol. Slovan aj napriek piatim nadstaveným minútam výsledok udržal, a tak po víťazstve 2:1 na pôde Vilniusu vyhral zároveň i svoju skupinu a postúpil priamo do osemfinále Európskej konferenčnej ligy UEFA.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (22)

Přidat komentář
Imos

Žalgiris na postup! Žaliai Balti! Slovenská Bolka se z toho posere

Reagovat
vladino10

Ako sa niekto dostane k fandeniu zalgirisu v našich končinách?

Reagovat
Imos

Víceméně náhodou, hodně se zajímám o Litvu a jako fotbalový fanda jsem se dostal k Žalgirisu (když poslali dva kluky do Bohemky, kdy oba úplně vyhořeli)

Reagovat
pesky passer-by

Vyzerwlo to takmer ako zároveň tendenčný trolling a čudná chuť si rýpnuť. Ale ak je pravda čo píšeš, beriem späť.

Reagovat
Imos

Děkuju, já jsem upřímně fanda Žalgirisu těch posledních cca osm let pro ně to je historický ročník teďka, desátý ligový titul letos, double, Evropa, šance postoupit (i kdyby malá) jsem zvědavej co slováci co tam budou řeknou na atmošku, mě to ze streamů přijde celkem dobrý a na vás bude plný dům a některý jejich popěvky jsou fakt mrda

Reagovat
O.Giroud

atmoska vyzerala ppci

Reagovat
Imos

škoda že jsem nestíhal stream

Reagovat
penepi

Boleslav jediný cz/sk klub v pohároch na jar, tí musia byť výborní

Reagovat
Imos

Gratuluju! Neudělali jste ostudu, ale rýpnutí beru historický postup s extrémně těžký skupiny ale jako fanda toho správného Slovanu libereckého se za český kluby stydím

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Imos

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
Imos

Gertmonas - Mamič, Ljubislavjevič, Pavelič, Bopesu - Gorobsov - Buff, Miličkovič, Ourega - Kyeremeh, Oyewusi

Slovan to bude mít jednodušší zleva kde hraje Bopesu, pokud si pohlídají rychlé protiútoky od dvou útočníků vepředu tak nečekám, že by to jejich obrana neměla dát (i když Ourega i Miličkovič se umí trefit z vápna), Slovan by je měl přejet na středu, v druhém poločase přijde nejlepší střelec Renan jako žolík

Reagovat
frezi

Jasny ofsajd

Reagovat
Imos

to bylo rychlé

Reagovat
Imos

Pojďme dodělat csaplara

Reagovat
Imos

Škoda, ale žalgiris se ctí

Reagovat
cubazi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele