Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Konferenční liga (© scdnipro1.com.ua)

Žalgiris v Konferenční lize zamotal dění ve skupině H, doma předčil Pjunik

Pjunik nedokázal navázat na svoje týden staré vystoupení proti Žalgirisu. Domácí si dokázali zapsat své první branky v rámci hlavní fáze Konferenční ligy, uzmuli na své konto taktéž své první vítězství a reálně se vrátili do bojů o postup do play-off. A jelikož Slovan krátce předtím remizoval doma s Basilejí, jeví se situace v uskupení písmene H poměrně hodně vyrovnaně.

Přesněji hovoříme o pouhém tříbodovém rozdílu, který dělí první a poslední příčku v tabulce. Z té se sice litevský výběr ani po tomto úspěchu nevyhrabal, může být každopádně spokojený a těšit se ze skutečnosti, že solidně drží krok se všemi svými soupeři před vyvrcholením, které je na programu na přelomu října a listopadu. Vlastně to samé tvrzení platí, přestože se v tomto utkání musel nakonec před svým konkurentem sklonit, též pro podceňovaný jerevanský celek.

Na velmi těžkém terénu se domácí gólově prosadili jako první, a to ve 23. minutě, z halfvoleje totiž usměrnil balón přesně na tyčku Ourega, jemuž asistoval Renan Oliveira. A ve 42. minutě se Renan Oliveira zapsal sám na listinu střelců, přebral míč po Oyewusim a zacílil ho tvrdě ze střední vzdálenosti do spodního rohu brány. Hosté stačili v 78. minutě už jen mírnit následky finálního nezdaru. Bránící Ljubisavljevič ve vlastním vápně stáhl k zemi Diopa, sudí Xhaja se nebál nařídit pokutový kop, jenž proměnil Özbiliz, další gól však Pjunik prostě nezaznamenal.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pjunik válí

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Imos

důležité body a dobrá výhra, Slovan to tam bude mít těžký

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele