Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Basilej si s nepříjemným hřištěm poradila, výhru proti Žalgirisu vystřelil Zeqiri

Před týdnem Žalgirisu stačilo k bodovému zisku soustředit se hlavně na bránění bezgólového skóre, při domácí premiéře prvního litevského klubu v hlavní fázi evropských pohárů ovšem taktika defenzivnějšího charakteru neslavila úspěch. Basilej po přestávce přece našla cestu za jednou brankou, a to díky Andimu Zeqirimu, a slavila v Konferenční lize své druhé vítězství.

Jestli se Basilej s něčím musela vypořádat se vší vervou, pak rozhodně se stavem hrací plochy ve Vilniusu. Umělý trávník rovněž vlivem nevlídného počasí nevypadal nejlákavěji, takže už předem nečekal na favorizované hosty jednoduchý úkol. V 8. minutě každopádně mohl svému týmu dodat klid a pohodu Males, nebýt famózního zákroku gólmana Gertmonase, který střelu basilejského záložníka vytěsnil nohou do zámezí. Ve 33. minutě se na bližší tyčce nedokázal prosadit Males ještě jednou, tentokráte míč protečoval z nelehkého postavení jen vedle brány.

Ve 41. minutě z ničeho nic mohl udeřit gólově Žalgiris, Mamič totiž rozehrál pas z rohového čtvrtkruhu tak šikovně, že ten se snášel do branky, avšak k jeho smůle balón narazil nakonec do břevna. Až po přestávce tak došlo na onen rozhodující moment, který přisoudil výhru na stranu Basileje, to když Zeqiri ve skluzu využil přihrávku zprava od stále hladového Malese.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
ratusek

1:3

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele