Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 1. kolo
08.09.2022 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Emerson Palmieri (© AFP)

West Ham vykročil správnou nohou a přehrál FCSB 3:1

I bez Tomáše Součka dokázal vykročit do Evropské konferenční ligy tou správnou nohou West Ham United. Londýnské publikum, zhrzené úmrtím královny Alžběty, vidělo čtyři branky, z toho ale tři do rumunské sítě. Celé utkání za Kladiváře odehrál Vladimír Coufal.

Český reprezentační obránce se mezi střelce nezapsal, ale to mu vadit nemuselo. Góly totiž stříleli jiní - Bowen, Emerson a Antonio. To vše až ve druhém poločase.

Průběh totiž nebyl pro Kladiváře tak jednoduchý, protože FCSB se na London Stadium ujalo vedení. Compagno nejprve hlavou vyslal první varování, ale to mu Aréola chytil a ve 34. minutě už po pěkné akci zavíral na zadní tyči Andrei Cordea. Rumuni v Londýně kousali a West Ham inkasovaná branka evidentně zaskočila. Další šanci si však bukurešťský celek nevypracoval a už na konci prvního poločasu převaha domácích postupně rostla. Defenzíva hostů dokázala útoky eliminovat a na vyrovnání si museli Moyesovi svěřenci počkat až do druhé půle.

Domácí manažer na nic nečekal a do druhého poločasu přišly čerstvé síly - Lucas Paquetá, Michail Antonio a Jarrod Bowen. Od té chvíle bylo na hřišti jen jedno mužstvo a velká převaha postupně vedla k otočce. Zprvu měl West Ham i štěstí, protože v 64. minutě byla po srážce Corneta s brankářem Târnovanuem nařízena penalta ve prospěch domácích. Nový muž na hřišti Jarrod Bowen jí tvrdou střelou pod břevno bezpečně proměnil a srovnal na 1:1. West Ham to nakoplo a za dalších pět minut už londýnský celek vedl. FCSB nedokázalo odvrátit balón a po závaru se trefil z malého vápna Emerson. Hosté se z tohoto úderu nedokázali vzpamatovat, přestože Cordea ještě měl dva slušné pokusy. Místo vyrovnání však Rumuni inkasovali ještě jednou. Až v samotném závěru utekl obraně FCSB Michail Antonio a prudkou ranou dal na konečných 3:1.

West Ham hned na úvod získal důležité tři body a ujal se vedení ve skupině B. V příštím kole čeká Kladiváře Silkeborg, zatímco FCSB přivítá belgický Anderlecht.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Axelrose

Reagovat
Elmas

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Kuba94

1:1

Reagovat
Kuba94

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
OnlyWHU

První půle byla jen pro otrlé kladiváře. Pánové se rozhodli bavit fotbalem a ejhle 0:1. Všechno museli zachraňovat ve psím počasí naše opory a ty to nakonec s přehledem dokázaly . Světový fotbal předvedl po celý zápas Rice, pomohla rychlost Bowena a kvality Antonia i Fornalse. Výborný byl i Cuf! Dobrá výhra, ale opory měly před Newcastle sedět dýl na lávce. Zoufalý Scamacca si po tomhle vystoupení vysedí mozol na zadku. To teda sorry. COY!!!!

Reagovat
kolouch

Pridal bych jeste pochvalu Downese, ktery hral poprve cely zapas a zahral skvele. Dozadu to s prehledem jistil a Rice mel tak vetsi volnost smerem dopredu. Scamaccuv navrat byl podle me uspechany. Potykal se s nemoci a od zacatku zapasu nebyl ocividne OK. Btw: kde jsi sledoval zapas?

Reagovat
OnlyWHU

Naprostý souhlas! Chtěl jsem ho taky zmínit, ale nějak mi z toho vypadl. Takový hráč je pro nás velmi užitečný. Jen tak dál. Díval jsem se jako za starých časů na Rojadirecta. A autualizoval, aktualizoval, aktualizoval... :-) Máš něco lepšího?

Reagovat
kolouch

Streamy jedu minimalne, zkusil jsem totalsportek. Prvni polocas bida, hrozne se sekal. Na druhy jsem jsem nasel lepsi odkaz a ten byl OK. Asi se tam da vzdycky neco najit, ale musis se tim trochu proklikat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele