Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 3. kolo
06.10.2022 18:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Artem Dovbyk (© scdnipro1.com.ua)

Dnipro-1 v Košicích nevyhrálo v rámci Konferenční ligy ani podruhé, plichtilo s Vaduzem

Když se Dnipro-1 naposledy představilo v Košicích, neboť se utkání muselo sehrát v tomto azylu kvůli přetrvávajícímu válečnému konfliktu na Ukrajině, zaznamenalo s tím největším favoritem skupiny E z Alkmaaru těsnou porážku. Tentokráte určitě prahnulo po vítězství, na Slovensko totiž cestoval v tabulce do té chvíle poslední Vaduz. Jenže se konala jenom remíza.

Přitom domácí vstoupili do střetnutí parádně a už v 5. minutě se ujali průběžného vedení. Ve středu pole Pichaljonok vybojoval míč a sebral ho Fossovi, následně ho předal na levou stranu pro Busanella, ten ho okamžitě přeposlal před bránu, odkud z blízkosti Dovbyk pohotově cílil za záda gólmana Chandeho. Hosté ovšem stačili do přestávky odpovědět a vyrovnat stav, a to konkrétně ve 26. minutě. Sutter ze středu pole vysunul rozeběhnutého Ulricha, ten přetáhnul svůj centr zprava k Fehrovi, jenž poté složitější zakončení z voleje zvládl s bravurou a umem.

A krátce po obrátce se Vaduz dokonce ujal vedení, dopomohl si totiž standardkou, přesněji a lépe řečeno rohovým kopem. Prudký pas do brankového území vyslal Gajič a Gasser hlavou usměrnil balón pod břevno. Těsný náskok každopádně souboru z Lichtenštejnska vydržel jen do 78. minuty, Pichaljonok si totiž vyhověl s Dovbykem a tečovaná střela bránícím Gasserem skončila v síti. V závěru mohlo Dnipro-1 ještě udeřit gólově zásluhou Hromova, ten nicméně trestuhodně svou obrovskou tutovku nevyužil a namířil merunu pouze do rukavic Chandeho.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele