Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 1. kolo
08.09.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Dnipro srdnatě vzdorovalo Alkmaaru, nakonec mu ale podlehlo o jednu branku

Favorizovaný Alkmaar nepředvedl v Košicích svůj tradiční ofenzivní výkon a proti ukrajinskému Dnipru se dlouho trápil, nicméně mírnou převahu nakonec zužitkoval rozdílovým gólem Daniho De Wita krátce po odehrané hodině. Do tabulky skupiny E si tak připsal první důležité tři body, naopak ukrajinský celek se v útočné fázi téměř k ničemu nedostal a od samého začátku na něm bylo vidět, že bude spoléhat hlavně na obranu.

Čtvrteční utkání tak v žádném případě nenabídlo strhující podívanou a až do 62. minuty prakticky nedošlo k žádnému většímu nebezpečí. V tuto chvíli mohl hosty poslat do vedení dánský kanonýr Odgaard, ale jeho nebezpečný projektil z deseti metrů pouze orazítkoval břevno. Ovšem AZ nakonec převrhlo misky vah na svou stranu po následující akci.

Střídající japonský šikula Sugawara si ani ne po dvou minutách strávených na trávníku elegantně zpracoval míč na prsa a pak ho skákavým přízemním centrem poslal do předbrankového prostoru, kam si naběhl právě zapomenutý De Wit a ten už poloprázdnou branku neminul.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl pojistit náskok Alkmaaru hlavičkující Beukema, jenomže po rohovém kopu mířil o několik decimetrů vedle pravé konstrukce. Dnipro pak hrálo na stále větší riziko a v poslední minutě základní hrací doby mohlo inkasovat podruhé, avšak vynikající zákrok si připsal na konto brankář Walef proti tvrdé ráně Reijnderse.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
ladyboy arsenal

1:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele