Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
16.03.2023 18:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Nikola Milenković (© AFP)

Fiorentina se nemazala se Sivassporem ani v odvetě a hladce postoupila do čtvrtfinále Evropské ligy

Sivasspor doháněl na domácí půdě jednobrankové manko z italské půdy a do tohoto čtvrtečního duelu vstoupil poměrně dobře, když zhruba deset minut před přestávkou smazal jednogólový rozdíl, jenomže Fiorentina posléze zabrala a svému soupeři nasázela hned čtyři branky. Po celkovém výsledku 5:1 tak bez potíží proklouzla mezi nejlepší osmičku v Konferenční lize, turecký celek navíc v závěru přišel o vyloučeného Hakana Arslana.

Domácí výběr se věhlasného protivníka nezalekl a v prvním poločase s ním sehrál vyrovnanou partii. Už po necelých pěti minutách sice zahrozil Arthur Cabral, který minul pravou tyč jen o decimetry, avšak vzápětí na opačné straně napřáhl z hranice pokutového území Erdogan a brankář Terracciano měl co dělat, aby balón odvrátil na rohový kop. Klub ze Sivasu se dostal do překvapivého vedení v 35. minutě.

Po rychlém přechodu na útočnou polovinu vzal na sebe odpovědnost právě Erdogan a po navedení míče blíže do středu hrací plochy nádherně zavěsil do vzdálenější šibenice. Nicméně AFC dokázalo odpovědět ještě do přestávky, ve 44. minutě totiž vyrovnával aktivní Cabral. Čtyřiadvacetiletý brazilský útočník využil parádní kombinace na jeden dotek v podání Nica Gonzáleze s Bonaventurou a svou dorážku z bezprostřední blízkosti usměrnil pod břevno.

Hosté po změně stran na trávníku dominovali a vývoj dokázali otočit krátce po odehrané hodině. Po rohovém kopu Mandragory se vyšplhal nejvýše do vzduchu urostlý srbský obránce Nikola Milenković a razantní hlavičku nekompromisně uklidil do pravé poloviny domácí branky kolem naprosto bezmocného gólmana Vurala. O postupujícím do čtvrtfinále bylo definitivně rozhodnuto zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Obrovské minely se dopustil vracející se řecký obránce Dimitrios Goutas, jenž po rychlém přečíslení Fiorentiny chtěl hlavou posunout balón Vuralovi, ale hodně smolným způsobem ho nasměroval doprostřed vlastní branky - 1:3. Frustrace skupinového rivala pražské Slavie vyvrcholila v 81. minutě, protože ležící Arslan zasáhl zvednutou kopačkou obličej Mandragory a černohorský rozhodčí Dabanovič bez váhání tasil přímou červenou kartu.

Ve zbývajícím průběhu se utkání už spíše dohrávalo, ovšem italský favorit udeřil minutu před vypršením základní hrací doby ještě jednou. Střídající Gaetano Castrovilli se po elegantní otočce rozhodl vystřelit z hranice šestnáctky a parádně se trefil do pravého horního růžku. V dresu Fiorentiny tentokráte zůstal jen na lavici náhradníků český reprezentační záložník Antonín Barák.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele