Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lior Refaelov (© AFP)

Anderlecht si výhrou nad Silkeborgem zajistil postup

Anderlecht ve čtvrtek večer odehrál utkání v dánském Silkeborgu a z Jysk Parku si odvezl výhru 2:0 a postupové tři body. Belgický celek se tímto výsledkem dostal v konečné tabulce právě před Silkeborg na druhou příčku, a zajistil si tak postup do jarní části Konferenční ligy z druhého místa. Skóre utkání otevřel v první půliRefaelov, v nastavení druhého poločasu přidal pojistku Raman.

Anderlecht vstupoval do utkání s tím, že k postupu do play-off třetí nejprestižnější evropské klubové soutěže potřebuje nutně zvítězit, neboť byl v tabulce dva body za Silkeborgem. Do utkání však nevstoupil nejaktivněji, první čtvrthodina zápasu nebyla pro nestranného fanouška příliš atraktivní. Vše se však změnilo ve dvacáté minutě, kdy se Anderlecht dostal do vedení hned ze své první střelecké příležitosti. Amuzu poslal krásný míč do křídelních prostorů na Verschaerena, jenž z první dostal míč před branku soupeře, kde si jej našel Lior Refaelov. Ten vystřelil do protipohybu brankáře Larsena, který byl bez šance - 1:0. O pár minut později se dýchalo domácím ještě hůře, a to když byl vyloučen Anders Klynge.

Ve druhém poločase byl aktivnější domácí celek, který nutně potřeboval skórovat. To se mu i přes velký nátlak nepodařilo, naopak v závěrečných sekundách se opět radovali ze vstřelené branky hosté z Bruselu. V 94. minutě se řítila na bezmocného brankáře Larsena dvojice Fábio Silva-Benito Raman. Po kombinaci se dostal ke střele druhý jmenovaný, který přesně mířenou lobovanou střelou dal na konečných 2:0.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele