Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 3. kolo
06.10.2022 18:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Oliver Sonne (© AFP)

Silkeborg zpustošil FCSB a zapsal v Konferenční lize první bodový sukces

Pořádně tvrdý direkt utrpělo FCSB, které na půdě Silkeborgu inkasovalo pět gólů, a po jasné porážce vystřídalo v tabulce na posledním místě právě svého soupeře. Domácí se naopak dost přiblížili postupové druhé příčce, protože Anderlecht v souběžně hraném střetnutí padl s West Hamem, a to na rozdíl jednoho bodu. Anglický celek je nyní každopádně všem v nedohlednu.

Pokud se družina z Bukurešti bude ve druhé polovině programu skupinové fáze Konferenční ligy prezentovat stejným způsobem, jako teď v Dánsku, jen stěží bude moci usilovat o nějaké zdárné umístění v rámci béčkového uskupení. Přitom například v září na půdě favorizovaného londýnského výběru takový debakl, jako v tomto měření sil, neutrpělo. Silkeborg byl zkrátka ve všech ohledech lepší, už do poločasu úřadoval třikrát, po přestávce své skóre ještě vylepšil.

K tragickému výsledku se hosté začali propracovávat již od samotného začátku. Sotva arbitr Balakin zahájil dění na hrací ploše, už svěřenci kouče Kenta Nielsena zvlnili síť poprvé, a to konkrétně ve 3. minutě. Stoper Dawa totiž ve vlastní šestnáctce nezachytil náběh Klyngeho, který u bližší tyčky ve skluzu doklepl míč za brankovou čáru poté, co mu ho tam naservíroval z levé strany Jörgensen. A jen o čtyři minuty později si Jörgensen zapsal na své konto rovněž svou druhou asistenci, tentokráte pobídl ve středu pole Kuska, jenž levačkou zacílil přesně do spodního rohu brány. Gólman Tarnovanu si na balón sáhl, leč k jeho zastavení nedošlo úplně.

Ve 35. minutě mužstvo trenéra Nicolaeho Dicy čelilo penaltě, protože bránící Miculescu hrál ve svém pokutovém území nohou tak nešikovně, že trefil do hlavy Engela, a nabídnutou šancí nepohrdnul Helenius, jenž směroval merunu do protipohybu Tarnovanua. V 58. minutě se na střeleckou listinu zapisoval taktéž Thórdarson, který zakončil pohotově potom, co ho patičkou uvolnil Kusk, a v 71. minutě se ještě trefil Adamsen, to když užil přihrávku zleva od Engela.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele