Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 6. kolo
03.11.2022 18:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Basileje (© AFP)

Basilej vyhrála i v deseti

Pyunik Jerevan prohrál duel posledního kola základní skupiny Konferenční ligy s Basilejí 1:2. Hosty poslali do vedení Darian Males a Anton Kade. Poté však po druhé žluté musel do sprch Dan Ndoye a za domácí snížil Luka Juričić.

Hostující Basilej se vedení ujala už v sedmnácté minutě. Andy Diouf spatřil nabíhajícího Dariana Malese a v ideální čas mu do pokutového území poslal precizní kolmici. Males si míč výborně zpracoval a pohotově zakončil do levého dolního růžku brány. Gólman Yurchenko se natahoval marně. Uběhlo dalších dvanáct minut a švýcarský celek se ujal už dvoubrankového vedení. Výtečnou přihrávku dostal od Ndoyeho do vápna Anton Kade, kterému nechali domácí spoustu času si míč připravit a poslat jej k pravé tyči Yurchenkovy svatyně.

Asistent na druhý gól Basileje Dan Ndoye však svým spoluhráčům v 53. minutě pořádně zavařil. Ačkoliv už jednu žlutou kartu z prvního poločasu měl, nedal si pozor a domácího fotbalistu ošklivě fauloval. Sudímu Fesnicovi nezbývalo nic jiného než sáhnout pro červenou kartu. Domácí přesilovky využili v 71. minutě. Balon létal před bránu ve skrumáži, nikdo však nebyl schopný pořádně zakončit, až se k dorážce dostal Luka Juričić, který úspěšně zakončil po zemi doprostřed hostující brány. Na více se už Pyunik nezmohl a ve skupině končí na třetím nepostupovém místě. Basilej se bude muset ze druhého místa prokousat do osmifinále přes předkolo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele