Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
23.02.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Mikael Ishak a Adriel Ba Loua (© AFP)

Bodö/Glimt ani v odvetě neskórovalo, v Konferenční lize posunul Lech dál Ishak

Těsný dvojzápas play-off Konferenční ligy nakonec o něco lépe zvládl Lech. O jeho postupu se rozhodovalo v odvetě díky jedinému přesnému zásahu, o který se po zhruba hodině hry postaral Mikael Ishak. Bodö/Glimt ani v jednom ze dvou utkání proti polskému protivníkovi neumělo skórovat, samozřejmě že s takovou bilanci na úspěch jednoduše pomýšlet nemohlo.

První poločas vlastně jasně prokázal, proč už v prvním měření sil nepadla žádná branka. Šancí bylo, lidově řečeno, jako šafránu, oba celky měly ke skórování hodně daleko. Ve 12. minutě se pokoušel změnit bezbrankový stav Skóraš, ovšem jeho zakončení, které minimálně aspoň ohrožovalo hostujícího brankáře Fayeho Lunda, vyblokoval do zámezí na poslední dobrou vracející se Moe.

Až krátce po obrátce, konkrétně ve 48. minutě, se osmělil rovněž norský soubor, nicméně Sörensen nebyl v tak komfortní pozici, aby nějak zásadně ohrozil domácího gólmana Bednarka. V 55. minutě byl každopádně v o dost lepším postavení jeho spoluhráč Vetlesen, avšak trestuhodně vypálil svou levou nohou pouze nad soupeřovo břevno.

Tohle neproměnění se nakonec ukázalo pro Bodö/Glimt jako kritický a v podstatě i klíčový moment. V 62. minutě totiž naopak Lech skóroval, to když pas zprava od Joela Pereiry využil z vápna střelou z voleje Ishak, a svůj jednogólový náskok udržel až do konečného hvizdu sudího Dabanoviče. V samém závěru byl vyrovnání jaksi blízko snad jen Pellegrino, po jeho hlavičce a následném závaru však meruna za brankovou čáru nedoputovala.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, vglive.no

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele