Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
09.03.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Antonio Milič (© AFP)

Lech byl hladovější, Djurgardens skolil dvěma brankami z obou poločasů

První osmifinálový duel Konferenční ligy zvládl Lech opravdu daleko lépe, proti Djurgardens zaznamenal dvě branky a zcela zaslouženě urval konečné vítězství, jež mu dává velmi dobrý příslib do následné odvety. Skandinávský protivník především v útoku dost tápal, bude muset za týden vážně hodně zabrat v této oblasti, jestli chce ještě pomýšlet na postup do další fáze.

Domácí byli už od začátku aktivnějším celkem. V 11. minutě vyslal nebezpečnou střelu mířící do spodního rohu brány na bližší tyč Szymczak, nicméně gólman Zetterström stačil rukavicí vyrážet do zámezí. Švédský výběr se i nadále soustředil hlavně na pozorné bránění, avšak jeho defenzivu soupeř dokázal přece překonat ve 39. minutě.

Lech si dopomohl standardkou, konkrétně Milič se pak radoval z rozvlnění sítě poté, co hlavou usměrnil míč na vzdálenější tyčku. Musel každopádně především poděkovat spoluhráči Joelovi Pereirovi, který na něj zprava adresoval moc povedený centr.

V závěru půle mohl náskok polského souboru navyšovat Ishak, ale jeho dalekonosné zakončení, tečované pravděpodobně Erikssonem, směřovalo po zemi jen do zámezí. A o pár chvil později se Zetterström vytáhl proti dělovce Murawského.

Až v 55. minutě se snad vůbec poprvé osmělili hosté, jenže Edvardsen zcela selhal v koncovce a z vyložené pozice zacílil pouze nad bránu. Poznaňský klub však jinak obecně hájil svoje vedení bez větších potíží, v 82. minutě ho navíc ještě pojistil po zmatcích v obraně Djurgardens střídající Marchwiňski, jenž využil přihrávky nakrátko od Ba Louy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
boleslav_bahno

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
boleslav_bahno

KOLEJOWY KLUB SPORTOWY LECH POZNAŃ!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele