Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - 1. zápasy
13.04.2023 21:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Giacomo Bonaventura (© AFP)

Fiorentina v Konferenční lize řádí dál, čtyřmi góly vypráskala venku Lech

Možná až nečekaně snadno uzmula Fiorentina ve čtvrtfinále Konferenční ligy výhru na půdě Lechu. Tomu se dařilo se soupeřem držet krok většinu prvního poločasu, poté se však hlavně jeho defenzivní činnost stala velmi slabým místem, kterého hosté náležitě využili. V odvetě tak Fialkám bude stačit pouze výrazně nepokazit a dočkají se účasti mezi čtyřkou nejlepších.

I Gigliati vstoupili do utkání hodně zostra a v podstatě jasně potvrdili, že střelecky se jim v této soutěži letos náramně daří. Už ve 4. minutě se poprvé třepotala síť za domácím brankářem Bednarkem, který, nutno podotknout, obecně nepůsobil nejjistěji. González si od pravé strany seběhl blíže do středu hřiště, odtud levačkou technicky vypálil na vzdálenější tyčku, míč každopádně k jeho smůle narazil pouze do brankové konstrukce. Vadit mu to ovšem ve finále tolik nemuselo, k odražené meruně se totiž dostal zavčasu Arthur Cabral, jenž i z těžkého úhlu procpal balón za brankovou čáru.

Odpověď každopádně Lech našel poměrně záhy, konkrétně ve 20. minutě. Ishak ve vápně sklepl míč dozadu pro Veldeho, jeho skandinávský kolega se s ničím nemazal a z haflvoleje jakousi šajtlí zakončil, přičemž gólman Terracciano na tuhle dělovku zkrátka nedosáhnul. Sice si ve vzduchu za rezultující pumelicí poskočil, ve finále ale vážně neměl absolutně žádný nárok.

Jenže tenhle moment byl nadobro tím jediným, který domácí příznivce potěšil. Fiorentina totiž následně přidala další tři přesné zásahy, dění v Poznani měl prostě italský celek jasně pod svou kontrolou. Krátce před obrátkou jí vrátil těsný náskok González, jenž na zadní tyčce předskočil bránícího Pedra Rebocha. A po pasu zleva od Biraghiho umístil svou hlavičku tak, že se balón odrazil od země a zaplul, leč pomalu, avšak napevno, za poněkud krkolomně zasahujícího Bednarka.

Jestliže o poločasové přestávce střádal polský soubor plán na další vyrovnání, pak už úvodní zhruba čtvrthodina druhého dějství ukázala, že jeho protivník další dramatizaci nechce připustit. V 58. minutě se postaral o svůj třetí gól, to když Ikoné ještě přes blokujícího Pedra Rebocha nedokázal zacílit, avšak Francouzův spoluhráč Bonaventura už ano, a ze druhé vlny sbíhající si propálil vše, co mu stálo v cestě.

Definitivní úpravu skóre posléze podnikl v 63. minutě střídající Ikoné, který se tak přece dočkal zápisu na listině střelců. Milenkovič mu přihrál ke středovému kruhu, Ikoné se pak ničeho nebál a podnikl středem pole dlouhý průnik, poněvadž se před ním objevilo poměrně dost prostoru, a to až za pokutový oblouk. Odtud se rozhodl levačkou zakončit po zemi, a i když jeho pokus nebyl nejprudší, zapadl do spodního rohu branky za pozdě reagujícího Bednarka.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
Pablos

2:1

Reagovat
Firkraag

I Bačkovský by zachytal lépe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele