Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Serdar Gurler (© AFP)

Istanbul Başakşehir přejel tápající Fiorentinu díky dvěma gólům Gürlera

Serdar Gürler odehrál až do dnešního dne za istanbulský celek dvanáct duel a trefil se jen jednou. Zřejmě si ale střelecký prach nechával na Fialky, protože do jejich sítě se prosadil hned dvakrát. Fiorentina se na žádnou odpověď nezmohla a její krize pokračuje.

Italská Fiorentina potřebovala zabrat, aby trochu odvrátila pozornost médií a fanoušků od probíhající krize. Jenže ji dnes nečekal snadný soupeř - podívala se totiž na horkou istanbulskou půdu a hostil ji Başakşehir. Fialky opět začaly aktivně a jejich napadání dělalo domácímu týmu zprvu velké potíže. Jenže v zakončení se Fiorentina pořád hledala.

Zajímavou ránu si připravil veterán záložní řady Biglia, jemuž ale rána z dobré pozice nesedla podle představ a nakonec k jeho překvapení nenásledoval ani roh. Velký závar pak ve vápně domácího celku způsobil Ikoné, který nejprve zakončoval a pak nahrával lépe postavenému spoluhráči, jenže domácí nakonec s obrovským štěstím a nasazením dokázali míč na poslední chvíli odkopnout pryč. Jinak toho ale moc zajímavého první půle nenabídla.

Druhá půle už byla podstatně zajímavější, i když hostující trenér Vincenzo Italiano by ji asi popsal jinak. Už deset minut po návratu obou týmů ze šaten se totiž měnilo skóre ve prospěch domácího týmu. Rohový kop ještě hosté ubránili, ale když se k balonu dostal Serdar Gürler, bylo vymalováno. Brankář Gollini se natahoval marně.

Trochu vypomoct zmateně působící ofenzivě Fiorentiny přišel i střídající Antonín Barák, ale kvalitu svého týmu nijak nezvýšil. Jen krátce po jeho příchodu totiž Italové inkasovali podruhé. Brankář Pierluigi Gollini vyrobil obrovskou hrubku, když si mimo vápno balon několikrát zpracovával, až se přiřítil hbitý Serdar Gürler, míč mu sebral a zavěsil do prázdné brány - 2:0.

Hráči Fiorentiny už to v hlavě definitivně zabalili a Jonathan Ikoné dostal za nesmyslný šlapák z frustrace druhou žlutou kartu. Ani to ale nebylo všechno. V 90. minutě totiž s míčem u kopaček prchl Patryk Szysz, předložil míč na střed vápna a střídající Bertrand Traoré propálil nesoustředěného brankáře Golliniho!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
MarcoBanco

Trápenie pokračuje ešte aby z tak ľahkej skupiny vobec postúpili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele