Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Rolando Mandragora (© AFP)

Heart of Midlothian padlo, Fiorentina se probrala

Fiorentina se konečně probrala a zvládla důležité utkání v Konferenční lize. Tým trenéra Vincenza Italiana se vrací jako úspěšný ze skotského Edinburghu, kde domácím Hearts nasázel tři branky. O tu závěrečnou se postaral i dosud trápící se Luka Jović.

Od úvodních minut bylo jasné, kdo že bude dnes favoritem a kdo bude aktivní. Fiorentina se nebála a od začátku dávala jasně najevo svou kvalitu. Stačilo jí pouhých pět minut na to, aby poprvé překonala domácího brankáře Gordona. Obránce Terzić se postaral o přívětivý centr mezi obránce, kam si naběhl záložník Rolando Mandragora a hlavičkou nedal Gordonovi šanci.

Hearts tahle brzo inkasovaná branka dala pořádně zabrat a delší dobu domácí nevěděli, jak na to vlastně reagovat. Luka Jović, který se ve Florencii snaží příznačně znovu probudit svoji kariéru, se o chvíli později dostal k hlavičce, ale ta nebyla přesná. Jeho prudká rána po efektní otočce po pětadvaceti minutách zase mířila hodně vysoko nad.

V době, kdy domácí už asi vymýšleli plány na druhý poločas, jim situace ještě ztížil Christian Kouamé. Hráč, který byl ještě v létě málem na odpis a téměř mimo kádr, se postaral o fotbalovou parádu. Nejprve se natlačil před obránce na pas od Biraghiho, míč se k němu vrátil a Koumaé ho nůžkami poslal za záda brankáře Craiga Gordona!

Aby těch problémů nebylo z domácího pohledu málo, tak Hearts další potíže přidělal Neilson hned po změně stran. Uplynuly pouhé dvě minuty, když v roli posledního obránce stáhl k zemi unikajícího Joviće a byl za svůj čin vyloučen. Do další šance se znovu prodíral Kouamé, ale tentokrát nemířil přesně.

Jinak se Fialkám dařilo bez větších problémů kontrolovat stav hry a Hearts směrem dopředu nedokázali vymyslet nic smysluplného. K tomu ještě jednou inkasovali. V 79. minutě vymysleli hosté rychlý brejk, balon se dostal na stranu ke Kouamému a ten oslovil na vápně volného Luku Joviće. Zkušený útočník se položil do centru a střelou z voleje zvýšil na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele