Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - odvety
20.04.2023 18:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Riccardo Sottil (© AFP)

Fiorentina si zahrávala, ale díky perfektnímu závěru i přes prohru postupuje

"Fialky" si dnes na domácí půdě zahrávaly a jejich postup se na chvíli i přes luxusní náskok zdál jako zahozený. Lech dorovnal skóre v součtu obou zápasů a s domácími to vypadalo špatně. Díky dvěma trefám v závěru ale nakonec Fiorentina slaví postup.

Fiorentina doma strážila luxusní náskok z prvního utkání, v Poznani nasázela rovnou čtyři branky a sama kapitulovala jen jednou. Vzhledem k tomu, že má nejoslnivější útok celé soutěže a v počtu branek už překonala loňské finalisty, byla si celkem jistá postupem. Lech se ale nepřijel jen procházet po čarokrásné Florencii a hodlal postup pořádně zdramatizovat.

Klíčem ke každému obratu je rychlá branka a přesně tahle taktika se Lechu začala brzy vyplácet. Polskému týmu stačilo jen devět minut na to, aby poprvé vyvedl z míry domácí fandy. První šance sice Lechu nevyšla, ale pak se k odraženému míči dostal Alfonso Sousa a ten už si ve snazší pozici poradil s obranou i brankářem Terraccianem - 1:0 pro Lech.

Hosté byli navíc stále aktivnější a brankář Terracciano musel zasahovat několikrát. Jednou ho trochu vystrašil Radosław Murawski, pak zase hlavičkoval Filip Dagerstål. Prapor "Fialek" nikdo nezvedal, Italové si byli jistí pohodlným náskokem. Až ke konci první půle vypálil velmi tvrdě Rolando Mandragora, ale jeho utažená rána zamířila těsně nad břevno!

Po změně stran to technicky zkoušel Antonín Barák po nahrávce Bonaventury, ale jeho střela byla zablokovaná. Šanci domácím mohl dát Luka Jović, na nějž prošla nahrávka a utíkal na bránu. Dokonce dokázal i prostřelit brankáře Bednareka, jenže místo něj míč na brankové čáře odkopl jeden ze stoperů. A pak nastal další problém. Michał Skóraś se vřítil do vápna a byl faulován Terzićem, jak ukázalo video. K penaltě se postavil Kristoffer Velde a nemýlil se!

Jenže to pořád nebyl konec problémů. Aktivně hrající Lech šel za postupem a jen o čtyři minuty později srovnal celkové skóre na 4:4! Jesper Karlström našel elegantně Artura Sobiecha a ten si poradil i s brankářem Terraccianem. "Fialky" byly zralé na ručník a jejich postup visel na vlásku.

Fiorentina ale nakonec znovu ukázala, že její útok umí zabrat. V 78. minutě zahrávala volný přímý kop a ve vápně ho jeden z hostů odhlavičkoval jen proti noze Riccarda Sottila, který perfektně zakončil. A v nastavení ještě pojistil postup "Fialek" i přes prohru Gaetano Castrovilli, který zakončil přečíslení hostující obrany pohotovou ranou k tyči.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
boleslav_bahno

Reagovat
fabec1222

To budou slušní žebráci, jestli to ještě proserou

Reagovat
Furia Ceca

To je neskutečný

Reagovat
Hasan Šáš

Pěší Série A dostává zase do kožichu.

Reagovat
fabec1222

Škoda, mohla bejt fraška

Reagovat
Furia Ceca

Fraška byla u vás

Reagovat
Ichbin Kobalt

to su picusaci,ještě že to neni Barcelona ,to by bylo 1:6 valeni se ,simulace ,penalty

Reagovat
I*M

V suchém triku. Povolit přitáhnout

Reagovat
Ichbin Kobalt

najednou jak to ide,když se chce,vandraci........chudaci sazkaři

Reagovat
boleslav_bahno

brawo Leszek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele