Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Luka Jović (© AFP)

Fiorentina porazila Başakşehir a postoupila do jarní fáze

Skupina A Konferenční ligy zná své dva postupující. Jsou jimi Istanbul Başakşehir a Fiorentina. Druhý jmenovaný zvítězil ve vzájemném souboji 2:1 a bodově se na toho prvního dotáhl. O konečném pořadí sice rozhodne až poslední kolo, nicméně v Itálii i v Turecku už mohou slavit.

Başakşehir měl už postup jistý, kdežto Fiorentina si ho mohla zajistit. A jak si přála, tak také učinila. Děkovat přitom může dvoubrankovému Jovićovi.

Na vlastním stadionu Artemio Franchi však nezačala nejlépe a už po čtrnácti minutách prohrávala. Danijel Aleksić dostal dlouhý balón za obranu, Gollini sice vyběhl, ale hostující útočník ho jednoduše překonal. Fiorentina inkasovala branku krátce poté, co měla svojí šanci, jenomže Kouamé z voleje branku přestřelil.

Každopádně Başakşehir velice rychle polevil a Fiorentina toho využila a srovnala na 1:1. Kouamé jakousi střílenou přihrávkou na malé vápno našel Luku Joviće a ten zblízka překonal brankáře Şengezera. Fiorentinu vyrovnání nakoplo a Jović byl zanedlouho v další velké šanci. Skvěle ho našel Saponara a srbský forvard tentokrát netrefil cíl.

Fiorentina měla poločas na to, aby strhla vítězství na svojí stranu a definitivně si zajistila postup. V 55. minutě si naskočil na Mandragorův rohový kop Milenković a k balónu se okamžitě dostal Jović a trefil jen Şengezera. Italy to nemuselo zas tak mrzet, protože v 61. minutě už přišel gól na 2:1. Tečovaný balón reflexivně vyrazil brankář Şengezer, jenomže na bezprostřední dorážku Joviće zareagovat nedokázal.

Domácí otočili výsledek a pořád zůstávali při chuti. Třetí gól by navíc z jejich pohledu stvrdil postup, nicméně ten nepřicházel. Střelu Ikoného i dorážku Bonaventury přežil Istanbul bez úhony. Brankou neskončila ani možnost Cabrala, na kterou si Şengezer počíhal.

Závěr zápasu už si Fiorentina hlídala, přeci jenom nechtěla zbytečně otevírat hru a vystavovat tím svojí obranu nebezpečí. Výsledek 2:1 jí dává jistotu postupu do jarní fáze a navíc je tu stále možnost zakončit skupinu na prvním místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele