základní skupiny - skupina A
20.06.2009 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Irák recept na Nový Zéland nenašel, remizoval 0:0

Pokud chtěl Irák stále přemýšlet o postupu, musel dnes Nový Zéland bezpodmínečně porazit, zároveň mu však nezbývalo nic jiného, než věřit v prohru JAR v utkání se Španělskem. Jenže tři body opět nezískal, a tak se s turnajem loučí.

Irák byl před tímto duelem pasován do role favorita a už v úvodní desetiminutovce jasně ukázal, že chce vybojovat vítězství. Nebezpečně působil především útočník Emad, který se hned dvakrát ocitl velmi blízko brance. Pokaždé mu ovšem překazil radost gólman Moss, a tak se málem prosadil jako první Nový Zéland. Do zajímavé šance se dostal Chris Killen, jenže jeho slabá a nepřesná střela brankáři Kassidovi žádné problémy nenadělala.

Oba celky na turnaji nevstřelil jedinou branku a zdálo se, že v prvním poločase se nedočkají ani dnes. Jedna z mála zbývajících šancí přišla ve 28. minutě. Po dobré přihrávce od Bertose střílel Smeltz, ale míč poslal mimo území tří tyčí a od kouče Herberta sklidil jen nevěřícné kroucení hlavou. Těsně před poločasovým hvizdem hlavičkoval nepřesně pro změnu Killen.

Po změně stran se toho na hřišti příliš nezměnilo. Šancí nijak výrazně nepřibylo a utkání tak bylo zcela otevřené. Až v 58. minutě se hnal do zajímavé příležitosti Younus, ale nakonec bylo všechno vzrušení zbytečné, jelikož jej zastavil ofsajd. Iráčané příliš nebezpečně nepůsobili a když jim daroval rozhodčí standardní situaci ze zajímavé pozice, naložil s ní Karrar prachbídně. Oba trenéři sáhli ke změnám na hřišti, ale noví hráči předváděné hře příliš nepomohli.

Novozélanďané mohli dnešní utkání klidně vyhrát. Rozhodující branku měl na svých kopačkách v 83. minutě útočník Smeltz, jenže fanoušky své země opět zklamal. Zase mu chyběla přesnost. Také Iráčané se nechtěli nechat zahanbit a zahrozili. Karrara však skvěle vychytal Moss a zápas vítěze nepoznal.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
berger321

0:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
Ligter

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Irák je mi velice sympatický tým Akram v záložní řadě a Younis Mahmoud jsou dva hráči,kteří rozhodnou.Tip: 2:0 ..Postup by byl skvělý s tak mladým týmem jako přivezl Bora Milutinovič do JAR

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, čo hrajú sa nedá pozerať, však to sú deštruktori futalu. Za oba zápasy dokázali len vyzdvihnúť výkons vojho brankára a 2x vystrihnúť noźničky. Dobre pokrývajú priestor a nepúšťajú za seba takmer žiadne lopty no z toho futbalu bolia oči. To už radšej priať postup JARu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máš pravdu,ale bylo to účinné.Sohlasím Kassim zachytal v obou zápasech moc dobře ..Jenže oni se nemůžou dovolit hrát otevřený fotbal s nikým,ptž by to byla sebevražda.Nemyslím si,že by měl postoupit rasistický JAR...Stačilo mi se dívat na první zápas kdy nastoupil v základní jedenáctce 10 hráčů černé pleti a na levém kraji obrany jediný běloch a vždy jak se dotkl míče bučeli na něj.To se mě vůbec nelíbilo

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel to vidim na betonare z iraku, zeland je doslova tragicky

ale bude to maximalne jedna nebo dva nula

Reagovat
smazaný uživatel

NZ to už má jako "arabskou" přípravu na baráž(ale s takovou hrou tam za rok nemá co dělat ) .. Irák nic moc nepředvede, ti už jsou podle všeho spokojeni s tím,co uhráli v těch dvou zápasech...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsem necekal, ze iracani nedaji gola ani te tragicke novozelandske obrane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele