Deset let od Xaviho debutu

18. 08. 1998 se v utkání o španělský superpohár objevil v barcelonském dresu jistý mladík nazývaný "nový Guardiola". 18. 08. 2008 stojí Xavi Hernández, služebně nejstarší hráč Blaugranas a nejlepší fotbalista uplynulého mistrovství Evropy, na vrcholu sil. V rozhovoru pro Mundo Deportivo se 28letý záložník rozpovídal o minulosti, přítomnosti i budoucnosti.

Messi si přeje, aby Eto’o zůstal v Barceloně

Trenér Barcelony Pep Guardiola v klubu Samuela Eto’a nedrží, a tak může kamerunský střelec odejít. Jeho spoluhráči Lionel Messi nebo Xavi si však přejí, aby Eto’o dál hrál za katalánský klub.

Nejlepším hráčem šampionátu byl zvolen Xavi

Španělsko po 44 letech triumfovalo na evropském šampionátu a není tak překvapením, že nejlepší hráč celého turnaje vzešel právě z jeho týmu. Technická komise UEFA toto ocenění udělila Xavimu...

Xavi dal nejdůležitější gól v kariéře

Barcelonský záložník Xavi úvodní brankou zápasu proti Rusům nasměroval španělský tým do finále mistrovství Evropy. V celém dosavadním průběhu turnaje potvrdil pověst jednoho z dlouhodobě nejlepších středových hráčů fotbalové Evropy.

Chceme přepsat historii, říká Xavi

Takový zápas Španělsko dlouho nezažilo, jeho národní tým se může probojovat do finále evropského šampionátu. V cestě nyní stojí Rusko a záložník Barcelony Xavi věří, že reprezentace z Pyrenejského poloostrova postoupí a své vystoupení v Rakousku a Švýcarsku korunuje zlatem...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele