Češi v zahraničí: Petrášek se trefil a vyrazil na repre. První gól dal Schick, ale zranil se

Úvodní branku v Leverkusenu vstřelil útočník Patrik Schick. Pak se ale zranil a musel střídat. Potřetí v řadě za Twente skóroval Václav Černý. Obránce Tomáš Petrášek znovu skóroval v polské lize za Rakow Czestochowa a poté vyrazil poprvé v kariéře na reprezentační sraz. Důležitou asistenci si v utkání proti Zenitu Petrohrad zapsal záložník Spartaku Moskva Alex Král. V maďarské lize se zase mezi střelce zapsal Jaroslav Navrátil.

Český záložník Darida prodloužil smlouvu s Herthou

Český reprezentant Vladimír Darida podepsal novou dlouhodobou smlouvu s Herthou. Berlínský klub, kde třicetiletý záložník působí od roku 2015, o tom informoval na svém webu.

Češi v zahraničí: Součkovi ukradli gól, Petráškovi a Černému zůstaly

Tomáš Souček se podílel na vítězství West Hamu United, ale branku mu nakonec sebrali. Pavel Kadeřábek si zase v bundeslize užil triumf Hoffenheimu nad Bayernem. Gól dával v polské lize obránce Tomáš Petrášek a s Rakówem atakuje čelo tabulky. Branky začíná sbírat Václav Černý v nizozemském Twente. Michael Krmenčík se v Belgii musel spokojit s asistencí...

Češi v zahraničí: Zazářil Krmenčík, dva góly dal i Schwarz

Dvě branky Michaela Krmenčíka pomohly Bruggám k jasnému vítězství ve Waregemu. Střelecky zasvítil v polské lize Petr Schwarz. Dvěma proměněnými penaltami pomohl k vítězství Rakówa nad Bielskem Bialou...

Darida chce s reprezentací předčit slovenské spoluhráče z Herthy

Záložník Vladimír Darida doufá, že s českou reprezentací porazí v pátek v úvodním duelu druhého ročníku Ligy národů Slovensko a do Herthy Berlín se na rozdíl od slovenských spoluhráčů Petera Pekaríka a Ondreje Dudy vrátí šťastnější. Moc se těší na reprezentační atmosféru a zápasy, které kvůli pandemii koronaviru naposledy okusil v listopadu.

Češi v zahraničí: Škoda načal druhou stovku. Gebre a Kadeřábek asistovali

Asistence v německé lize si připsali Pavel Kadeřábek i Theo Gebre Selassie. Zejména v případě jeho Werderu Brémy šlo o víkendu o důležité vítězství v boji o záchranu. Další gól v Turecku si připsal Milan Škoda v Turecku a skóroval i Petr Schwarz v Polsku za Raków.

Češi v zahraničí: Škoda v klubu kanonýrů, Vaněček se trefil dvakrát

Milan Škoda vstoupil gólem z penalty za Rizespor do Klubu ligových kanonýrů. Šlo o jeho 100. branku v kariéře. V turecké lize se střelecky prosadil také obránce Filip Novák za Tranbzonspor. David Vaněček se dvakrát trefil v maďarské lize za Puskás Akademii. Na Slovensku se blýskl za Pohronie obránce Petr Pavlík.

Češi v zahraničí: Škoda zlomil Muslerovi nohu, pak gólem porazil Galatasaray

Bývalý útočník Slavie Milan Škoda se trefil v turecké lize a pomohl svému Rizesporu porazit Galatasaray Istanbul, ovšem také nešťastně zranil uruguayského brankáře Fernanda Musleru. V Polsku se trefil kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek.

I v deseti se dá bránit lépe, litoval Darida po prohře Herthy 1:4

Podle záložníka Vladimíra Daridy inkasovala Hertha Berlín v sobotním utkání německé ligy proti Frankfurtu laciné branky. Přestože hrál jeho tým celý druhý poločas v deseti a Eintracht v přesilovce obrátil skóre z 0:1 na 4:1, šlo podle Daridy bránit lépe. Český reprezentant fanoušky ujistil, že do dalšího ligového zápasu dá mužstvo vše.

Češi v zahraničí: Pekhart rozhodl o vítězství Legie, Schick pomohl k obratu

Útočník Tomáš Pekhart rozhodl jedinou brankou prestižní zápas polské Ekstraklasy, ve kterém jeho Legia Varšava přetlačila Lech Poznaň. Patrik Schick vyrovnal za Lipsko v zápase proti Kölnu na 1:1 a pomohl mu k obratu v zápase. Důležitou výhru oslavili v bundeslize Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie z Brém, které vyhrály na půdě Schalke. Češi už se zapojili do lig také v Maďarsku a Litvě.

Fanoušci si to určitě užili i u televize, řekl Darida po derby

Reprezentační záložník Vladimír Darida se po trestu za žluté karty vrátil do sestavy Herthy BSC a mohl se radovat z páteční jasné výhry 4:0 v derby s Unionem. Litoval jen, že zápasu na obřím Olympijském stadionu chyběla kvůli opatřením proti šíření koronaviru obvyklá atmosféra.

Darida: Pod trenérem Labbadiou už chápeme, co se po nás chce

Vladimír Darida z Herthy BSC si pochvaluje spolupráci s novým trenérem Brunem Labbadiou. Podle reprezentačního záložníka hráči berlínského týmu chápou, co se po nich chce, což za předchozích koučů nebylo samozřejmostí.

Týdny tréninku nepřijdou vniveč, pochvaloval si Darida

Český reprezentant Vladimír Darida je rád, že díky rozhodnutí německé vlády povolit rozehrání přerušené bundesligy nepřijdou vniveč týdny, během nichž kluby kvůli pandemii koronaviru pouze trénovaly. Devětadvacetiletý záložník Herthy Berlín doufá, že týmy budou ve formě, aby se na zápasy bez diváků dalo v televizi koukat.

Darida si karanténu užil, po týdnu tréninku se vrací do formy

Reprezentant Vladimír Darida kvůli pozitivnímu testu na koronavirus u spoluhráče z Herthy Berlín v březnu strávil 14 dnů v domácí karanténě. Ta mu však rychle a příjemně utekla hlavně díky ročnímu synovi. První tréninky na hřišti byly pro devětadvacetiletého záložníka náročné, ale po týdnu cvičení ve skupinkách s novým trenérem Brunem Labbadiou cítí, že se vrací do formy před přerušením německé ligy.

Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele