Kapitán Darida chce pomoci reprezentaci i svými zkušenostmi z dvou ME

Reprezentačního kapitána Vladimíra Daridu jako jediného hráče z výběru trenéra Jaroslava Šilhavého čeká už třetí mistrovství Evropy a také svými zkušenostmi chce pomoci týmu. Páteční přípravu v Itálii záložník berlínské Herthy považuje za výbornou prověrku před Eurem.

Češi v zahraničí: Krmenčík zařídil pohár, Darida skóroval, Vaclík se loučil

Záložník Vladimír Darida se střelecky prosadil v dresu Herthy Berlín na půdě Hoffenheimu. Gól zaznamenal i v kyperské lize i Josef Kvída z Pafosu či na Slovensku Ondřej Chvěja. Nejcennější branku ovšem vstřelil za PAOK Soluň Michael Krmenčík. V 90. minutě rozhodl o vítězství nad Olympiakosem a zisku řeckého poháru...

Češi v zahraničí: Folprechtův double, asistence Baráka a Vydry

Povedené střelecké období prožívá v kyperské lize záložník Ermisu Zdeněk Folprecht. Trefil se v pátek i v úterý. Asistencemi přispěli svým týmům k bodovým ziskům Antonín Barák z Verony v italské lize a Matěj Vydra z Burnley v anglické.

Darida ohodnotil vstup české reprezentace do kvalifikace o MS trojkou

Kapitán Vladimír Darida by vstup české reprezentace do kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022 oznámkoval trojkou. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého dnes podlehli Walesu 0:1 a po třech zápasech mají čtyři body. Darida považuje prohru za komplikaci. Mužstvo podle něj musí zvládnout odvety s Walesem i Belgií.

Darida prožil netradiční přesuny a na závěr březnového bloku chce výhru

Velmi netradiční program má v těchto dnech záložník Vladimír Darida. Ve středu nejprve pomohl reprezentaci na neutrální půdě v Polsku k výhře 6:2 nad Estonskem, sobotní zápas s Belgií kvůli cestovním koronavirovým omezením musel vynechat a k mužstvu se znovu připojil dnes v Cardiffu před úterním soubojem s Walesem.

Čtveřice z bundesligy bude k dispozici až na úterní zápas ve Walesu

Přestože Německo zmírnilo cestovní omezení kvůli pandemii koronaviru, čtveřice hráčů z bundesligy za české fotbalisty ve večerním utkání kvalifikace mistrovství světa s Belgií v Edenu nenastoupí. Brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick budou k dispozici až na úterní závěrečný březnový zápas ve Walesu.

Čtveřice z bundesligy možná bude moci proti Belgii nastoupit

Čtveřice hráčů z bundesligy nakonec možná bude moci za českou reprezentaci nastoupit i v sobotním domácím utkání kvalifikace mistrovství světa proti Belgii. Německo dnes zmírnilo cestovní opatření proti koronaviru a při návratu z Čech už nebude potřeba nastoupit do povinné karantény. Hertha Berlín už informovala o tom, že záložník Vladimír Darida přicestuje do Prahy za národním týmem. Vedení reprezentace situaci řeší s jednotlivými kluby.

Darida prožil netradiční cestu a chce vítězný start kvalifikace

Vladimír Darida má za sebou netradiční cestu ke středečnímu úvodnímu duelu světové kvalifikace proti Estonsku. Do polského Lublinu, kde se utkání kvůli koronavirové situaci uskuteční, přicestoval český záložník spolu s dalšími třemi hráči z bundesligy menším leteckým speciálem a až v dějišti zápasu se připojili k reprezentaci.

Češi v zahraničí: Schick i Krmenčík ukázali formu. Padaly ale i červené karty

Patrik Schick skóroval za německý Leverkusen, ale na body to nestačilo. Stejně dopadli také Michael Krmenčík v řecké lize a Filip Novák v Turecku. Češi ale o víkendu v zahraničních ligách sbírali nejen góly, ale také červené karty. Předčasně pod sprchy museli Vladimír Darida a Martin Pospíšil. Jeho případ byl dosti bizarní. Jen se podívejte...

Češi v zahraničí: Rozhodující góly Schicka, Wágnera a Navrátila i další asistence

V pomyslném "kanadském bodování" se českým fotbalistům o víkendu dařilo. Patrik Schick rozhodl o výhře Leverkusenu v bundeslize. V Maďarsku zařídil tři body pro Kisvárdu Jaroslav Navrátil. Na Kypru se zase trefil Tomáš Wágner. K tomu ale přibyly i asistence. Pavel Kadeřábek zapsal hned dvě, jednu zvládl Vladimír Darida nebo také v Belgii Václav Jemelka.

Češi v zahraničí: Barák pokořil Juventus, Gebre Selassie zase Frankfurt

Záložník Antonín Barák vymazal vedoucí gól Cristiana Ronalda a zajistil svému Hellasu Verona remízu s Juventusem. V bundeslize pomohl k vítězství Brém nad Frankfurtem brankou obránce a kapitán Theo Gebre Selassie. Zato Pavlu Kadeřábkovi v dresu Hoffenheimu gól po zásahu videa neuznali. Češi se ale trefili i na Slovensku či v Belgii...

Češi v zahraničí: Pekhart stihl dva góly a vyloučení. Červenal se i Souček

Český útočník Tomáš Pekhart o víkendu pomohl Legii Varšava k vítězství v lize a v úterý přidal postupovou branku v poháru. Zároveň se ale také nechal vyloučit. Červenou kartu viděl v anglické lize i Tomáš Souček. Vedení soutěže ale nakonec jeho trest zrušilo, a tak si mohl zahrát i FA Cup proti Manchesteru United. V Portugalsku se vytáhl brankář Matouš Trmal na hřišti Benfiky...

Češi v zahraničí: Wágnerova kyperská trefa a Trmalův portugalský debut

Tomáš Wágner zařídil v kyperské lize remízu a bod pro Neu Salamis. Mladý brankář Matouš Trmal má za sebou ligový debut v dresu portugalské Vitórie Guimaraes. Po zimní přestávce se rozběhla i s řadou českých legionářů polská Ekstraklasa.

Češi v zahraničí: Jediným střelcem Barák, Kadeřábek oslavil návrat

Tentokrát gólově nebývale chudý byl víkend v podání českých fotbalistů v zahraničí. Mezi střelce se zapsal pouze Antonín Barák z Verony. Ani vítězství si Češi tentokrát příliš mnoho neužili. Radovat se mohli Pavlenka a Gebre Selassie z Brém, kromě tří bodů připravili krajana Daridu z Herthy o trenéra. Po dlouhé pauze se na trávník vrátil v dresu Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.

Češi v zahraničí: Gebre Selassie rozhodl, Krmenčík se znovu trefil za PAOK

Theo Gebre Selassie se trefil za Werder Brémy a rozseknul důležité utkání s Augsburgem. V Turecku přidal další branku z pokutového kopu Milan Škoda. A Michael Krmenčík pokračuje ve vydařeném startu v řecké Soluni. Ve čtvrtém utkání dal druhý gól.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele