Nemusí pršet, stačí, když kape, řekl Chorý

Plzeňský útočník Tomáš Chorý podruhé v kariéře zaznamenal dvě branky v jednom ligovém utkání, na premiérový hattrick znovu nedosáhl, ale zklamaný z toho nebyl. Za nejdůležitější považoval, že Viktoria ve 12. kole nejvyšší soutěže zvítězila v Jablonci s přehledem 3:0 a pojistila si vedení v tabulce. Sedmadvacetiletého Chorého zároveň těší, jak Západočeši zvládají zápasy po náročných soubojích ve skupině Ligy mistrů.

Chorý pokračuje v Plzni, prodloužil smlouvu do roku 2025

Útočník Tomáš Chorý prodloužil s obhájcem titulu z Plzně smlouvu do roku 2025. Viktoria o tom informovala na klubovém webu. Chorého původní kontrakt platil do června příštího roku.

Nejlepším hráčem ligy za září byl Chorý, trenérem Bílek

Hráčem měsíce v první lize se stal plzeňský útočník Tomáš Chorý. Jeho kouč z mistrovské Viktorie Michal Bílek za září zvítězil mezi trenéry a připsal si čtvrtý triumf v anketě za sebou. Výsledky zveřejnila Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže.

Chorý: Hraju tady rád, ale góly jsem nechtěl tolik slavit

Útočník Tomáš Chorý dal poprvé v jednom ligovém utkání dvě branky a výrazně pomohl Plzni k vítězství 3:2 v Olomouci v atraktivní přestřelce osmého kola. Sedmadvacetiletý odchovanec Sigmy ale své góly při jubilejním 150. utkání v nejvyšší soutěži příliš nechtěl slavit, aby nenaštval domácí fanoušky...

Chorý: Udělali jsme suprový krok do Evropy, v odvetě Helsinkám ukážeme peklo

Útočník Tomáš Chorý měl radost, že plzeňští fotbalisté na úvod 2. předkola Ligy mistrů zvítězili v Helsinkách 2:1 a přiblížili se postupu do skupiny evropských pohárů. Autor úvodního gólu z penalty chce v úterní domácí odvetě společně s fanoušky Viktorie ukázat finskému soupeři peklo.

Chorý si gólu proti Slavii cenil, vyměnil by ho však za tři body

Střídající útočník Tomáš Chorý si hodně cenil vyrovnávacího gólu proti Slavii ve šlágru 27. kola ligy, kterým zařídil Plzni remízu 1:1, vyměnil by ho však za tři body. Přestože Viktoria prohrávala, věřil v obrat, který však zhatilo vyloučení Pavla Buchy v 85. minutě.

Chorý po výhře nad Hradcem chválil spoluhráče, druhý gól by si uznal

Útočník Tomáš Chorý zařídil plzeňským fotbalistům gólem vítězství 1:0 nad nováčkem Hradcem Králové, úspěšný začátek jarní části první ligy a posun do čela tabulky. Po domácím zápase 20. kola nejvyšší soutěže chválil především spoluhráče a výborný týmový výkon.

Plzeňský útočník Chorý má zlomeninu v obličeji a čeká ho pauza

Trenér Plzně Michal Bílek se bude muset obejít nějakou dobu bez útočníka Tomáše Chorého. V sobotním ligovém zápase s Olomoucí totiž utrpěl dvojitou zlomeninu v obličeji při úderu loktem v souboji s francouzským bekem Florentem Poulolem. Chorý zůstal ležet otřesený na trávníku pár minut před koncem utkání.

Češi v zahraničí: Dva góly Plška, jeden zásah z Itálie, Kypru a Rumunska

Záložník Jakub Jankto se podílel brankou na vítězství Sampdorie Janov nad Hellasem Verona. Ještě povedenější zápas si v dresu maďarské Puskás Akademie užil záložník Jakub Plšek. Proti MTK Budapešť se trefil hned dvakrát. Jednou skóroval také na Kypru v pondělním utkání za Neu Salamis útočník Tomáš Wágner. Podruhé za sebou skóroval v rumunské lize záložník Lukáš Droppa.

Češi v zahraničí: Kanonáda! Češi stříleli napříč Evropou!

Bohatý víkend mají za sebou Češi v zahraničních ligových soutěžích. Gólů padalo požehnaně. Trefil se v Premier League Matěj Vydra, další zásahy přidali ne tolik typičtí střelci. Češi se zapsali na listinu střelců v Chorvatsku, Kazachstánu, Rumunsku i Polsku. K tomu přišlo i pár gólových asistencí. Na zajímavý double dosáhli Tomáš Souček a Vladimír Coufal z West Hamu...

Češi v zahraničí: Krajánkům to pálí! Pekhart vede tabulku, Schick s Barákem rozhodli

Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Matěj Vydra vstřelil gól za Burnley v Southamptonu. Patrik Schick pomohl k vítězství Leverkusenu nad Schalke. Trefil se i v itlaské lize za Hellas Verona Antonín Barák či Tomáš Wágner na Kypru. Stálicí už je Tomáš Pekhart, jenž za Legii Varšava skóroval dokonce dvakrát.

Češi v zahraničí: Pekhartův poker a dvougólový Souček proti Arsenalu

Gólově povedený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Nezpochybnitelnou hvězdou byl Tomáš Pekhart. V polské lize se prosadil hned čtyřikrát a zařídil vítězství Legie Varšava. Dvakrát se na Slovensku trefil mladý útočník Ondřej Chvěja, stejně jako v Anglii Tomáš Souček. Ten ovšem bohužel jednou na každé straně hřiště. Dva Češi zamířili přesně z pokutového kopu a pomohli svým mužstvům k vítězství - konkrétně Michal Frydrych z Wisly Krakov a Milan Škoda z tureckého Rizesporu.

Češi v zahraničí: Rozhodující góly Schicka, Wágnera a Navrátila i další asistence

V pomyslném "kanadském bodování" se českým fotbalistům o víkendu dařilo. Patrik Schick rozhodl o výhře Leverkusenu v bundeslize. V Maďarsku zařídil tři body pro Kisvárdu Jaroslav Navrátil. Na Kypru se zase trefil Tomáš Wágner. K tomu ale přibyly i asistence. Pavel Kadeřábek zapsal hned dvě, jednu zvládl Vladimír Darida nebo také v Belgii Václav Jemelka.

Češi v zahraničí: Barák pokořil Juventus, Gebre Selassie zase Frankfurt

Záložník Antonín Barák vymazal vedoucí gól Cristiana Ronalda a zajistil svému Hellasu Verona remízu s Juventusem. V bundeslize pomohl k vítězství Brém nad Frankfurtem brankou obránce a kapitán Theo Gebre Selassie. Zato Pavlu Kadeřábkovi v dresu Hoffenheimu gól po zásahu videa neuznali. Češi se ale trefili i na Slovensku či v Belgii...

Češi v zahraničí: Wágnerovy dva kyperské zásahy a první trefa Haška

V kyperské lize se dvakrát prosadil útočník Tomáš Wágner a pomohl k výhře Ney Salamis nad Karmiotissou. Ve druhé německé lize skóroval záložník Martin Hašek a jeho Würzburg porazil vedoucí Hamburger SV. Branku si připsal také Erik Daniel ze Slovanu Bratislava.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele