Hložek poprvé trénoval v Leverkusenu, Schick pózoval v novém dresu

Reprezentant Adam Hložek dnes poprvé trénoval v Leverkusenu, kam přestoupil začátkem června z pražské Sparty za zhruba půl miliardy korun. Jeho český ofenzivní spoluhráč Patrik Schick byl jednou z hlavních tváří kampaně představující nový dres Bayeru.

Schicka zvolili fanoušci Leverkusenu nejlepším hráčem sezony

Útočník Patrik Schick byl v hlasování fanoušků podle klubového webu vyhlášen nejlepším hráčem Leverkusenu za uplynulou sezonu. Šestadvacetiletý český reprezentant díky 24 trefám skončil mezi bundesligovými střelci druhý a Bayeru pomohl k třetímu místu.

Schick je přesvědčen, že může mít ještě lepší rok než vloni

Útočník Patrik Schick se domnívá, že pokud by ho tolik neprovázela zranění, mohl anketu o nejlepšího českého fotbalistu roku vyhrát už dříve než letos. Šestadvacetiletý kanonýr Leverkusenu označil minulý rok za nejvydařenější v kariéře, je ale přesvědčen, že může být ještě lepší. Mrzí ho, že kvůli zranění přijde s reprezentací o nadcházející zápasy v Lize národů.

Schick se poprvé stal nejlepším českým fotbalistou roku

Útočník Patrik Schick byl poprvé v kariéře zvolen nejlepším českým fotbalistou roku. Šestadvacetiletý kanonýr Leverkusenu v tradiční anketě Fotbalové asociace ČR s velkým náskokem porazil vítěze posledních dvou ročníků reprezentačního kapitána Tomáše Součka z West Hamu. Třetí skončil další hráč londýnského klubu obránce Vladimír Coufal.

Schick prodloužil smlouvu v Leverkusenu až do roku 2027

Patrik Schick prodloužil o další dva roky smlouvu s bundesligovým Leverkusenem. Třetí tým německé ligy si pojistil šestadvacetiletého českého kanonýra do léta 2027. Bayer o dohodě informoval na klubovém webu.

Přestupové spekulace: Kteří čeští reprezentanti mohou v létě změnit dres?

Letní přestupové okno se blíží a to znamená stále čilejší spekulace o tom, kteří hráči by mohli změnit dres. Je velmi pravděpodobné, že v nadcházejícím období se transfery budou týkat i českých reprezentantů. Minimálně odchod Adama Hložka (19) ze Sparty je prakticky jistou záležitostí. Jaké další opory národního týmu se v souvislosti s přestupy přetřásají?

Schick jde s tříslem na operaci, reprezentaci bude chybět v Lize národů

Útočník Patrik Schick z Leverkusenu se v pondělí podrobí operaci pravého třísla. České reprezentaci tak bude chybět ve čtyřech červnových zápasech Ligy národů.

Se Schickem počítáme i pro příští sezonu, řekl trenér Leverkusenu Seaone

Trenér Leverkusenu Gerardo Seaone nemá obavy, že by v letním přestupovém období přišel o českého kanonýra Patrika Schicka. Uvedl to na dnešní tiskové konferenci před závěrečným sobotním duelem s Freiburgem, v němž může reprezentační útočník překonat klubový rekord v počtu branek v jedné bundesligové sezoně.

Schick může zaútočit na střelecký rekord Leverkusenu

I když Leverkusen už nemůže v německé lize skončit jinak než třetí, bude mít útočník Patrik Schick v posledním kole o motivaci postaráno. Autor 24 gólů v tomto ročníku bundesligy má na dosah klubový rekord Stefana Kiesslinga, který před devíti lety zakončil soutěž s 25 přesnými zásahy. Český útočník ho může vyrovnat či překonat v sobotním utkání proti pátému Freiburgu.

Schick se vrátí do sestavy Leverkusenu, podle kouče je připravený

Reprezentační útočník Patrik Schick se v sobotu po měsíci a půl vrátí do nominace Leverkusenu. Na tiskové konferenci před utkáním s Herthou BSC to uvedl kouč Bayeru Gerardo Seoane. Podle trenéra třetího týmu Bundesligy se Schickův návrat k tréninku po zranění obešel bez komplikací.

Leverkusen počítá s Schickem do budoucna, letní odchod vyloučil

Leverkusen vyloučil, že by v létě prodal útočníka Patrika Schicka. Ředitel Bayeru Fernando Carro v rozhovoru pro televizní stanici Sky prohlásil, že klub s českým reprezentantem počítá ještě několik let.

Schick se pět týdnů po zranění lýtka zapojil do tréninku

Pět týdnů po natržení lýtkového svalu se reprezentační útočník Patrik Schick znovu zapojil do přípravy fotbalistů Bayeru Leverkusen. Zatím netrénuje naplno a není jasné, zda zasáhne do sobotního zápasu německé ligy s Herthou.

Češi přišli o klíčového hráče, píšou švédská média o absenci Schicka

Za ztrátu klíčového hráče označila švédská média absenci českého útočníka Patrika Schicka před vzájemným semifinálovým zápasem play off o mistrovství světa 2022. Na rozdíl od českého reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého má jeho protějšek Janne Andersson i přes absenci Zlatana Ibrahimoviće v útoku řadu možností...

Z nominace vypadli Schick a Pavlenka, povoláni byli Jurečka a Heča

Z nominace české reprezentace na čtvrteční semifinále play off o mistrovství světa proti domácímu Švédsku podle očekávání vypadl klíčový útočník Patrik Schick, který nestihl doléčit zranění. Ze zdravotních důvodů se omluvil také brankář Jiří Pavlenka. Dodatečnou pozvánku dostali nováčci útočník Václav Jurečka ze Slovácka a sparťanský gólman Milan Heča.

Schick stále netrénuje naplno, jeho start v baráži MS je nejistý

Český fotbalista Leverkusenu Patrik Schick po zranění lýtka ještě ani jednou netrénoval s týmem. Podle kouče Bayeru Gerarda Seoaneho zatím nepřichází v úvahu start reprezentačního útočníka v nedělním zápase německé ligy ve Wolfsburgu. Tím se rovněž snižuje šance, že Schick nastoupí proti Švédsku ve čtvrtečním semifinále play off o postup na mistrovství světa.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele