Schick podle trenéra Šilhavého věří, že na play off o MS bude k dispozici

Podle trenéra české reprezentace Jaroslava Šilhavého klíčový útočník Patrik Schick věří, že po zranění bude k dispozici pro semifinále play off o mistrovství světa proti Švédsku a případné finále. Druhý nejlepší střelec této bundesligové sezony už s Leverkusenem trénuje a ve čtvrtek nebo v neděli by za něj mohl nastoupit.

Schick podle agenta doléčil zraněné lýtko a může se vrátit na hřiště

Český reprezentant Patrik Schick doléčil zranění lýtkového svalu a lékaři mu povolili návrat na hřiště. Agent šestadvacetiletého útočníka Leverkusenu Pavel Paska to potvrdil deníku Sport. Zvýšila se tak naděje, že Schick zasáhne do play off o postup na mistrovství světa v Kataru.

Schickův start v baráži je i po diagnóze nadále nejistý

Ve vážném ohrožení je start Patrika Schicka proti Švédsku v baráži o účast na MS 2022, která se odehraje 24. března. Bayer Leverkusen již potvrdil, že si český útočník v pátek natrhl levý lýtkový sval a bude mimo hru několik týdnů. Jejich přesný počet či rozsah však klub nespecifikoval.

Kanonýr Leverkusenu Schick si v Mohuči poranil lýtko

Český útočník Patrik Schick z Leverkusenu nedohrál páteční zápas německé ligy v Mohuči kvůli zranění lýtka. Přesná povaha zranění a délka případné absence ještě není známa.

Schick se stal hráčem bundesligy za prosinec, předčil i Lewandowského

Útočník Patrik Schick z Leverkusenu ovládl anketu o nejlepšího hráče německé ligy za prosinec. Pětadvacetiletý český reprezentant se minulý měsíc zaskvěl čtyřgólovým představením do sítě Fürthu, celkem dal ve čtyřech prosincových duelech bundesligy osm branek. V hlasování předčil pět hráčů včetně nejlepšího střelce soutěže Roberta Lewandowského z mistrovského Bayernu Mnichov. Informoval o tom web bundesligy.

Schick nemyslí na přestup, chce zůstat v Leverkusenu

I když útočník Patrik Schick díky střeleckým výkonům v dresu Leverkusenu přitahuje pozornost větších klubů a spekuluje se o jeho přestupu, český reprezentant na odchod nemyslí.

Schick se s lobem z Eura dostal do finálové trojice uchazečů o gól roku FIFA

Útočník Patrik Schick se s dalekonosným gólem z úvodního utkání českých fotbalistů na letním mistrovství Evropy proti domácímu Skotsku dostal do užší tříčlenné nominaci na cenu Ference Puskáse o nejhezčí branku roku 2021. Spolu s kanonýrem Leverkusenu zůstali ve hře o ocenění Argentinec Erik Lamela a Íránec Mehdi Taremi. FIFA o tom informovala na svém webu.

Schicka očekávání v baráži požene, program LN v červnu považuje za skandální

Patrik Schick je připravený na to, že po povedených výkonech z končícího roku od něj bude veřejnost očekávat, že v březnovém play off o mistrovství světa v Kataru svými góly potáhne českou reprezentaci za postupem. Pětadvacetiletý útočník Leverkusenu považuje za reálné, aby národní tým na šampionát prošel, byť bude hrát baráž venku.

Schick se ještě v životní formě necítí, za reálné považuje atakovat 25 branek

Přestože dal během podzimní části německé ligy 16 branek, v životní formě se zatím Patrik Schick necítí. Pětadvacetiletý útočník Leverkusenu věří, že se mu bude střelecky dařit i na jaře, za reálné považuje dostat se k 25 gólům. Hlavně si ale přeje, aby ho netrápilo žádné zranění. Spekulacemi o tom, jaké kluby se o něj zajímají, se český reprezentant nezabývá.

Schick od sebe po Euru góly v bundeslize čekal, ale nemyslel si, že jich dá 16

Patrik Schick po vydařeném mistrovství Evropy, kde pěti brankami pomohl české reprezentaci do čtvrtfinále, na sobě pracoval i o letní dovolené a věřil, že se mu bude střelecky nadále dařit. Pětadvacetiletý útočník Leverkusenu ale úplně nečekal, že za podzimní část bundesligy stihne nastřílet 16 branek.

The Guardian zařadil Schicka mezi stovku nejlepších fotbalistů roku

Deník The Guardian zařadil reprezentačního útočníka Patrika Schicka mezi stovku nejlepších fotbalistů letošního roku. Pětadvacetiletá opora Leverkusenu obsadila 79. místo v žebříčku internetového vydání britského listu.

To už není smůla, musíme zapracovat na mentalitě, řekl Schick

Útočník Patrik Schick netajil po remíze Leverkusenu 2:2 s Hoffenheimem ve středečním utkání německé fotbalové ligy navzdory dalším dvěma brankám zklamání. Bayer ztratil v posledních deseti minutách cenné vítězství a nevyhrál v soutěži podruhé za sebou.

Schick svou čtyřgólovou kanonádu přirovnal k otevírání kečupu

Reprezentační útočník Patrik Schick vstřelil při výhře Leverkusenu v německé fotbalové lize 7:1 nad Fürthem poprvé v kariéře čtyři góly v jednom utkání, navíc přidal asistenci. S 12 trefami se posunul na druhé místo tabulky střelců za kanonýra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského, který se dvakrát prosadil při vítězství 3:2 ve šlágru na hřišti druhého Dortmundu.

Schickův dalekonosný lob z ME je v nominaci na gól roku v anketě FIFA

Útočník Patrik Schick je s dalekonosným gólem z úvodního zápasu české reprezentace na mistrovství Evropy proti Skotsku v nominaci na cenu Ference Puskáse za nejhezčí branku roku 2021. Spolu s ním se o ocenění FIFA uchází dalších deset fotbalistů.

Schick si poranil vazy v kotníku, účast v reprezentaci je nejistá

Český útočník Patrik Schick, který kvůli zranění nedohrál nedělní utkání německé ligy mezi Leverkusenem a Kolínem nad Rýnem, má poškozené vazy v kotníku a čeká ho několikatýdenní pauza. Pětadvacetiletý hráč tak zřejmě přijde o listopadový reprezentační sraz. V něm vedle přípravného utkání s Kuvajtem čeká tým trenéra Jaroslava Šilhavého kvalifikační duel o mistrovství světa 2022 s Estonskem. Leverkusen o rozsahu Schickova zranění informoval na svém webu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele