Je hezké být v takové společnosti, řekl Schick po vyrovnání Panenky a Skuhravého

Patrik Schick se gólem a asistencí podílel na výhře Česka 2:0 nad Běloruskem v kvalifikaci o mistrovství světa. Pětadvacetiletý útočník se 17. reprezentační brankou dotáhl v historickém pořadí na Antonína Panenku a Tomáše Skuhravého, čehož si váží. Ocenil ho i trenér Jaroslav Šilhavý.

Schick počítá s tím, že po Euru se od něj bude hodně očekávat

Po pěti brankách na letním evropském šampionátu i vydařeném vstupu do této sezony v dresu Leverkusenu počítá český útočník Patrik Schick s tím, že fanoušci od něj nyní budou v reprezentaci hodně očekávat. V pátečním utkání kvalifikace mistrovství světa proti Walesu by pětadvacetiletý útočník rád gólově odčinil vyloučení z březnového venkovního vzájemného duelu, které ho připravilo o zářijový sraz.

Schick patří podle Effenberga mezi desítku nejlepších útočníků v Evropě

Český kanonýr Patrik Schick patří podle bývalého německého reprezentanta Stefana Effenberga mezi desítku nejlepších útočníků v Evropě. Vicemistr Evropy z roku 1992 a vítěz Ligy mistrů s Bayernem Mnichov zařadil ofenzivního tahouna Leverkusenu na desáté místo svého pořadí, v němž chybí hvězdný Lionel Messi z Paris St. Germain. Za nejlepší útočníky současnosti Effenberg považuje Poláka Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov a Nora Erlinga Hålanda z Borussie Dortmund.

Do reprezentace se vrací Schick i někteří uzdravení hráči

Do české reprezentace se na říjnové zápasy kvalifikace mistrovství světa vracejí některé uzdravené opory. Zpět v nominaci je také útočník Patrik Schick, který v září chyběl kvůli disciplinárnímu trestu. Po delší době je ve výběru obránce Filip Novák. Trenér Jaroslav Šilhavý zatím povolal 22 hráčů a ještě plánuje dodatečně nominovat jednoho útočníka.

Schickovo zranění by nemělo být vážné, řekl trenér Leverkusenu Seoane

Zranění útočníka Patrika Schicka, který kvůli kotníku nedohrál nedělní utkání německé ligy mezi Leverkusenem a Stuttgartem (3:1), by nemělo být podle trenéra Gerarda Seoaneho vážné. Český reprezentant se po vyšetřeních zapojil do rehabilitace a v příštích dnech ho čekají tréninky s týmem.

Schickova trefa proti Skotsku vyhrála anketu o nejhezčí gól ME

Trefa českého fotbalisty Patrika Schicka téměř z poloviny hřiště v utkání proti Skotsku zvítězila v anketě o nejhezčí gól mistrovství Evropy. Oznámila to dnes UEFA, na jejímž webu hlasovalo téměř 800 tisíc fanoušků.

Kollera by nenapadlo, že Schick dá pět gólů, čtvrtfinále označil za "nad plán"

Historicky nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller považuje čtvrtfinálovou účast českého týmu na mistrovství Evropy za hodně velký úspěch a výsledek, který byl nad plán. Před turnajem by ho nenapadlo, že útočník Patrik Schick dokáže vstřelit pět branek a vyrovnat české maximum Milana Baroše z roku 2004. Kanonýr Leverkusenu má podle Kollera předpoklady na to, aby překonal i jeho rekordních 55 gólů za národní tým.

O některé reprezentanty bude po ME velký zájem, míní oslovení experti

České osobnosti se domnívají, že o reprezentanty bude po účasti ve čtvrtfinále mistrovství Evropy velký zájem. Během turnaje je svými výkony nejvíce zaujali útočník Patrik Schick, který dal pět branek, gólman Tomáš Vaclík, obránce Vladimír Coufal a defenzivní univerzál Tomáš Holeš.

Schick pátým gólem dorovnal nejlepšího českého střelce historie ME Baroše

Útočník Patrik Schick pátým gólem na probíhajícím evropském šampionátu dorovnal nejlepšího českého střelce historie kontinentálního mistrovství Milana Baroše. Pětadvacetiletý hráč německého Leverkusenu, který na začátku druhé půle čtvrtfinále proti Dánsku v Baku snížil na konečných 1:2, zároveň dotáhl v čele tabulky kanonýrů Portugalce Cristiana Ronalda.

Dánský trenér Hjulmand řadí Schicka k nejtalentovanějším fotbalistům Evropy

Trenér Dánů Kasper Hjulmand vyzdvihl týmovou i individuální sílu české reprezentace, s níž jeho svěřenci odehrají sobotní čtvrtfinále mistrovství Evropy v Baku. Útočníka Patrika Schicka, který na letošním šampionátu vstřelil čtyři góly, považuje za jednoho z nejtalentovanějších evropských hráčů.

Schick je podle bookmakerů aktuálně druhým největším favoritem mezi střelci

Český útočník Patrik Schick je podle sázkových kanceláří aktuálně druhým největším favoritem na zisk Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce mistrovství Evropy. Pětadvacetiletý fotbalista Leverkusenu zatím na turnaji skóroval čtyřikrát a ztrácí jednu branku na vedoucího Portugalce Cristiano Ronalda, který má nejnižší kurz, přestože už jeho tým z turnaje vypadl.

Schick dal na Euru nejvíce branek levou nohou, Dánové nejčastěji pálí mezi tyče

Útočník Patrik Schick si na probíhajícím mistrovství Evropy zatím připsal nejvíce gólů levou nohou a spolu s dalšími dvěma hráči také nejvíce střel na branku. Záložník Tomáš Souček se zase dělí o čtvrté místo v počtu naběhaných kilometrů. Sobotní čtvrtfinálový soupeř Dánsko nejčastěji pálí mezi tyče a dalo také nejvíce gólů mimo pokutové území. Češi jsou druhým nejméně faulovaným mužstvem turnaje.

Schick: Je hezké být na čele, ale není můj cíl stát se nejlepším střelcem Eura

Český útočník Patrik Schick po dvou zápasech na mistrovství Evropy senzačně vede s třemi góly průběžné pořadí střelců, na Zlatou kopačku pro nejlepšího kanonýra turnaje ale zatím nemyslí. Po zákroku Dejana Lovrena v pátečním utkání skupiny D proti Chorvatsku, v němž proměněnou penaltou přispěl k remíze 1:1, nemá vážnější zranění.

Gól visel ve vzduchu, tak jsem si pro něj šel, řekl český střelec Schick

Přestože po faulu od Dejana Lovrena krvácel z nosu, vzal si český útočník Patrik Schick míč a v 37. minutě druhého utkání v základní skupině na mistrovství Evropy proti Chorvatsku suverénně proměnil penaltu. Gólem přispěl k remíze 1:1, která národní tým přiblížila k postupu do osmifinále. Schick navázal na dvě branky z úvodního duelu proti Skotsku a s třemi trefami velmi nečekaně vede průběžné pořadí tabulky kanonýrů turnaje.

Zapadlo to tam asi nejlíp, jak mohlo, řekl po lobu přes půl hřiště Schick

Patrik Schick oslnil na mistrovství Evropy nádherným lobem téměř z poloviny hřiště, kterým podtrhl vítězství české reprezentace 2:0 nad Skotskem v úvodním utkání základní skupiny. Pětadvacetiletý útočník si pochvaloval, že míč zapadl přes brankáře do sítě nejlépe, jak mohl. Podle uefa.com se kanonýr německého Leverkusenu prosadil ze vzdálenosti 49,7 metru.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele