Slavii budou na hřišti Arsenalu chybět Kúdela a Deli, Kolář s týmem odletí

Hráči Slavie Praha odcestovali vpodvečer ke čtvrtečnímu úvodnímu čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Arsenalu bez obránce Ondřeje Kúdely. Čtyřiatřicetiletý reprezentační zadák má nadále teplotu, bere antibiotika, v Londýně by ale stejně nemohl nastoupit kvůli tomu, že mu UEFA na jedno utkání preventivně zastavila činnost. Českému šampionovi bude ze zdravotních důvodů scházet i další stoper Simon Deli, který má koronavirus. S týmem naopak odletěl brankář Ondřej Kolář, ale jeho start po zranění je nepravděpodobný.

UEFA zahájila řízení s Kúdelou a preventivně mu zastavila činnost na jeden zápas

Etická a disciplinární komise UEFA zahájila řízení s obráncem pražské Slavie Ondřejem Kúdelou za údajnou rasistickou urážku záložníka Rangers Glena Kamary v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy (EL) v Glasgow. Český reprezentační obránce má preventivně zastavenou činnost na jedno pohárové utkání, ale ke čtvrtečnímu úvodnímu čtvrtfinále EL na stadionu londýnského Arsenalu stejně neodcestoval vinou zranění.

Kúdela má poraněný nos, vysoké horečky a jeho start proti Arsenalu je nejistý

Slávista Ondřej Kúdela v úterním utkání kvalifikace mistrovství světa ve Walesu utrpěl zhmožděninu nosu. Čtyřiatřicetiletý reprezentační obránce má vysoké horečky, bere antibiotika a jeho start ve čtvrtečním úvodním zápase čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Arsenalu je nejistý.

Podle Slavie dosud vyšetřování neodhalilo, že by se Kúdela dopustil rasismu

Podle Slavie dosud vyšetřování UEFA ani policie neodhalilo, že by obránce Ondřej Kúdela v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow rasisticky urazil záložníka Rangers Glena Kamaru. Inspektor UEFA, který se událostmi v utkání zabývá, má vypracovat zprávu do pondělí. Slavia se zároveň ohradila proti stupňujícímu se tlaku ze strany Rangers a dalších osob na ostrovech vůči UEFA a policii.

S reprezentací přicestoval do Walesu i Kúdela, tým opustil Malínský

Českým fotbalistům bude v úterním utkání kvalifikace mistrovství světa ve Walesu k dispozici i slávistický obránce Ondřej Kúdela. Pražané jej původně k zápasu na ostrovech nechtěli pustit kvůli událostem v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers, nakonec se však vedení Fotbalové asociace ČR s vršovickým klubem dohodlo.

Slavia kvůli obavám o bezpečnost nepošle Kúdelu do Walesu

Ondřej Kúdela neodcestuje k úternímu utkání české reprezentace v kvalifikaci mistrovství světa ve Walesu. ČTK o tom dnes informovala advokátní kancelář zastupující Slavii. Podle ní zůstane třiatřicetiletý obránce pražského klubu v Česku s ohledem na události v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers a kvůli obavám o jeho bezpečnost na ostrovech.

Vyšetřovatel UEFA vyslechl Kúdelu kvůli událostem v Glasgow

Vyšetřovatel UEFA dnes vyslechl slávistu Ondřeje Kúdelu v souvislosti s událostmi v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers z minulého týdne. Záložník "Jezdců" Glen Kamara v závěru utkání obvinil obránce Pražanů z rasistické urážky, český hráč ale nařčení důrazně odmítl stejně jako vršovický klub. Domácí středopolař následně po zápase Kúdelu napadl v tunelu do kabin, podle Slavie je incident zanesen ve zprávě delegáta UEFA.

Kúdelovi věříme, mám ho hrozně rád, řekl slávista Kuchta

Slávisté ocenili, jak obránce Ondřej Kúdela zvládl zápas 24. ligového kola s Opavou poté, co ho během čtvrteční odvety osmifinále Evropské ligy v Glasgow nařkl záložník Rangers Glen Kamara z rasismu. Pražané za svým stoperem jednoznačně stojí a nepochybují o tom, že se žádné rasistické urážky nedopustil.

Kamara z Rangers trvá na rasistické urážce, Kúdela to odmítá

Glen Kamara po vyhroceném závěru čtvrteční odvety osmifinále Evropské ligy v Glasgow obvinil obránce Slavie Ondřeje Kúdelu ze lži. V prohlášení svého právníka, které zveřejnil na twitteru, finský záložník trvá na tom, že jej český stoper rasisticky urazil. Kúdela i vedení pražského klubu nařčení důrazně odmítlo. Incident bude vyšetřovat UEFA.

Slavia podala trestní oznámení kvůli napadení obránce Kúdely

Slavia podala trestní oznámení na hráče Glena Kamaru kvůli napadení obránce Ondřeje Kúdely po čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy s Rangers. Obvinění podala skotské policii prostřednictvím Velvyslanectví České republiky ve Velké Británii.

Kúdela odmítl nařčení z rasismu, domácí hráč ho napadl a zbil

Slávistický obránce Ondřej Kúdela důrazně odmítl nařčení z údajné rasistické urážky záložníka Glasgow Rangers Glena Kamary v závěru vítězné venkovní odvety osmifinále Evropské ligy. Obránce Pražanů byl po výhře 2:0 domácím středopolařem cestou do kabin napaden a zbit, podle červenobílých za přítomnosti trenéra "Jezdců" Stevena Gerrarda. Český klub poté přivolal policii, která výpravu evakuovala ze stadionu na hotel. Incidentem by se měla zabývat UEFA.

Testy na koronavirus odhalily u Slavie další tři nakažené

Koronavirus nadále komplikuje přípravu fotbalistů Slavie na čtvrteční zápas základní skupiny Evropské ligy proti Nice. Po pondělní zprávě o třech pozitivně testovaných hráčích základní sestavy dnes trenér Jindřich Trpišovský potvrdil, že dnešní testy odhalily další tři nakažené osoby v klubu. Jde o dva hráče a jednoho člena širšího realizačního týmu. Mužstvo doplnili hráči z B-týmu.

Je to skvělý pocit, řekl po dvougólovém představení bek Kúdela

Ondřej Kúdela se poprvé v kariéře dočkal dvou gólů v jednom ligovém zápase a navíc se mu to povedlo proti mateřskému klubu. Třiatřicetiletý odchovanec Slovácka zařídil v 5. kole nejvyšší soutěže domácí výhru Slavie nad týmem z Uherského Hradiště 3:0. Zkušený obránce vedl Pražany bez řady opor, které trenér Jindřich Trpišovský šetřil na středeční odvetu 4. předkola Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu, jako kapitán a cítil trochu větší zodpovědnost.

Kúdelovo zranění není vážné, na Plzeň by měl být připraven

Zranění slávistického stopera Ondřeje Kúdely z víkendového posledního kola základní části první ligy proti Zlínu není vážné. Kontrolní vyšetření potvrdilo, že klíčový obránce lídra tabulky neutrpěl zlomeninu kotníku. V sobotním zápase úvodního kola nadstavby v Ostravě nejspíš bude Kúdela chybět, následný středeční šlágr s Plzní by ale měl stihnout.

Slávista Kúdela podle prvních vyšetření neutrpěl zlomeninu

Slávistický fotbalista Ondřej Kúdela, který kvůli zranění kotníku nedohrál dnešní zápas posledního kola základní části první ligy se Zlínem, zřejmě zlomeninu neutrpěl. Po ustoupení otoku ho však ještě ve středu čeká kontrolní vyšetření.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele