Musíme si uvědomit, za koho hrajeme, řekl slávista Kúdela

Obránce Ondřej Kúdela věří, že porážka 0:2 na Slovácku bude pro pražskou Slavii dostatečným varováním. Obhájce titulu prohrál druhé ze tří jarních ligových kol a jeho náskok v čele tabulky před druhou Plzní se snížil na deset bodů. Podle Kúdely si bude muset tým některé věci vyříkat a změnit přístup.

Kúdela a Traoré prodloužili se Slavií smlouvy do roku 2022

Obránce Ondřej Kúdela a záložník Ibrahim Traoré prodloužili smlouvy s pražskou Slavií. Oba hráči budou u obhájce mistrovského titulu vázáni do léta 2022. Pražský klub o tom informoval na svém webu.

Kúdela: Vyhráli jsme i díky maskáčovým kopačkám Frydrycha

Podle obránce Ondřeje Kúdely fotbalisté Slavie uspěli ve šlágru 14. prvoligového kola v Plzni i zásluhou maskáčových kopaček stopera Michala Frydrycha. Náhradník Pražanů v závěru utkání při velké příležitosti domácích zastavil střelu kapitána Jakuba Brabce a pomohl k vítězství 1:0.

Kúdela je sám zvědavý, jak trenér Šilhavý nakonec poskládá obranu

Při zranění zastupujícího kapitána Marka Suchého by obránce Ondřej Kúdela mohl mít větší šanci, že nastoupí za Česko v pátečním duelu evropské kvalifikace proti Anglii. Šlo by o jeho soutěžní premiéru v národním týmu. Zápas by byl pro něj o to zajímavější, že se odehraje na domovském stadionu Slavie v Edenu, kde působí.

Kúdela se omlouval Hazardovi a uchvátila ho děkovačka

Ondřej Kúdela se po dvouzápasové pauze vrátil ve čtvrteční odvetě čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Chelsea do sestavy Slavie a dostal za úkol bránit jednoho z nejlepších hráčů světa Edena Hazarda. Na dálku se mu pak omlouval, že ho několikrát nechtěně fauloval.

Rozhovor s Ondřejem Kúdelou: O měsících na lavičce, rozehrávce i receptu na Genk

Nejlepší fotbalové období zažívá až po třicítce. Poprvé si zahrál základní skupinu evropských pohárů, v ambiciózní Slavii je stabilním členem základní sestavy. Teď čeká Ondřeje Kúdelu boj o mistrovský titul a osmifinálový dvojzápas Evropské ligy proti Seville, kde se po 12 letech potká i se dvěma protihráči z finále MS dvacítek . "V životě jsem proti lepšímu soupeři nehrál," těší se.

Kúdela rychle vyléčil zranění a doufá v postup už v Bordeaux

Když si obránce Ondřej Kúdela na začátku listopadu přivodil v derby na Spartě svalové zranění, panovaly obavy, aby nechyběl fotbalistům Slavie delší dobu. Nakonec ale jednatřicetiletý stoper vynechal jen tři soutěžní zápasy, o víkendu v Karviné se vrátil do sestavy a nyní je připraven na čtvrteční utkání Evropské ligy v Bordeaux.

Kúdela pískot diváků nevnímal a pomohl v Kodani k čistému kontu

Obránce Ondřej Kúdela "schytal" v úvodních 23 minutách čtvrtečního zápasu 3. kola základní skupiny Evropské ligy v Kodani dva ostré fauly, po kterých dostali oba domácí útočníci žlutou kartu. Dánské publikum pak na slávistického fotbalistu při každém kontaktu s míčem hlasitě pískalo, zkušený stoper se však nenechal rozhodit a spolehlivým výkonem pomohl k výhře.

Na startu sezony Kúdela nehrál, teď se vrátil do reprezentace

Když na konci minulé a na začátku této sezony plnil Ondřej Kúdela ve Slavii roli náhradníka, nenapadlo by ho, že se o pár týdnů později dostane zpět do reprezentace. Do národního A-týmu se vrátil po více než deseti letech od jediného startu, který si připsal v neoficiálním přípravném utkání proti Řecku na soustředění na Kypru. I proto se jednatřicetiletý stoper cítí napůl jako nováček.

Z reprezentace vypadli Řezník a Hušbauer, tým doplní čtyři hráči

Z kádru české reprezentace pro nadcházející zápasy Ligy národů na Slovensku a na Ukrajině vypadli zranění obránce Radim Řezník a středopolař Josef Hušbauer. Nový kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý na dnešním srazu v Praze místo nich povolal Vladimíra Coufala s Michalem Trávníkem a dodatečně nominoval záložníka Lukáše Masopusta se stoperem Ondřejem Kúdelou.

Bude to jiné než v Dubaji, řekl před duelem s Petrohradem Kúdela

V lednu na soustředění v Dubaji si obránce Ondřej Kúdela proti Zenitu Petrohradu připsal premiérový start za Slavii a červenobílí s ruským klubem prohráli vysoko 1:5. Ve čtvrtek se oba celky utkají znovu v Evropské lize a jednatřicetiletý stoper je přesvědčen, že půjde o úplně jiný zápas.

Kúdela prožil skvělý návrat do sestavy a gól vstřelil pro syna

Obránce Ondřej Kúdela odehrál v duelu 6. ligového kola v Teplicích za fotbalisty Slavie první minuty v sezoně a lepší návrat do základní sestavy po více než čtyřech měsících si těžko mohl představit. Spolehlivým výkonem v obraně pomohl k udržení čistého konta a k výhře 3:0 navíc přispěl gólem.

Slavia pod Trpišovským změnila kurz. Nesmíme ale uhnout, ví před jarem kouč

Pražská Slavia prošla přes zimu výrazným "poliberečtěním" a pomalu vstřebává náročný způsob hry, který vyžaduje kouč Jindřich Trpišovský. Ten zkouší s týmem vícero rozestavení a chce se přiblížit totálnímu fotbalu. Na co to bude na jaře sešívaným stačit?

Liberec zahajuje novou éru. Kouč Holoubek je nadšený z posil a přeje si Evropu

Pod Ještědem došlo v zimě k razantním změnám. Ani odchod sportovního ředitele, trenéra a nejlepších hráčů však neznamená, že by Slovan rezignoval na ambice. Tým i kouč Holoubek věří v evropské poháry.

Kúdela už velký přestup nečekal, věří si na základní sestavu

Ondřej Kúdela připustil, že už příliš nečekal, že si ještě zahraje za velkoklub, jakým je pražská Slavia. Třicetiletý defenzivní univerzál přestupuje do Edenu z Liberce a věří, že si v týmu úřadujícího mistra vybojuje místo v základní sestavě.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele