Tvrdík: Žádný rasismus jsme nepotvrdili, Kúdelu nikdo přes palubu nehodil

15.04.2021, 14:58
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (151)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Hodil jsi ho přes palubu kvůli penězům, o které jde vždy v první řadě, tak přestaň lhát ty morální trosko

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůže si dovolit postupovat jakkoliv jinak... zastal se ho. Vždyť i řekl, že tuhle válku proti VB a UEFA nemohou vyhrát což je za hranicí kterou přejde málokdo.

Za mě Tvrďa teda

Reagovat
h8_sfatto

Tvrďa je správnej kluk jako ten Kulhánek, říkal to Andrej a Miloš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, ty máš věci

Reagovat
Nizzie

Fuj, jdu blejt toto podporovat, ale je pravda, že je to typicky české, místo nějaké hrdosti se cpát do prdele někomu "většímu".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš Jardo prostě ses posral a ohnul koleno před UEFOU abys náhodou mohl dál prodávat hráče za velký prachy.. divný že RANGERS se odvolávají za jejich tresty a Tvrdík přijme 10 zápasu XD hrozněj klaun.. po zápase s RANGERS strašně řešil že podají trestní oznámení atd

Reagovat
dontcallmeandre

Rangers se mohou odvolat, protože dostali trest i jako klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Čti článek, sice jsi na eurofotbalu tady se články nečtou ale výjimku si udělat mohl

Reagovat
Salfovic

A ta částka taky nesouhlasí.

Reagovat
Tomik111

85% rozpočtu z UEFA a PL

Reagovat
smazaný uživatel

Peníze z evropských pohárů a prodeje do PL - Souček a Coufal.

Reagovat
Tomik111

To je mi jasný, ale přijde mi to stejně dost. To musí jet slušně nad plán.

Reagovat
smazaný uživatel

Plán se tvoří ruku v ruce s těmito prostředky. Je celkem běžné, že máš několik plánů s LM, s EL, bez pohárů, s prodeji, bez prodejů. Proto často kluby musí pustit některé opory i "pod cenou", aby naplnily rozpočet.

Reagovat
smazaný uživatel

" Klub se nemá kam odvolávat."

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

K rozhodnutí neexistuje žádný opravný prostředek, proto se není kam odvolávat.

Reagovat
Kocour Klapuška

Opravny prostředek existuje, ale stranou neni klub, ale Kudela

Reagovat
smazaný uživatel

Však ano, já reagoval na ten klub.

Reagovat
smazaný uživatel

a jakto že Rangers se můžou odvolat?

Reagovat
smazaný uživatel

fakt na to nezvládneš přijít sám?

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu. Tady opravdu není na místě řešit nějaké principy. Vztekat se a kopat, tak jako to dělají ostrované, nemá smysl. Přijmout rozhodnutí a jít dál.

Reagovat
Largo

Tak tak

Reagovat
veikko

Mluvil jsem s kamarádem, který pracuje v oblasti marketingu a potvrdil mi, že v tomto případě ať klub udělá jakýkoliv protest, tak si nasere do vlastního hnízda.

Popravdě mám rozepsaný článek o problematice etnocentrismu při rozhodování sporných incidentů, ale nejsem si jistý, jestli by někdo měl v tuto chvíli, kdy je internet zahlcený emočními výlevy, chuť číst vysloveně vědecký pohled na tuto problematiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Většina lidí se řídí emocemi, internet je ve své podstatě na emocích postavený a v dnešní době, v aktuálním rozpoložení, je to znát víc než kdy dřív. Etnocenstrimus je zajímavá disciplína. Hlavně je tu chyba celé společnosti, která se snaží být multikulturní za každou cenu po svém. Je tu obecná snaha přejímat základní principy té tzv. západní společnosti, která si myslí, že je jediná správná. Snaha, aby všude fungovaly stejná pravidla a principy, je zkrátka úplně pomýlená. Multikulturalismus má být postavený na vzájemném respektu hodnot ostatních kultur a ne na tom, že se budeme snažit vytvořit jednu univerzální "multikulutru". To je dost dobře nemožné a právě kvůli tomu vznikají střety, kdy se jedna kultura montuje do druhé snaží se ji měnit nebo ovládat. A tím, že se pokusíme mazat odkazy na minulost a začneme se za dalekou minulost omlouvat, tím vše shodíme. Protože když půjdu do důsledku, z opic jsme vzešli všichni. Špatně chápeme svoji minulost a špatně si vykládáme pojmy, jako je například multikulturalismus. A hlavně se pořád něčeho bojíme. Někdy je potřeba nechat věci být tak, jak jsou. Čím víc do věcí rýpeme, tím víc to zhoršíme.

Reagovat
veikko

Ano, souhlas. Tím, jak se nám tzv. Západní (reálně jsme součástí civilizace taky, ale myslím, že budeš vědět, o čem mluvím) společnost snaží naznačit, že je třeba nás vychovat ke správnému pohledu na věc. Tím se ovšem paradoxně dopouští toho, že sama sebe řadí na vyšší stupínek v hierarchii než nás a ta hierarchizace není nepodobná rasismu v té čisté podobě, kdy člověk považuje určité rasy za vyšší a jiné za nižší (v tom je další paradox, že samotný koncept lidských ras byl podroben celkem zdrcující kritice už na začátku 20. století Virchowem a Boasem).

Reagovat
veikko

*součástí západní civilizace

Reagovat
smazaný uživatel

To si napsal trefně, "že je třeba nás vychovávat ke správnému pohledu na věc". To samé dělal Hitler násilnou formou. Myšlenka stejná, jen forma a realizace jsou jiné. Hitler byl agresor, západní společnost je manipulativní. O rasismus a hierarchizaci se můžeme bavit na akademické a teoretické úrovni, ale vždycky skončíme na tom, že ať už si řekneme cokoliv a dobereme se k ideálu, na společnost složenou z mnoha kultur to nikdy nebude aplikovatelné. Lidé to svou lidskostí a živočišností vždy vrátí do zajetých kolejí.

Reagovat
PP

ZDILEJTE NEŠ TO SMAŽOU! Ale nee, naprosto přesně popsané, 100% souhlas. Navíc v té džungli informací není vůbec jisté, co je pravda a co ne. Každá doba má své a pokud by např. současní páníčkové pejsků a kočiček viděli, co bylo normální s nimi dělat před 100 lety, tak by se zbláznili. Historii člověk nezmění, je třeba se poučit. Bohužel vidíme, že se člověk a lidstvo prakticky nemění. Ten současný civilizační nátěr díky blahobytu vezme okamžitě zasvé v případě větší krize a staneme se opět zvířátky.

Reagovat
anonym

Já bych si to rád přečetl, i kdyby to nebylo nikdo publikovatelné online.

Reagovat
veikko

Nejspíš to vydám, ale ještě to určitou dobu budu dolaďovat. Chci ještě trochu vychladnout, protože mě to opravdu docela zasáhlo. Jinak mimochodem naše média se vyžívají v negativních emocí, proto pořád přilévají do ohně citováním britských médií, ale mě by třeba zajímalo, jak o tom referují třeba v Polsku, Rakousku, Německu, Chorvatsku apod. Pokud je to vůbec zajímá.

Reagovat
anonym

Mně by nevadil ani ten nedoladěný a nepublikovatelný nástřel.

Je to tak, já nečtu papírový tisk, ale všechny ty bulvární plátky na seznamu se můžou přetrhnout o tom, kdo, kde, kdy a jak se vyjádřil, či si uprdnul v souvislosti se Slávií a Skotama. Jednoduše ty debilní zprávy prostě táhnou, proto ještě existuje Blesk a proto všude po světě je bulvár.

Reagovat
Y.N.W.A

vysvetluj to tady tem retardum od klavesnice, kteří by nejradši vzali cep a remdich a na vozove hradbe by vyrazili na Británii... Je to marný... Tvrdik to udělal skvěle diplomaticky

Reagovat
Puskas

Kdyby tam neházel ty omluvy Kamarovi a jeho rodině, tak jo. Že nemohl nějak UEFA spílat je jasné snad všem.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Euphael

hele, hned po zapase jsi psal, ze jsi rad, ze je Tvrdik boss, ze diky nemu tu situaci muzete ustat a zaroven se nezametou pod koberec prohresky rangers....a vidis jak to dopadlo

Reagovat
Salfovic

Přesně, takovejch příspěvků, jak jim to Tvrdík nandá, tu bylo habaděj

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
soukup

no to rozhodně neudělal je pitomě nekonzistentní. Strohou linku o tom, že Slavia není účastníkem řízení a trest pro hráče prostě přijímá a tím to pro ně končí má jet od začátku. Místo toho nejdřív dává nějaká vyjádření jak se omlouvá, že Kamara musel trpět a podobně a za pár hodin zase píše, že to Slavia musí přijmout, protože opačný přístup by ji poškodil finančně, což se dá vyložit i tak, že si myslí opak, ale nemůžou to říkat veřejně.

Na ostrovech jsou jeho tweety všem u prdele a Slavii mají za rasistický klub ať by se odvolával nebo ne. Domácí fanoušci si zase ale budou pamatovat ty vyjádření, kde se hned omlouval a začal lízat boty druhé straně.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslet si může co chce, důležité je, co udělá, aby umlčel křiklouny. Každý z nás na denní bázi dělá rozhodnutí, s nimiž dost možná úplně nesouhlasí a raději by věci řešil jinak, ale musí se odkázat na vyšší instanci a fungovat podle nějakého kodexu. Rád bych poslal spoustu lidí do prdele a řekl jim, že jsou hloupí, že opakovaně dělají věci tak, jak je dělají, ale vyvolal bych další spor. Myslím si svoje, ale dělám to tak, abych se slučoval s okolím, resp. s kulturou, ve které funguji.

A krásně si popsal, jak jsou oba tábory úplně stejně tupé. Ostrované se zarputile drží svého a místní se drží pro změnu svého. Je to jedno a to samé, jen z jiného konce. Nemají si co vyčítat. Dementi na obou stranách barikády.

Reagovat
soukup

tak já reagoval hlavně na to, že to diplomaticky udělal skvěle, což prostě neudělal, protože není konzistentní a hází emoce tuhle k jedné straně a tuhle k druhé.

Pokud chce Slavia po rozsudku působit neutrálně a že to pro ni končí a bude se soustředit na fotbal, tak si má odpustit jak ty omluvy a lízání řití, tak ty dvojsmyslný narážky, že jim UEFA a PL plní kasu a že se podle toho teda musí chovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to o interpretaci. Já omluvy neřeším, plané řeči, je to pro mě jen omáčka. Beru si z toho hlavně to podstatné - jestli chceme v příštích letech ve fotbalovém světě působit bez obtíží, stáhneme ocas, podstoupíme nutné zlo a jedeme dál. Tvrdík má problém, že do toho vždycky pustí emoce. To je špatně. Emoce do byznysu nepatří. A tahle šaráda kolem rasismu je jen a pouze o penězích.

Reagovat
Salfovic

Vylejt si na hlavu kýbel hoven opravdu není skvělá diplomacie. Rozhodně šlo vydat neutrálnější vyjádření.

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

Vůči Tvrdíkovi hlavně lidé cítí křivdy a vysmívají se mu za jeho minulost. Ale aby si sáhli sami do svědomí, že často ledacos zkurvili, to ne. Mají kliku, že jsou tak malí páni, že se o jejich nicotné životy nikdo nestará a nikdo je nesoudí. Ale u lidí, kteří ztotožňují funkci nebo společenské postavení s osobou jako takovou, nepochodíš nikdy. A jestli si někdo myslí, že peníze z Číny jsou horší než peníze z Arábie, Německa, USA nebo z Japonska, tak je naivní. Tvrdík dělá jako manažer tu nejlepší práci, chrání svůj byznys, čímž pádem chrání své lidi, protože oni mu dělají byznys. V momentě, kdyby se vztekal, mohlo by na to dojet víc lidí.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
KnoxXx

Od skvelej diplomacie je to na mile daleko. V prvom rade sa do pozicie, kde nema prakticky na vyber dostal len a len sam s jeho twitterovymi jednostrannymi reakciami prakticky hned po zapase (a je to u neho bezna prax, ziadna nahoda). Ako kazdy populizmus, tak aj tento je pekny dovtedy, kym vsetko slape ako ma, stastie je na jeho strane a nezmysly sa nejako samovolne vyparia dostratena.

A ako kazdy populista, aj tento velmi rychlo narazil. Narazil na svoje slova/vyhlasenia, ktore v tomto pripade (jemu na skodu) nie su stare ani mesiac (v politike su zvacsa starsieho data, takze ta jednoduchsia masa, na ktoru su podobne vystupy zacielene, ma vacsiu sancu uplne zabudnut/odpustit/...). Toto zaroven bolo aj v priebehu dost zivene, rozpitvavane a ani v najmensom pocas toho priebehu Tvrdik postoj nekorigoval.

Aj diplomat moze urobit chybu, pochopitelne. Rozdiel je v tom, ze sa ju snazi co najrychlejsie napravit do podoby, kde co najviac znizi jej negativny dopad. V tomto pripade sa ale jedna o systemovu chybu (ktorou je Tvrdik a jeho potreba byt neustale vidiet, kazdemu nadbiehat, vsetkym sa zaliecat, co sa uplne nezlucuje s jeho funkciou a uz vobec sa to nezlucovalo v jeho poziciou v tejto kauze - peniaze z PL/UEFA su tak podstatne pre chod klubu, ze zrovna v tomto pripade sa snazit hrat silacky na jedneho z ultras sa nutne muselo otocit proti nemu).

Silacke reci mohol mat vtedy, keby bol v silnej pozicii. Lenze v tej nikdy nebol a ked si to sam dost skoro neuvedomil, nie je dovod ho lutovat/ospravedlnovat a uz vobec nie honosit za vcerajsie reakcie, ktore predostrel. Len si teraz opravnene bude musiet zjest to, co si aj sam navaril (a ano, stacilo sa ovladat, mat menej plamennych reci, menej snahy sa zaliecat ultras a nemusel z toho vzist ako pokrytec a oportunista (co ale je jeho druhe meno).

Reagovat
smazaný uživatel

Je jedno, co řekl/napsal týden, dva, tři zpátky a kde to pouštěl ven. Důležité je, aby to co nejdřív skončilo. Nic víc, nic míň. Pokud nemáš prostředky změnit názor společnosti, lepší je vzít zpátečku a držet hubu. On často jedná emotivně, ale tímhle prohlášením - viz výše - by měl skončit a na shledanou. Tečka. Kúdela ať se odvolá, on má, jak plyne z rozhodnutí, právo se odvolat, klub už jen může mlčet. To je to nejlepší, co se dá udělat v rámci možností. Nikdy nebudeš mít prostor udělat to tak, aby všechno bylo super a všichni byli happy. A že jedna pokrytecky a oportunisticky? Abych chránil svůj byznys, dělal bych to stejně, pokud bych chtěl minimalizovat škody. A to je to, oč ti běží, minimalizovat škody, o nic víc nejde.

Reagovat
anonym

A co vyšší princip? Já vím, že to zní i naivně a z byznysem to jde těžko dohromady, ale člověk by měl mít i páteř.

Reagovat
smazaný uživatel

Život je příliš krátký na řešení principů. Vyšší princip je hezká představa, ale v životě mi to nijak nepomůže. V konzumní společnosti pro vyšší princip není místo. A upřímně, nebaví mě to moralizování, protože to dneska zkouší kdejaký pivní pupek, aniž by si byl vědom širšího kontextu.

Reagovat
anonym

To jde myslím i ruku v ruce s osobností člověka, proto to i každý vnímáme asi jinak. Člověk by si měl stát za svým názorem a neohýbat záda jen tak pro nic za nic. A nejde tu o nějaký bezduchý moralizování, ale jestli všude vidíš jen to konzum, tak je to jasné. To je ten širší kontext?

Reagovat
smazaný uživatel

K čemu ti je, že si za každou cenu stojíš za vlastním názorem? Daleko víc si vážím člověka, který na základě argumentů protistrany dokáže upustit od zatvrzelosti. Protože ve většině případů jde jen o zatvrzelost a ne o to, že má dotyčný pádné argumenty, aby si za svým názorem pevné stál. Často jde o přesvědčení a hrají v tom prim emoce a ne racionální stránka věci. Konzum je všude a je to důvod, proč naše "západoevropská společnost" dnes nedokáže bojovat s covidem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, ty máš dost

Reagovat
anonym

To je spíš řečnická otázka, nebo se vztahuje zpátky k té páteři. To je něco z čeho ti většinou nic nekápne, ba naopak jsou z toho často problémy. Ten vyšší princip měl Žižka, měl ho Kryl. A nakonec je jejich přesvědčení stálo i život. Já nemluvím o pitomé zatvrzelosti, kdy se budeme hádat do krve, jestli je lepší Messi nebo Ronaldo. A ano, uvedl jsem extrémní příklady, ale taky je to na nich daleko líp vidět, co je tím myšleno. Kdyby stáhli ocas, tak už by to nebyli oni.

Ale tady v téhle diskuzi jde čistě o Tvrdíka, prostě se zpětně takhle omlouvat neměl. Po těch všech vyjádřeních si nasral do hnízda. Měl jen mlčet a už se třeba neangažovat.

Ty to vidíš z té pragmatické stránky věci, kdy ti jde jako Tvrdíkovi o vlastní prospěch. Nezachraňuje přece život svojí rodiny a těžko si představit, že by tohle Slavii nějak pomohlo. Často mám pocit, že právě touhle nečinností většiny se akorát svět řítí do vlastních sraček.

Ke covidu bych se moc vyjadřovat nechtěl, to je taky téma, který spousta lidí vnímá rozdílně. S touhle vládou je to těžký a zavřít lidi na pár let někde doma do skafandrů taky nereálný.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je jedno, jaká je omáčka kolem. Výsledek je důležitý a ten je takový, že za tím chce udělat tlustou čáru a jít dál. Stačilo se některých vyjádření vyvarovat, ale nakonec to stejně nikoho zajímat nebude. Tvrdíka řeší stejně jen fanoušci.

Tak pragmatická stránka věci je na místě, když máš na jedné straně zaostalou část ostrovů a na druhé straně zaostalou část českého osazenstva. Je to mediální bitva dvou extrémních názorů. Obojí je špatně. Člověk bezmezně orodující protirasisticky bez ohledu na následky a souvislosti, je úplně stejný jako rasista. Je to forma extrémismu. I když to Tvrdík svými emočními výlevy na Twitteru přehnal, jak říkáš, nasral si protichůdnými vyhlášeními do hnízda, jde o výsledek. A ty chceš, aby se minimalizovaly ztráty. Je jedno, co v celé kauze proběhlo a co se řeklo, protože si to za pár týdnů nebude nikdo pamatovat. Zůstane jen Kúdela a jeho rasismus, za který byl potrestán bez důkazů a to, jak se situace zakončí. Někdy je lepší přijmout trest, i když jsi nevinný. Lepší ztratit bitvu, než prohrát válku. V momentě, kdy tu jsou dva extrémní názory jde morálka a vyšší princip stranou. Tady nebude vítěze, jen poražených.

Jak se chová vláda jen zanedbatelná věc. Vláda nemůže za to, že lidi jsou idioti. I když možná jo, protože jim má jít příkladem. Na druhou stranu, my, voliči, jsme si ty hovada zvolili, takže si za to můžeme sami.

Reagovat
anonym

Tohle je dost velký alibismus a pokrytectví od tebe. Já plně chápu, co tím chceš říct, ale ve výsledku pokaždé stáhneš ocas, aby ses měl jen co nejlíp. Pragmatický přístup by byl na místě, pokud by šlo doslova o život tvé rodině a nebo někomu jinému. To je trochu jiná zodpovědnost, kdy Ti nejde jen o vlastní kůži a peněženku. On za ničím ani tlustou čáru dělat nemusel. On tímhle ničemu rozhodně nepomohl, kdyby se teď nevyjadřoval, tak to ve výsledku vyjde líp. Ty zaostalé na ostrovech si nezíská a lidi tady u nás pochopitelně naštve, ať už zaostalé či ne. Pochybuju, že si teď kvůli tomu někdo na ostrovech řekne:" nene Provoda nekoupíme, to je jeden z těch zlých rasistů z České republiky"

Tady nejde o protirasistický názor, ale o to, že ho odsoudili bez důkazů. Tohle mají ve znaku totalitní režimy a né demokracie. Vždyť to jde do sraček jak v USA, tak v Anglii a bude zase pár dobrých let trvat, než to lidi přestane bavit.

A co měli lidi podle tebe hlavně dělat/nedělat? Je to těžký, když by tvůj hlavní epidemiolog všechno zavřel a pak si jde na fotbal. Jenže koho chceš v dnešní době volit? Ať se tam dostane kdokoliv, tak vždycky myslí jen na sebe. Ta možnost si nebetyčně nahrabat a opojení mocí většinu zlomí.

Reagovat
smazaný uživatel

Co já změním? Proč bych se rozčilovat nad něčím, co neovlivním? Co nemůžu ovlivnit, to neřeším. Klidně budu za alibistu, je mi to fuk. Pokud mám žít v kapitalismu, budu se v první řadě starat o svoji životní úroveň, o svoje zájmy. Ale to už se dostáváme jinam. A Evropská unie je totalitně laděná instituce. UEFA je populistická stejným způsobem jako Tvrdík, jsou to stejní pokrytci a alibisti. A pokud chceš přežít v určitém systému, musíš hrát podle nastavených pravidel, dokud se pravidla nezmění. A pravidla můžeš měnit jen když máš peníze. Tvrdík jde cestou, aby nerozpouští větší nebo delší peklo. Ale jestli se chceš válet v hovnech a neustále řešit principy, pak nechť se ti daří, půjdu rád jinou cestou. Je to stejný, jako se hádat s ženskou - bez šance.

Promiň, ale mně bylo jedno, jestli si Prymula šel nebo nešel na fotbal. Můj postoj se nezměnil. Pravidla dodržuju pořad, ať sem tam nahoře střídají jak na orloji. Covidem jsem si prošel. A pokud ho mám chytit znova, tak ho chytnou. A pokud na něj mám chcípnout, tak chcípnu. Ale do té doby se budu starat sám o sebe a své blízké. To je to, co mužů ovlivnit, to, za co mám nést zodpovědnost.

Máš pravdu, zlomí, chce to jen čas. Vždycky je to ale o volbě menšího zla. A v tuhle chvíli se třetině republiky zdá, že Piráti budou v tuhle chvíli menší zlo, což je ve srovnání s Babišem pravda. Ale co dál? Ti co tam přijdou řídit stát po něm, přijdou zase s jinými sračkami a nám se to zase nebude líbit. Sorry, nemám čas to řešit, za 35-45 let budu mrtvej, ne-li dřív. To je málo času na řešení principů.

Reagovat
anonym

Po tom úvodu jsem tě viděl jako stoika nebo taoistu. Tohle je filozofie, jen bez toho alibismu.

Pravidla nezměníš, dokud jak píšeš, nemáš dostatek peněz nebo moc, díky čemuž pravidla vytváříš. Máš ale přece i vlastní pravidla podle kterých hraješ. Když napíšeš A a během pár dnů otočíš o 180% a napíšeš B. On to Tvrdík už přece dál komentovat nemusel. Jako klub by už mlčeli, nikdo by nepřiléval sůl do rány, ale nenasrali by si na hlavu. On nic nezastavil, ničemu nepomohl.

Jsou hodnoty, který buď máš, nebo aspoň uznáváš. Já taky nejsem žádný Mirek Dušín a nebudu teď orodovat za Slávii a pálit skotskou nebo anglickou vlajku, ale když se mě někdo zeptá, tak mám jednotný názor na BLM šílenství v USA i Anglii, na jejich filozofii a zneužívání barvy kůže. Na odsouzení bez důkazů. Když budeme v životě všichni mlčet, tak zlo zvítězí. (Ano, parafrázoval jsem Čapka, pokud se nepletu a jistě i mnoho další s podobnou myšlenkou :))

Ty jsi zmínil covid, já nevim, jestli ti vadí, že lidi nosí roušky a nebo je nenosí, nebo co vlastně Ale jasně, starat se sám o sebe je ten základ

Tak zrovna od vlády a ani od nikoho jinýho, kromě snad rodiny a nejbližších, nemůže člověk nikdy nic čekat. Když si nepomůžeš sám, tak to za tebe nikdo neudělá.

Reagovat
smazaný uživatel

On má někdo bojové vozy a chystá se na Británii? kolik je zápisný? A bude pivko?

Reagovat
smazaný uživatel

Neruším. Ale slyšel jsem cosi o opicích z východu, které si to chtějí rozdat s opicemi ze západu. Patrně jen další válka klávesnic.

Reagovat
Salfovic

Bitva o planetu opic

Reagovat
smazaný uživatel

Mám ty filmy, novodobé, rád. Ten přesah a paralely jsou skvělé.

Reagovat
smazaný uživatel

Starý jsou lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Ty starý bych střízlivej asi už nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře abychom byli střízliví, tak první díl

Reagovat
7kaka7

cep a řemdih ne, ale bejt Kúdelou a opravdu to neudělat, takhle v klidu "nesedím"

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdík jen ukázal, jakej je odpad. A vy ho ještě lajkujete

Reagovat
db18

Reagovat
Grahf

Čo je to za sranec? Jak može povedať, že za Kudelom stoja, keď akceptujú trest a ešte sa omluví rangers a kamarovi? Ja na mieste Kudelu by som bol hodne sklamaný.

Reagovat
Salfovic

Holt zkušený politik.

Reagovat
soukup

Všichni v té kauze jsou dospělí a ví, že jde o byznys. Interní debaty určitě vypadají jinak než to, co jde ven. Jak ze strany Slavie ke Kúdelovi, tak i Kúdela určitě interně prozradil, co řekl, i když se to veřejnost nikdy nedozví.

Reagovat
Grahf

a biznisovo ich neovplyvní to, že jak kudela, tak slavia budú za rasistický klub?

Reagovat
soukup

To jsou ale tak jako tak. Je úplně jedno co teď udělají nebo neudělají. Když ty nebo já přijedeme zítra do Skotska a řekneme, že jsme z Česka, tak budeme taky automaticky za rasisty, protože prostě kolektivní vina a protože nějací sedláci z východní Evropy je nezajímají.

Reagovat
valloire

někdy by měl jít byznys stranou...

Reagovat
kilobyte

Přesně takhle myslelo 90% lidí, co byli v KSČ.

Reagovat
wyqinac

tak kdyz se odvolat jako klub nemuzou, tak co maji delat jineho nez trest akceptovat? Na protest se odhlasit ze soutezi UEFA? To by nam pomohlo, to jo

Reagovat
Lemond Laws

Křiváku!!

Jednou svině, navždy svině..

Reagovat
dontcallmeandre

Kúdela je rozhodně nejdražší hráč klubu v historii.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
dave30

Suverénně. Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Jestli si myslí, že tím nějak zachrání naši pověst na ostrovech, ta se šeredně plete. Britská společnost když si někoho zaškatulkuje jako rasistu, tak v té škatulce zůstane na věky věků, ať dělá cokoliv. A nemá problém samozřejmě s generalizací (ostatně jako nikde)

Místo toho si akorát zkazil pověst svoji tady v ČR

Reagovat
Salfovic

To ještě jde ?

Reagovat
Stannis Baratheon

No už tak ji měl dost pošramocenou, o to je to pro něj právě horší.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ostrovy s velkým o ty debílku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

co?

Reagovat
Salfovic

Hlavně slušně !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zjisti si, jak se to píše, než začneš někomu nadávat

Reagovat
Stannis Baratheon

Dobře, omluvám se tobě i autorovi původního priosevku

Reagovat
smazaný uživatel

tak já se teď omlouvám tobě, nevšiml jsem si

Reagovat
TheMally11

na začátku věty určitě

Reagovat
smazaný uživatel

debilku

Reagovat
dontcallmeandre

Ale tak Gerrarda tam berou, i když se rasistů prokazatelně zastával. Takže všechno je možné. V první řadě jde o prachy, poveze se to hlavně s Kúdelou. Akorát rivalita s Rangers může vydržet i desítky let. Fotbal je rychlý, za rok za dva se to nebude řešit a vytáhne se to jen když se bude dělat ěnjaká rakpitulace rasismus ve fotbale. Z pohledu slavie je teď důležité být v klidu. A pokud Kúdelovi nevyjde odvolání, tak jej poslat pryč. Hraje dobře, a určitě jsou kluby, které jej vezmou i takhle na konec kariéry. Jestli se Kúdela nezbaví obvinění z rasismu, tak se musí zbytek života omlouvat. Nemusí přiznávat rasimus, ale musí říkat, že nadávat protihráči je špatné, a že ho to mrzí. Hlavně nesmí vykřikovat , že je nevinný, to by měl po kariéře. Ale trochu věřím, že by odvolání mohlo dopadnout tak, že mu topřekvalifikují z rasismu, a trest mu nechají. (a vnímal bych to jako vítězství).

Reagovat
anonym

Co to meleš? Komu by se tady u nás do konce života omlouval?

Reagovat
kilobyte

Když si potřeboval vylít srdíčko po porážce s Dynamem, tak mu byli příjmy z UEFA u zadku. Teď když se může zastat vlastního hráče, tak jim líže kaďák.

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
Tomas1234

Co je lepší pane Tvrdíku. Žít týden jako lev nebo celý život jako červ.

Reagovat
Kinky7

Kdo kdy videl predlozku z cervi kuze

Reagovat
h8_sfatto

Tvrdík je král rimmingu

Reagovat
PBLead

jsem si právě ublinkl, díky no...

Reagovat
Tomas1234

Reagovat
noustres

Tak primární podstatou je název, který vše vystihuje. Jde o "oficiální vyjádření", tím je řečeno vše.

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsem zvědavý, co se z tohohle vyvine. Chápu, že Tvrdík poslal formální omluvu zkurvené opici, protože se ukázalo, že za stávajících okolností se nedá vyhrát. Je to mrzuté, ale je to tak. Ostatně Slavia v tom zůstala sama, sice s podporou fanoušků, ale jinak proti UEFA nikdo nepípne (ten Mynářův blábol nepočítám, to je stejně jen výsledek kamarádšoftu Tvrdík-Hrad). Ale stejně mi něco říká, že teď se Slavia a Tvrdík chovají podle hesla "Než dnes zemřít, tak je lepší couvnout, žít a vybojovat vítězství zítra". Opravdu jsem zvědavý, co se z toho vyvine.

Reagovat
noustres

Formální, toto slovo vystihuje vše ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Tvrdík je pro mě strašně kontroverzní postava. Mám proti němu tisíc výhrad, na druhou stranu to byl asi nejlepší ministr obrany, kterého jsme po revoluci měli. Štve mě jeho vazba na Čínu a socany, na druhou stranu z toho pro Slavii dokázal vytřískat strašně moc. A tímhle jeho soubojem s UEFA v mých očích trochu poporostl. Pokud naznal, že tahle bitva je prohraná, chápu, že ji uzavřel nějakým diplomatickým blábolem a jede dál. Ale protože je taky pěknej syčák, tak si umím představit, že vymejšlí nějakou prasáckou odvetu.

Reagovat
kilobyte

Zítra už ale žádný boj nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Ona Slavia zítra přestane existovat? Tohle není film, kterej má The End, buď šťastnej nebo smutnej. Přijdou další Dynama Kyjev (který jsme prohráli) a další Rangers (který jsme vyhráli s hořkou příchutí) anebo další Leicestery či Ajaxy (s naprosto dokonalým koncem). Ta válka jede dál, jen se změnila situace.

Reagovat
kilobyte

Ale ten postoj už to nezmění. Prostě ustoupili a tečka. To že příště porazí Arsenal nebo někoho jiného na tom nic nezmění.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, já už jsem dost starej na to, abych věděl, že nic na světě není stálé. Za deset let si na nějakou roztržku Kúdely a zkurvené opice nikdo nevzpomene, ale na skvělou Slavii kolem roku 2020 se vzpomínat bude. Jde spíš o to, aby to období bylo co nejlepší a nejdelší. Například na Křéťovu kabelu už taky sedá prach - a jakej to byl trapas.

Reagovat
kilobyte

Podle mě si za deset let na světě více lidí bude pamatovat tu roztržku než jízdu Slavie EL.

U Legie si třeba taky pamatuji, že prohráli kontumačně s Celticem, ale jejich výsledky si nevybavuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná v Británii... Ale jinak určitě ne...

Reagovat
kilobyte

Kromě ČR byl řekl všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře - je to tvůj názor. Tím bych skončil a šel se věnovat fotbalu.

Reagovat
kilobyte

Ok. Podle mě se prostě více pamatuje kontroverze.

Reagovat
ratusek

Tak tak

Nebo třeba neoprávněné vyřazení Slovanu B. v předkole Ligy mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdík sebral hráčům veškerou chuť do dnešního zápasu. Ta jeho úlisná diplomacie stejně ničemu nepomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si to. Naopak mám pocit, že zdravá nasranost přidá dneska Slavii tak 10% navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdrava nasranost by tam byla, kdyby kapitan nesklonil hrbet.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak máš pravdu, jsou úplně rozsypaní.

Reagovat
h8_sfatto

teď si vemte, že tenhle křivák byl ministrem obrany ... před UEFA ho podělal pouze jeho náhradní golman a jeho vlastní twitter, pak to debilní vyjádření o "fucking guy" to nemohl sežrat ani retard, to je tak když lidi jako Tvrdík nebo Schillerová dostanou vysoký funkce

Reagovat
dontcallmeandre

Vypadá to, že UEFA akceptovala verzi Kamarova právníka (to je strašně protivný týpek, ale svoji práci udělal dobře), že Kovář to na tom videu potvrdil. Potvrzuje to fakt, že jsou to blbci :D Uefa, Kúdela, Kovář, všichni.

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
noustres

Je potřeba správně pochopit smysl psaného textu.

Reagovat
h8_sfatto

bylo potřeba neříkat Kúdelovi, řekni, že to bylo ..fucking guy

Reagovat
noustres
Reagovat
jackinho10

Uprimne ja jako fanousek Slavie budu radeji bez poharu, nez cist tve komentare, jak jim lezes do prdele kvuli penezum.

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je paráda. 85% závislost na mafii, 15% na Číně. Nějak jsem ztratil důvod fandit klubům. Poslední roky se na to nedá vůbec koukat. Výklad pravidel, ohýbání VARu, rozhodcovská mafie podporovaná mafií UEFA případně FIFA, cinknutý výsledky pro sázkovky... Jděte už s tím kabaretem doprdele.

Reagovat
anonym

Já byl jeden z těch optimistů tady ještě na začátku. A pořád doufám, že aspoň ten tým právníků s tím něco dokáže udělat a nedonutí i Kudelu stáhnout ocas mezi nohy. Co může ztratit víc než když nebude hrát EURO? Tvrdík měl místo jakékoliv omluvy jen držet hubu, když se stejně nemají kam odvolat. Takhle si nasral do vlastního hnízda. Snad ho aspoň mimo oficiální vyjádření podporují.

V ideálním případě by se podala žaloba i na Rofa, když se doteď nedokázal ani omluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt se na to vysrali. Tym pravniku take nikdy nemeli.

Cinska Slavia to posrala na 100%

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi ale prodejná bestie.

Reagovat
Rohlik se šunkou

Má někdo tušení jak to dopadá na ten klub finančně, že tak krvácí? Je to tak významně ovlivňuje na evropské scéně, že by to mělo ohrozit prodeje nebo účasti v LM?

Reagovat
dontcallmeandre

100%, tržní cena hráčů šla dolů, minimálně v UK protože kluby si prostě rozmyslí, jestli brát hráče z rasistického klubu. (a je úplně jedno jak je to doopravdy, jde o mediální obraz v UK). A UK kluby platí nejlépe. Slavii to klidně může vyjít na víc než 10 milionů euro. Proto je potřeba to uklidnit co nejvic.

Reagovat
jsemdement

Kdo to rikal?

Reagovat
Rohlik se šunkou

To mi právě úplně nesedí, že by nejak treba za 3 měsíce hrálo u toho hráče roli, jestli je z "rasistického" klubu, když by se někomu hodil do krámu. Kór u takových hráčů, jako je Sima, žejo

Reagovat
dontcallmeandre

U simy možná ne, ale u těch, co se mohou ukázat na euru tak jo, ale myslím, že to Slavia nakonec ustála dobře, uvidíme co odvolání a soudy a jak dopadne Kúdela. Osobně čekám, že v létě půjde pryč.

Reagovat
Antijazvec

NO rovnako by ste mohli obžalovať Kemaru a Roofeho na pražskom súde. Aj Rangers že bránili Kolárovi odjazd do nemocnice. Po prehre na skotskom súde sa dá odvolať do Strasburgu. Ale silne pochybujem, že by sa Británia odvážila zahraničnému reprezentantovi udeliť natvrdo basu.To by bolo na studenú vojnu, a ked UK už nie je v EU, Cesko môže blokovať každú dalšiu dohodu s UK.To že boli hackersky české kluby by chcelo odplatu. Ked sa na Slovensku odhalila kauza Gorila, tak sa hromada ludí zapojila do Operácie odplata, hromadne zahltili web Penty.

Reagovat
smazaný uživatel

aspon priznal ze mu jde jen o love

Reagovat
lvrpl

Vyjadrenie akoby Slávia predávala každý rok 2-3 hráčoch do UK.. to je tak keď sú peniaze až na prvom mieste.

Reagovat
lvrpl

Hráčov

Reagovat
j_mrazik

I po těch letech mě štve, že ho máme ve vedení. Na něj si prostě člověk nezvykne.

Reagovat
smazaný uživatel

bude sa trestat 10 zapasovym trestom aj to ked niekto vynada harrymu kaneovi ze ty f....ing white man?

Reagovat
torcida

jasné, že nie. veď stačí sa pozrieť na to vyjadrenie kamaru ako bojuje za čiernych chlapcov... kto je potom rasista? čo by sa stalo keby nejaký beloch povedal, že bojuje za bielych chlapcov? to by bolo zase cirkusu...

Reagovat
torcida

ako sa môže pozrieť kúdelovi do očí? toto je hanba. namiesto toho aby aj oni spravili pred zápasom nejaké gesto pre ondra tak ho hodia cez palubu kvôli peniazom...

Reagovat
TheMally11

Kedel a Kamara by měli společně někam přestoupit -> nejlépe Asie, tam jsou lidi barvou tak půl na půl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele