Kúdela se proti trestu za rasismus odvolá k mezinárodní arbitráži

Ondřej Kúdela ze Slavie se proti desetizápasovému trestu od UEFA za údajnou rasistickou urážku protihráče Glena Kamary z Rangers odvolá k Mezinárodní sportovní arbitráži (CAS) v Lausanne. Čtyřiatřicetiletého reprezentačního obránce mrzí, že přijde o nadcházející mistrovství Evropy, ale chce očistit své jméno.

Kúdela neuspěl s odvoláním a přijde o mistrovství Evropy

Odvolací komise UEFA zamítla odvolání slávisty Ondřeje Kúdely proti desetizápasovému trestu za rasistickou urážku protihráče Glena Kamary z Rangers v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy. Čtyřiatřicetiletý reprezentační obránce tak definitivně přišel o možnost startu na nadcházejícím mistrovství Evropy. UEFA o zamítnutí odvolání informovala na svém webu.

UEFA dnes bude ústně projednávat Kúdelovo odvolání proti trestu za rasismus

Odvolací komise UEFA má dnes projednat odvolání slávistického obránce Ondřeje Kúdely proti zastavení činnosti na deset zápasů. Disciplinární komise UEFA českého reprezentanta potrestala za rasistickou urážku záložníka Rangers Glena Kamary v březnovém osmifinále Evropské ligy v Glasgow. Kúdela rasismus popírá.

Kolář je nejlepším brankářem ligové sezony, mezi obránci vyhrál Kúdela

Ondřej Kolář obhájil vítězství v anketě o nejlepšího brankáře sezony první ligy. Mezi obránci zvítězil jeho spoluhráč ze Slavie Ondřej Kúdela. Rozhodlo o tom hlasování trenérů a kapitánů ligových klubů a vybraných novinářů. Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí první a druhou ligu, o tom informovala v tiskové zprávě.

UEFA příští středu ústně projedná Kúdelovo odvolání proti trestu za rasismus

Odvolací komise Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) na žádost slávisty Ondřeje Kúdely ústně projedná jeho odvolání proti desetizápasovému trestu za údajnou rasistickou urážku záložníka Rangers Glena Kamary v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow. Právníci českého reprezentanta navrhli vyslechnout několik svědků a expertů. Ústní jednání, které kvůli trvajícím opatřením proti koronaviru proběhne on-line formou, se uskuteční příští středu.

Kúdela se odvolal proti trestu za rasismus

Ondřej Kúdela se odvolal proti desetizápasovému trestu od disciplinární komise UEFA za rasistickou urážku protihráče v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers. Hráč bude u odvolací komise UEFA žádat o ústní projednání. ČTK o tom informovala advokátní kanceláře Urban & Hejduk, která Kúdelu zastupuje.

Fousek doporučuje Kúdelovi odvolání, klidně až k arbitráži v Lausanne

Jeden z kandidátů na předsedu Fotbalové asociace ČR Petr Fousek by slávistickému obránci Ondřeji Kúdelovi doporučil, aby se proti desetizápasovému trestu za údajnou rasistickou urážku záložníka Glena Kamary odvolal, a to klidně až k Mezinárodní sportovní arbitráži (CAS) v Lausanne. Důležité podle něj bude také odůvodnění verdiktu od disciplinární komise UEFA.

Kúdela je obrovský profík, klobouk dolů, jak to vše zvládá, řekl Kuchta

Útočník Jan Kuchta a trenér Jindřich Trpišovský ocenili, jakým způsobem zvládl slávistický obránce Ondřej Kúdela první zápas od zranění a disciplinárního trestu UEFA, který dostal za údajnou rasistickou urážku protihráče v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow. Čtyřiatřicetiletý reprezentační obránce zařídil Pražanům proměněnou penaltou v závěru výhru 1:0 v 27. ligovém kole v Liberci.

Potrestat bez důkazů je obrovský precedens, řekl Trpišovský o Kúdelovi

Když se trenér Slavie Jindřich Trpišovský dozvěděl, že obránce Ondřej Kúdela dostal za rasistickou urážku Glena Kamary v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers trest na 10 utkání, myslel si, že jde o vtip. Kouč Pražanů označil za neuvěřitelný šok a precedens, že disciplinární komise UEFA zastavila českému obránci činnost na tolik zápasů, i když podle něj neměla důkaz. Naprosto pak nechápe, že domácí hráči za brutální zákroky a napadení dostali ani ne poloviční tresty.

Skotská policie chce podle Kamarova právníka obvinit Kúdelu z rasismu

Skotská policie se podle právního zástupce Glena Kamary z Rangers chystá obvinit slávistického obránce Ondřeje Kúdelu z rasistického chování. Trestem může být pokuta nebo až půlroční vězení.

Zemanův kancléř Mynář se v dopisu ohradil proti trestu pro Kúdelu

Vedoucí kanceláře prezidenta Vratislav Mynář se dnes v otevřeném dopisu ohradil proti rozhodnutí disciplinární komise UEFA o zákazu startu v 10 utkáních pro slávistického fotbalistu Ondřeje Kúdelu. Komise Kúdelu potrestala za rasistickou urážku záložníka Rangers Glena Kamary, český obránce obvinění z rasismu odmítá.

Tvrdík: Žádný rasismus jsme nepotvrdili, Kúdelu nikdo přes palubu nehodil

Podle předsedy představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka omluva záložníkovi Glenu Kamarovi z Rangers neznamená, že by pražský klub uznal, že obránce Ondřej Kúdela před měsícem soupeře v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow rasisticky urazil. Za svým hráčem český šampion nadále stojí, chtěl ale uklidnit emoce.

Rangers uvítali trest pro Kúdelu, podle Kamarova právníka je symbolický

Vedení Rangers uvítalo trest pro slávistu Ondřeje Kúdelu, kterému disciplinární komise UEFA uložila za rasistickou urážku záložníka glasgowského klubu Glena Kamary zákaz startu v deseti zápasech v soutěžích UEFA. Naopak nesouhlasí s výší trestů pro své hráče a hodlá se proti nim odvolat.

Kúdela podle UEFA Kamaru rasisticky urazil a dostal trest na 10 utkání

Disciplinární komise UEFA potrestala slávistu Ondřeje Kúdelu zákazem startu v 10 utkáních v soutěžích UEFA za rasistickou urážku záložníka Rangers Glena Kamary v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow. Český obránce tím pádem přijde i o letní evropský šampionát. Kúdelu verdikt zaskočil, obvinění z rasismu nadále odmítá a spolu s advokátem zváží odvolání. Slavia se naproti tomu odvolávat nebude.

Kamarův právník označil trest pro Kúdelu jen za symbolické gesto UEFA

Právní zástupce fotbalisty Glena Kamary považuje předběžný jednozápasový trest pro obránce Slavie Ondřeje Kúdelu za údajnou rasistickou urážku za pouhé symbolické gesto. UEFA podle Aamera Anwara dělá málo pro to, aby z fotbalu vymýtila rasismus, a Kúdelu by měla rázně potrestat. Obhajobu Slavie považuje za neuvěřitelnou a fantaskní.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele