Podle Koubka pomůže dohrání bundesligy celému německému fotbalu

Čeští reprezentanti a krajánci v Augsburgu gólman Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý jsou nadšeni, že německá vláda povolila od 15. května opět rozehrát bundesligu, kterou v první polovině března přerušila pandemie nového koronaviru. Rozhodnutí podle nich pomůže celému německému fotbalu.

Suchý v Augsburgu trénuje ve skupině, převléká a sprchuje se doma

Převléká a sprchuje se doma, během tréninků se prakticky nedostane do kontaktu s ostatními. Obránce Marek Suchý a jeho spoluhráči v německém Augsburgu se během pandemie nemoci covid-19 už skoro dva týdny připravují v malých skupinách. Český reprezentant věří, že koronavirová krize co nejdřív pomine a bude se moci poprat o místo v sestavě, z níž vypadl po zářijovém zranění.

Češi v zahraničí: Střelecky povedený víkend a Vaclíkova chycená penalta

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Pavel Kadeřábek a Theo Gebre Selassie se postarali o dva góly v bundeslize. Michal Sadílek dal branku z PSV Eindhoven a dva české zásahy byly k vidění i v Polsku. K tomu Tomáš Vaclík zlikvidoval penaltu Diegu Costovi. Podívejte se.

Češi v zahraničí: Ondrášek skóroval, dva hráči asistovali v bundeslize

Zdeněk Ondrášek se opět prosadil v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer. Momentálně si drží skvělou bilanci pěti gólů v posledních pěti zápasech, do kterých zasáhl. Asistenci si připsal v bundeslize Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a také Jan Morávek z Augsburgu. Naopak nepříliš povedený zápas zaznamenal v Polsku obránce David Jablonský...

Pro nic jiného než tři body si nejdeme, řekl kapitán Suchý

Kapitán české reprezentace Marek Suchý nebere v úterním utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Černé Hoře nic jiného než tři body. Navzdory sobotní porážce 1:2 v Kosovu je podle něj v národním týmu bojovná nálada a všichni hráči chtějí nepovedený výkon odčinit.

Fotbal v Kosovu šel nahoru, kopat umějí, varuje kapitán Suchý

I když půjde o přímý souboj o průběžné druhé místo ve skupině, kapitán české reprezentace Marek Suchý nepovažuje sobotní zápas v Kosovu za klíčový v boji o postup na mistrovství Evropy, protože bude odehrána teprve polovina kvalifikace. Balkánský soupeř podle něj hraje hezký fotbal a souboj s ním bude pro národní tým velkou prověrkou.

Vyčítal bych si, kdybych do Augsburgu nešel, řekl Suchý

Nelehký začátek v bundesligovém Augsburgu, kam v létě přestoupil po pěti a půl letech v Basileji, prožívá obránce Marek Suchý. Při soutěžní premiéře v Německu si dal vlastní gól a Augsburg vypadl z domácího poháru s týmem ze čtvrté ligy. V posledních dvou ligových zápasech se nevešel do základní sestavy, přesto Suchý zůstává pozitivní a změnu působiště si pochvaluje.

K reprezentaci se už připojil i Schick, hráči se připravovali u videa

Česká reprezentace se už chystá na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Kosovu a Černé Hoře v kompletním složení. K národnímu týmu se připojili i jeden z dodatečně povolaných hráčů obránce Stefan Simič a útočník Patrik Schick, který v pondělí dotáhl odchod z AS Řím na hostování do Lipska.

Češi v zahraničí: Ondrášek pokračuje v kanonádě v zámoří

V perfektní formě se momentálně nachází Zdeněk Ondrášek, v zámořské MLS se znovu trefil v dresu Dallasu. V polské lize zase skóroval obránce a kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek. Opakovaně se blýskl i Richard Sedláček v Alkmaaru. Mezi střelce se zapsal i Filip Twardzik na Slovensku a David Vaněček v Maďarsku.

Češi v zahraničí: Zmrhal debutoval v Itálii, Ondrášek prolomil střelecké mlčení

Z českých fotbalistů v zahraničních soutěžích se střelecky prosadili jen čtyři. Josef Kvída ve druhé nizozemské lize zachránil Nijmegenu bod. K remíze přispěli také na Slovensku Filip Twardzik a Ondřej Novotný. K remízovému výsledku přispěl i Zdeněk Ondrášek v Major League Soccer, za Dallas se trefil vůbec poprvé. Z dalších událostí stojí za zmínku debut Jaromíra Zmrhala v italské Brescii a začátek ligových soutěží v Německu či Španělsku...

Češi v zahraničí: Necid dal gól PSV, Kadeřábek i Darida přispěli k postupu

Tomáš Necid vstřelil za Den Haag v nizozemské Eredivisie branku silnému PSV Eindhoven. Ten ale nakonec výsledek otočil i díky asistenci Michala Sadílka. Gól si připsal v německém poháru Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu, jeho tým se ale na postup nakonec pořádně nadřel. V poklidu naopak prošla do dalšího kola Hertha, i zásluhou branky Vladimíra Daridy. Branku vstřelil také obránce Augsburgu Marek Suchý, ovšem bohužel vlastní a bundesligový klub nečekaně z poháru vypadl na půdě SC Verl.

Suchý si zahraje německou ligu za Augsburg

Zastupující kapitán české reprezentace Marek Suchý po konci angažmá v Basileji zamířil do německého Augsburgu. S patnáctým týmem uplynulé bundesligové sezony podepsal jednatřicetiletý obránce dvouletou smlouvu s roční opcí. V tiskové zprávě o tom informovala agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

Suchý: Proti Černé Hoře musíme začít lépe než s Bulharskem

Reprezentační obránce Marek Suchý chce v pondělí proti Černé Hoře začít lépe a koncentrovaněji než v pátečním zápase kvalifikace mistrovství Evropy s Bulharskem, ve kterém domácí už od třetí minuty prohrávali, ale nakonec skóre otočili a na pražské Letné zvítězili 2:1. Jednatřicetiletý stoper tuší, že poslední utkání sezony v Olomouci bude české fotbalisty znovu hodně bolet.

Schick je extra třída, prohlásil kapitán reprezentace Suchý

Obránce Marek Suchý se klíčovou přihrávkou podílel na rozhodujícím gólu českých fotbalistů, kteří v pátečním kvalifikačním souboji o postup na mistrovství Evropy zdolali v Praze Bulhary 2:1. V 50. minutě našel kolmicí útočníka Patrika Schicka, který svou druhou brankou večera dokonal obrat. Na adresu střelce kapitán reprezentace nešetřil chválou.

Potřebujeme kvalifikaci rozjet mnohem líp než minulou, řekl Suchý

Reprezentace bude v pátečním druhém zápase evropské kvalifikace proti Bulharsku postrádat zraněné lídry Bořka Dočkala s Vladimírem Daridou, proto téměř na den přesně po roce znovu navlékne kapitánskou pásku Marek Suchý. Jednatřicetiletý obránce si je vědom, že tým čeká možná klíčové utkání.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele