Masopust zůstal v sestavě a odvděčil se premiérovým gólem

11.09.2019, 11:59
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
Messi14

prima, ted si predplatil misto na pet zapasu dopredu

Reagovat
TheMally11

ticho tam dole

Reagovat
Messi14

" .. média jsem radši nečetl.." a "..když se hrálo špatně, člověk to má pak v hlavě.." to se nediv, když nemáte soudnost a říkate, jak se nic neděje, soupeře jste do ničeho nepustili, kdybyste dali více gólů, tak vyhrajete..

máte jako chlapi přiznat, že jste hráli jako na okrese a mysleli jste si, že vás vyhypovaní kosáci nechají vyhrát v pohodičce, když nemají půl základní sestavy.. místo toho, tě šilhavej nechá hrát, i když jsi hrál otřesně a zasloužil sis sedět o poločase na lávce. Nedali jste tam jedinej dobrej centr z pravý strany. Jediný kdys byl vidět, byla žlutá za frustrovanej skluz, když tě přehrávali jako žáčka.

Proti montenegrům taky žádná sláva, dvě šťastný standardky.

Reagovat
Acrocephalus

góly ze standartek mají nějakou menší hodnotu než góly ze hry?

Reagovat
Messi14

kdyz ti souper neda standardky, tak jsi priste v haji. Kdyz jsi neschopny dat gol ze hry proti slabym souperum, tak spolehat se jen na standardky je proste riziko. A co teprve proti tem silnejsim, kteri ti daji bura uz o polocase?

Reagovat
smazaný uživatel

Standardky ti nedává soupeř, ty vyplývají z nátlakové hry úplně samy.

Reagovat
Pablos

Naopak, proti silným jsou právě dobrý standartky super. Jinak proti těm slabším souhlas. Šlo to vidět u toho Kosova kdy nám standratky nešly, tak jsme ze hry víc jak jeden gól nebyly schopný dát.

Reagovat
smazaný uživatel

Standardky vyplývají samy z nátlakové hry.Pokud má mančaft převahu, jsou i standardky.Je úplně fuk, jestli gól padne ze hry, nebo standardky.Češi jsou hnus.když se prohraje, jsou hysteričtí, když se vyhraje, výhra se znevažuje.Se těm klukům nedivím, že nebojujou na doraz, stejně slíznou jen nadávky a kritiiku od idiotů, co neudělaj ani tři žongly.

Reagovat
Messi14

No asi takhle. Alibisticky omlouvat hráče po každém špatném výsledku, že vlastně hráli výborně, ale soupeř se na ně namotivoval, vyhecoval a i když hrál soupeř vlastně teda špatně, tak vyhrál. Do toho Bořil řekne, že kdyby dali víc gólů, tak vyhráli. Ano - kdyby minule s Anglií dali gólů 6, tak vyhráli. To mám jako podporovat tyhle směšný kecy?

Nemám nic proti prohře 0:5, ale tam se aspoň řeklo, že je přejeli rozdílem třídy. Jo prostě teď Anglie hraje konečně fotbal hodný jmen v sestavě. V pohodě.

Ale tady se po 1:2 alibisticky omlouvají jak to skoro mohli vyhrát a Kosovo si to nezasloužilo, právě proto, že ti jeli na doraz a Češi ne. Proč ne? Kadeř v rozhovoru říkal, že chtějí vyhrát v každém zápase. Tím pádem říkám, že Šilhavý není ani stratég, ani motivátor a nebo ti hráči prostě nechtějí hrát. Když nechtějí hrát, tak snad beru ty co chtějí hrát, ne?

Ani proti Anglii nejeli na doraz, ale budiž, neříkám na to nic. Tady dali trojku černohorcům, masopust si předplatí za gól místo v sestavě - i když hraje jinak bídně. Takže ano, vadí mi, že se to nebere s pokorou, protože to byli nazdárci, byť i ve dvou procházeli naším středem jako na procházce.

Takže ano, vadí mi to, že si tam nikdo nevidí do huby. Ať si klidně prohrajou. Ale ať se přizná, že hráli špatně. Trenér se omluví za debilní tahy a taktiku. Fajn. Ale neustále to omlouvat? To fakt ne.

Znevažování výhry? V čem ta hra byla tak skvělá, aby se neměli chtít zlepšit? Mají se spokojit s tím - jo dali jste jim 3:0, rozdíl třídy, perfektní výkon? Nejdál to dotáhnou hráči, kteří i dobré výsledky berou s pokorou a s tím, že se ještě zlepší, poučí se i z chyb v zápase, který vyhráli 3:0 a ne ti, kteří po prohře 0:5 nebo 1:2 řeknou "hm, nehráli jsme vůbec špatně, sice jsme vůbec neběhali a čekali, že si dají 3 vlastňáky, ale bohužel se tak nestalo.."

To ti přijde v pořádku?

Reagovat
OTASi

Reagovat
Acrocephalus

Proměnit standartku není taková prdel, jak si myslíš, jako mít to dobře sehrané je kunšt a některé světové týmy se na to specializují (viz Anglie). Nevím, kde se jako bere ta nechuť nebo znevažování gólu ze standartek, mají úplně stejnou hodnotu jako góly ze hry, byť je pravda, že ideálně by to mělo být nakombinovaný.

Reagovat
Messi14

Já nikde neříkám, že je prdel proměnit standardku. Já říkám, že je směšnej rozhovor o tom jak s Coufalem hrozně využili svý sehranosti. Jeho gól padl po rohu, kdy nebyl nikým hlídaný - což je daleko snazší trefit, když máš klid než když jsi bráněný. Nicméně trefil bránu, nikdo mu to nebere. Ale nemění to nic na tom, že nehrál dobře už tak 4 zápasy v řadě a proti Anglii takový výkon rozhodně stačit nebude, kde ani nevěřím tomu, že ho nechají samotnýho, tak jako teď černohorci.

A jasně, budu rád i za 1:0 proti Anglii za Sukovu hlavu z rohu, byť je to nejspíš jen zbožné přání. Nicméně ten tým se ani na toto nespecializuje, chybí tam hráči, co dají kvalitní centr. Proti Kosovu to sbíral golman, proti ČH byli nedůslední obránci - na což se každý zápas spoléhat nelze. Proto tvrdím, že musí dávat i góly ze hry nebo to začít kopat tak, aby to aspoň vypadalo, že se na ty standardky specializují, jinak jsou standardky k ničemu.

Reagovat
krisa

jako po výhře 3:0 venku držkovat, že góly nebyly ze hry ale ze standartek? a kdyby dali 3 ze hry , tak budeš pindat, že mají hrozné rohy a přímáky

Reagovat
Pablos

pokud ty rohy budou opravdu hrozné a přímáky budou také opravdu hrozné, tak proč by jako ,,nepindal" ? Každej si asi cenní výhry a 3 bodů, ale to TABU, že se nesmí vyřknout nic proti, když tým vyhrál je taky docela kontraproduktivní (tedy né v ramci diskuzí na EF, ale v rámci povolaných a expertů, bych se teda moc tím nechlácholil)

Reagovat
Messi14

Já říkám, že po prvním nebo dvou povedenějších výsledcích převládá uspokojení a nikdo se tam nechce zlepšit. Nikdo se tam nechce poučit z chyb, který se staly, i když se vyhrálo 3:0.

Víš proč byl Ferguson tak úspěšnej? Protože upozorňoval i na chyby, který se staly i ve vítezným zápase. Protože sejmul i největší hvězdy za to, že jim to lezlo do palice. Protože neříkal alibistický kecy jak se hrálo skvěle, i když se prohrálo.

Nemám problém uznat dobrý nebo špatný výkon. Nicméně je třeba být objektivní, takže ano - říkám fajn - vyšly dvě standardky, který vám proti lepším soupeřům nevyjdou, protože buď nebudou nebo vás taková anglie nenechá samotný ve vlastním pokuťáku. A pokud jo, tak stejně musíte zlepšit hru ve středu a v obraně, protože hoříte i proti Kosovu a ČH.

Nebo mám říct, hráli jste skvěle. 3:0 je vševypovídající výsledek. Sice se Krmelec netrefí do balónu a král ze dvou metrů nepřihraje spoluhráči 3x po sobě. Ale to je v pohodě. Zlepšovat to nemusíte, protože dáme gól z penalty nebo ze standardky.

Reagovat
Pablos

hlavně tam nevidím absolutně žádný důraz na to, že těm soupeřům chtějí ukázat ,,My jsme českej nároďák a my to hrajeme takhle" furt mi to příjde jako ,,Hmm snad to neposerem a něco nám tam spadne...jo a taky to štěstíčko hlavně"

Reagovat
Messi14

přesně tak.. přitom sakra - jak se takhle chtějí někam dostat? vždyť to nejsou prázdný kecy do větru jen, že je chcem zkritizovat.. ale to je jak momentalni Sparta.. hra na nahodu a spolehani se na to, ze tam shick neco trefi

Reagovat
Acrocephalus

Podle mě ale takhle Šilhavý a ostatní ani neuvažují, možná vyjma pár jedinců (Bořil), protože všichni ví a cítí, že to není takové terno. Na tiskovce chce samozřejmě naše pochválit a nekritizovat, pojmout to diplomaticky, aby nevypadal na veřejnosti jako mrzutej pesimista nebo ufňukánek. Ale ze záznamů to vidí i slepej, že důvod k maximální spokojenosti je daleko, takže na těch srazech si určitě med kolem huby nemažou. To jestli na to technicky a herně mají, je zase věc jiná. Buď budou na sobě makat, hrát pravidelně ve svých klubech, nebo se musí trenér trefit do toho, jakou má kdo formu a podle toho to nějak poskládat. Je to těžký, pač chápu, že Šilhavý na rozdíl od Jarolíma chce mít ustálenou kostru mužstva ( ), ale ne každej "základní prvek" sestavy musí být v dané chvíli v top formě. Takže kolikrát musí dojít ke kompromisu forma vs. ustálená sestava.

Reagovat
Messi14

Já tu diplomacii chápu, jestli jsou psychicky v řiti, tak je nechce dorazit, protože zlí češi si na nich smlsnou od médií po EF, ale je sakra rozdíl to udělat vyváženě např říct, chtěli jsme hrát to a to, bohužel nám to nešlo (v tom případě měl být plán B, C..) a nebo se pořád vymlouvat jak zlý trávník byl příliš mokrý a soupeř se namotivoval.. To přece musí i ti hráči sami cítit - a možná by i líp reagovali - když se řekně, "jo hráli jsme hovno, příště se do toho vopřem".

To, že netrefí každý post mu nevyčítám, vyčítám mu to, že nestáhne nejhoršího hráče okamžitě a změny, který udělá nedávají smysl. Nebo nechá pořád Krále nahoře, když je střed průchoďák (nechal bych vzadějc suka, k němu krále před ně Daridu nebo jankta z týhle nominace).

Plus pak je otázka jak moc velkou vinu nese např na golu Čelůstky za špatnou instrukci po hráči co na to nemá (konsktruktivní rozehrávka) a nakolik jde o selhání Čelůstky, protože měl takový instrukce a poslal shickovi dělo, který prakticky nešlo zpracovat.

Celkově ten tým kombinuje jen vzadu a technicky na to vybavení nejsou - na jednu úspěšnou kombinaci proti presinku připadají tak 3 chyby a ztráty míče. Proto mají chtít hrát jednoduše přímočaře a reagovat dle vývoje zápasu.. Např. Schick je pořád lepší útočník než Krmelec s Doležalem. Nedostává se do hry? Asi to nebude jeho chyba, když mu tam nepřiletí balon. Tak střídám Masopusta za Kopice. Kopic pak hraje hovno? Ok, ale střídání mělo smysl. Nepošlu tam přece útočníka za útočníka, když všechny centry lítají brankáři do rukavic.

Reagovat
Acrocephalus

Tak to problém je, že kombinují hlavně vzadu, vždy od Vaclíka, pak si to tam mezi sebou nahrávají obránci, stojí, koukají, a nic z toho. U našich hodně záleží v jakým rozpoložení hrají - pokud jsou pod tlakem, netroufnou si skoro na nic. Přitom když to z nich spadne, nebo když vyhrávají, tak je vidět, že taky umí pěkně zakombinovat a mít nápady, ale ty s nervozitou jaksi zamrzají.

Schick z nich všech hodně vyniká, a troufl bych si říct, že on sám je schopný to EURO nám ještě vykopat, bez něj by se nám vedlo daleko hůř, takže buďme rádi za něj. Jsem taky hrozně rád za Čelůstku - poprvé za několik let konečně kvalitní stoper, kterej nedělá v každém zápase kiksy (viz Suchý). David Pavelka - škoda, že tentokrát nehrál, ale ten tak slušně roste a může z něj být kvalitní záložník. Darida mi poslední dobou přijde spíše neviditelnej. Škoda Bořka, snad se brzy uzdraví. Král je taky docela překvapení, Souček taky není marnej, Kadeř hraje pořád svůj standart. Když hraje Novák, tak se můžeme těšit na dlouhý auta alá Island, které jsou samy o sobě standartkou, jinak herně je to od něj vrtkavý. No a další hráči, kteří ještě nehráli nebo se neprojevili, mohou být skrytými talenty a novými tahouny, ale záleží, kdy nastoupí. U spousty hráčů vůbec neznáme jejich potenciál v repre.

Takže hráči jsou, neříkám že nadprůměrní, nebo výrazný individuality, ale když budou hrát týmově a s nasazením, tak můžeme být minimálně o tu třídu výš. Důležité je to slůvku "s nasazením".

Reagovat
Messi14

Za Schicka rozhodne rad jsem, konecne po 15 letech muzeme o utocnikovi rict, ze dava goly a je to komplexni moderni hrac, kterymu nechybi strela, technika, rychlost ani mysleni.

Spis je skoda, ze si snadnou skupinu zbytecne komplikujeme.

Ti hraci jsou zadupani Silhaveho taktikou/netaktikou. Podle mne, nemuze hrat Soucek/Darida/Kral spolu, alespon ne s temahle pokynama. Ten stred je pak pruchodak. Za mne by Darida mel byt vys nez Soucek na CAM a rozehravku si brat spis Soucek. Darida je nebezpecnejsi nez Kral/Pavelka a docela i kazi.

Novak se mi nikdy nelibil, kazil dle mne vic nez Boril, ale asi to je jedno, ktery tam bude. Borek se snad da do kupy, je to i leader, ktery tam ted chybi + i napady.

Za druhyho utocnika bych vzal Hlozka, tretiho bohuzel asi Krmelce, at si tam muze nasadit "kladivo", ktery si leda urazi prst az se zase do niceho netrefi .

Kdyz by byli vsichni zdravi, tak je pomerne z ceho vybirat. Krome stoperu.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale presne to vystihuje herni styl repre.. ze hry nemaji ani sance, natoz goly.. silene chybi kreativita

Reagovat
smazaný uživatel

No ten sileny vykon z Kosova ale smazany neni. Gol dobry ok

Reagovat
verv

A že ta sehranost s Coufalem byla vidět nepamatuju si, že by spolu nějak zakombinovali za celej zápas

Reagovat
Spalovač šancí

Kombinace nebylo třeba. Coufal viděl, že to stejně nemá cenu a na rozdíl od naivního Kadeřábka raději zkušeně zajišťoval situaci zezadu

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pablos

né asi

Reagovat
Messi14

"Myslím, že jsme naší sehranosti využili." - kombinovali asi telepaticky nebo ocnim kontaktem

Reagovat
verv

možná se během zápasu stihli domluvit, co za film pustěj večer na pokoji

Reagovat
Reggie

Taky jsem si říkal, na to jak o ty spolupráci básnili (myslím, že po zápase to říkal Coufal), tak to za moc nestálo. Suchopárek se s tím taky moc nemazal a řekl pravdu

Reagovat
verv

Co říkal Suchopárek? Já jsem to hned po tom galapředstavení vypnul :)

Reagovat
Pablos

řekl ve stejném smyslu to co tvůj příspěvek

Reagovat
Reggie

Tak tak, v podstatě to, co tady říkáme my . Dost se pousmál, když byl dotázán na tu "spolupráci"

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Tahoun

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Tragéd

Reagovat
smazaný uživatel

Ke gólu mu gratuluji, ale včerejší výkon byl taky hroznej. Spolupráce s coufalem byla komická, jestli takto nastoupíme proti Anglii, tak to bude zase ta populární 5tka

Reagovat
smazaný uživatel

tam nemá co dělat

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Hodně slabej výkon. Kdyby to nevykoupil gólem, tak by v součtu i za ten předchozí zápas musel jít z Balkánu pěšky.

Ať je příště třeba náhradník, na křídla stejně pořádný hráče nemáme, takže v nominaci asi bejt musí, ale v základu ať je radši Kadeřábek, Kopic nebo kdokoliv jinej, kdo má dvě nohy a umí hrát fotbal.

Reagovat
kilobyte

Ale on jediný je sehraný s Coufalem. Byla by škoda přijít o takovou chemii.

Reagovat
Blasphemer

Ještě Škoďáka na hrot, Pepíka do středu na rozdávání balónů a nikdo nás nezastaví.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Spalovač šancí

Možná Karviná nebo Opava. Ale tak dobrá žádná repre není.

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele