Messi získal posedmé Zlatý míč a vylepšil vlastní rekord

Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa získal posedmé Lionel Messi. Argentinský útočník Paris St. Germain vylepšil vlastní rekord v anketě magazínu France Football. Druhé místo obsadil polský kanonýr Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov, třetí skončil italský záložník Jorginho z Chelsea.

V nominaci na cenu FIFA nechybí obhájce Lewandowski ani Ronaldo s Messsim

Hvězdní Lionel Messi z PSG nebo Cristiano Ronaldo z Manchesteru United nechybí v nominaci na cenu The Best pro nejlepšího hráče roku 2021 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA. V jedenáctičlenné nominaci je také obhájce vítězství, polský útočník Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov nebo vítěz Ligy mistrů a evropský šampion Jorginho z Chelsea.

Zraněný Messi vynechá i sobotní zápas PSG v Bordeaux

Paris Saint Germain se bude muset i v sobotním ligovém zápase na hřišti Bordeaux obejít bez hvězdného Lionela Messiho. Trenér Mauricio Pochettino ale nevyloučil, že poté argentinský fotbalista odcestuje za reprezentačními povinnostmi k zápasům kvalifikace o postup na mistrovství světa.

Messi potvrdil touhu vrátit se po konci kariéry do Barcelony

Lionel Messi potvrdil touhu vrátit se po konci kariéry do Barcelony, odkud před touto sezonou odešel do Paris St. Germain. Čtyřiatřicetiletý argentinský útočník v rozhovoru pro španělský deník Sport prozradil, že by jednou chtěl být technickým ředitelem. Neví ale, jestli se tak stane v katalánském klubu.

Jsem šťastný, ale musíme se ještě sehrát, řekl Messi po prvním gólu v PSG

Šťastný po svém prvním gólu v dresu Paris St. Germain byl po úterním utkání Ligy mistrů hvězdný Lionel Messi. Argentinský ofenzivní hráč, který posílil francouzského vicemistra po odchodu z Barcelony, přispěl v repríze posledního semifinále druhým gólem k vítězství nad Manchesterem City 2:0. Trenér Mauricio Pochettino byl nadšený, že se konečně Messi trefil i v jeho týmu.

Messi by se měl po zranění vrátit na trávník proti Manchesteru City

Hvězdný argentinský fotbalista Lionel Messi by se po zranění měl vrátit na trávník v úterním utkání Ligy mistrů proti Manchesteru City. Čtyřiatřicetiletý útočník Paris St. Germain vynechal kvůli pohmožděnému kolenu dva ligové zápasy, dnes už ale trénoval s týmem.

Nejlépe placeným hráčem světa je podle Forbesu Ronaldo, vystřídal Messiho

Hvězdný portugalský útočník Cristiano Ronaldo vystřídal podle ekonomického magazínu Forbes Lionela Messiho v pozici nejlépe placeného hráče současnosti. Pětinásobný držitel Zlatého míče, který se po 12 letech vrátil do Manchesteru United, si údajně vydělá před zdaněním 125 milionů dolarů ročně (2,7 miliardy korun). Druhý Messi, jenž se pro změnu stal novou posilou Paris St. Germain, si přijde na částku o 15 milionů menší.

Messi kvůli poraněnému kolenu nenastoupí proti Métám

Hvězdný Argentinec Lionel Messi kvůli poraněnému kolenu nenastoupí ve středečním ligovém utkání Paris St. Germain v Métách. Podle vyšetření magnetickou rezonancí utrpěl pohmožděninu. Detaily budou známé po další prohlídce, kterou absolvuje ve čtvrtek.

Pochettino hájil střídání Messiho: Řekl mi, že je v pohodě, uvedl kouč PSG

Trenér Paris St. Germain Mauricio Pochettino obhajoval po nedělním ligovém utkání s Lyonem předčasné střídání své hvězdy Lionela Messiho. Argentinský kouč stáhl svého krajana ze hřiště v 76. minutě za stavu 1:1, načež mu vítěz Zlatého míče odmítl podat ruku. Podle Pochettina však byl Messi s rozhodnutím smířený. PSG duel rozhodlo dík trefě střídajícího Maura Icardiho v 92. minutě a vyhrálo 2:1.

Nejsme spokojeni, "MNM" potřebují čas, řekl Pochettino po remíze v Bruggách

Hráči Paris Saint-Germain, kteří byli pasováni do role největšího favorita na celkový triumf v Lize mistrů, vstoupili do elitní soutěže rozpačitou remízou 1:1 v Bruggách. Podle trenéra Mauricia Pochettina hvězdami nabitý tým v čele s elitními útočníky Lionelem Messim, Neymarem a Kylianem Mpappém potřebuje čas, aby se lépe sehrál.

Messi se po hattricku v kvalifikaci MS stal nejlepším jihoamerickým střelcem

Argentinský fotbalista Lionel Messi se stal nejlepším jihoamerickým reprezentačním střelcem. Při výhře 3:0 nad Bolívií v kvalifikaci mistrovství světa se postaral o všechny branky domácích a překonal rekord Pelého.

Messi by si dnes proti Remeši mohl odbýt debut za Paris Saint-Germain

Lionel Messi by si v dnešním utkání 4. kola francouzské ligy v Remeši mohl odbýt debut za Paris Saint-Germain. Hvězdný argentinský útočník figuruje ve dvaadvacetičlenném kádru pro zápas, zda skutečně nastoupí, není jasné. Utkání se hraje od 20:45.

Soupeři si proti nám víc dovolí, když už nemáme Messiho, připustil Koeman

V zápasech proti Barceloně bez Lionela Messiho jsou soupeři nyní odvážnější, míní její trenér Ronald Koeman. Jeho svěřenci v sobotu ve druhém kole španělské fotbalové ligy zachránili remízu 1:1 na hřišti Bilbaa a ztratili první body v soutěži, do které vstoupili po 17 letech bez argentinské hvězdy.

Laporta považuje finanční situaci Barcelony za dramatickou, ale dočasnou

Prezident Barcelony Joan Laporta se na tiskové konferenci opřel do svého předchůdce Josepa Marii Bartomea a jeho spolupracovníků. Platovou a sportovní politiku minulého vedení označil za katastrofální. Dluh katalánského klubu podle něj činí 1,35 miliardy eur (téměř 34,5 miliardy korun). Finanční situaci považuje za dramatickou, ale dočasnou.

Trenér PSG Pochettino s Messim do sobotního ligového zápasu nepočítá

Podle trenéra Paris St. Germain Mauricia Pochettina vyvolal příchod Lionela Messiho v kabině francouzského týmu pozitivní reakce, je však nepravděpodobné, že by hvězdný útočník debutoval v novém působišti už o víkendu v úvodním ligovém utkání proti Štrasburku. Argentinský trenér na předsezonní tiskové konferenci zdůraznil, že chce v příštích dnech dát své čerstvé posile čas na aklimatizaci a přípravu. Kvůli zranění čeká pauza také dalšího nového hráče, obránce Sergia Ramose.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele